Visum voor Thailand: 90 dagen aanmelding bij immigratie

Door Ronny LatYa
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
9 februari 2019

Beste redactie,

Ik heb een vraag over de driemaandelijkse aanmelding bij immigratie als je een jaarvisum hebt zoals ik. Op 21 april moet ik me terug aanmelden bij immigratie voor mijn 3-maandelijkse show-up. Nu ben ik op dat ogenblik in België en kom terug op 29 april.

Moet ik mij nu aanmelden alvorens mijn vertrek op 10 april? Of mag ik wachten tot mijn terugkeer, op 29/4 dus?

Groet,

Michel


Beste Michel,

De 90 dagen adresmelding is alleen van toepassing vanaf een ononderbroken verblijf van 90 dagen en de daaropvolgende perioden van ononderbroken verblijf van 90 dagen. Verlaat je Thailand dan is er geen ononderbroken verblijf meer en vervalt de telling.

Ze begint dan terug te tellen bij binnenkomst vanaf 1. In uw geval verlaat je Thailand op 10 april en dan vervalt de telling. Ze begint terug te tellen van 1 op 29 april bij terug binnenkomst. 90 dagen na 29 april dien je dus pas een nieuwe 90 dagen melding te maken.

Ik weet niet hoe strikt je immigratiekantoor de TM30 opvolgt, maar vergeet niet dat er misschien wel een TM30 melding dient opgemaakt te worden bij terugkeer.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website