Beste redactie,

Kan u mij misschien vertellen wat de beste mogelijkheid is om 400.000 Thaise Baht op een Thaise bankrekening te zetten, omdat mijn zoon volgende week vertrekt naar Thailand, hij is namelijk gehuwd met een Thaise. Hij is in afwachting van zijn Non Immigrant ‘O’ Marriage visum.

Kan u ook misschien Thaise banken aanraden die worden aanvaardt door Immigration voor een Family visum? Dat mag ook een spaarrekening zijn? Is het ook mogelijk dat hij een bankrekening opent en dat ik dan daarna thuis het geld overmaak via KBC ?

Ik heb gelezen dat die 10.000 euro oftewel 400.000 baht DRIE maanden op een Thaise rekening moeten staan, maar dat voor de eerste aanvraag van het Family visum men TWEE maanden vereist, met de bedoeling om de persoon in kwestie tijd te geven om een bankrekening te openen. Klopt dit?

Het is niet makkelijk info te vinden over Thaise kwesties en het internet staat er vol van, maar ik moet zeggen dat ik uw website bijzonder interessant vind en de mensen die de site beheren hebben veel ervaring met Thailand.

Bedankt voor het lezen van mijn mail en ik hoop op een helpend antwoord, het zou mijn zoon en mij enorm helpen, want er komt toch veel bij kijken allemaal.

Groetjes,

Sandra


Beste Sandra,

Alle banken in Thailand worden aanvaard. Men schrijft nergens welke bank dit moet zijn, enkel dat het een bankrekening in Thailand moet zijn. Op het blog is die vraag al meerdere malen aan bod geweest. Even de zoekfunctie gebruiken met als zoekterm “Thaise banken”. Ook op internet zijn alle banken in Thailand terug te vinden met een website. Hij moet dan maar eens kijken naar welke zijn voorkeur gaat.

Het soort rekening dat aanvaard wordt is dikwijls afhankelijk van het immigratiekantoor/immigratieofficier. Gewone zichtrekening is normaal altijd goed. Sommige immigratiekantoren willen namelijk ook zien dat er bij- en afschrijvingen gebeuren op de rekening m.a.w. dat de rekening gebruikt wordt. Korte termijn deposito mogen soms gebruikt worden, lange termijn deposito meestal weer niet, maar is ook weer afhankelijk van het immigratiekantoor.

Lokale banken weten meestal wel wat het lokaal immigratiekantoor aanvaard als rekening, en ze weten meestal ook wel wat ze moeten afleveren als hij een financieel bewijs vraagt voor zijn jaarverlenging. Let wel op, zulk een bankbewijs mag zeker niet ouder dan een week zijn en in sommige immigratiekantoren moet het van de dag zelf zijn. Misschien moet hij maar eens binnenspringen bij immigratie en het vragen. Dan is hij zeker voor hij zijn aanvraag gaat indienen.

Wat het geld betreft. Hij kan het geld met zich meenemen wanneer hij naar Thailand gaat. Let dan wel op, want bedragen vanaf 10 000 Euro moeten aangegeven worden bij vertrek op de luchthaven. (Denk er aan dat het niet alleen 10 000 in Euro is dat telt, maar alle soorten van valuta of waardepapieren samen).

Hij moet zich daar echter niet te ongerust over maken, want hij moet daar niks op betalen of zo. Gewoon aangeven bij de douane dat je 10 000 Euro of meer bij je hebt. Er is daar een formulier voor beschikbaar (kan u downloaden maar douane heeft die ook). Afhankelijk van het bedrag dat hij bij zich heeft zal hij het ook in Thailand moeten aangeven. Bedragen vanaf 20 000 Dollar moeten ook bij binnenkomst in Thailand, bij de douane, aangegeven worden; www.customs.go.th/wps/wcm/connect/custen/travellers/arriving+in+thailand/arrivinginthailand – zie forgeign currency
Iemand schreef ooit eens dat hij een bord had zien hangen op de luchthaven (Phuket dacht ik) dat alles vanaf 10 000 Euro ook moet aangegeven worden. Ik heb dat zelf nog nooit zien hangen, maar ik geef het voor zekerheid maar mee. Op de website van de (Thaise)douane kan ik daar echter niets over terugvinden.

U kan natuurlijk ook het geld overschrijven naar zijn Thaise rekening vanuit België. Dat is geen probleem. Zelf cash wisselen in Thailand zal de beste wisselkoers opleveren, overschrijven is dan weer veiliger.

Bij de eerste aanvraag voor verlenging moet het bedrag twee maanden op de rekening staan. Voor vervolgaanvragen is dit drie maand.
Het openen van een bankrekening neemt niet zoveel tijd in beslag. Bij aankomst naar een bank gaan en binnen het half uur heb je een rekening.

Lees ook eens het Dossier Visum op het blog. (Ik stuur een kopie mee in bijlage): https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-Dossier-Visum-2016-Definitief-18-februari-2016.pdf

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website