Op sociale media en naar aanleiding van een artikel op Thaivisa is wat onrust ontstaan omdat Thaise immigratiemedewerkers toeristen/expats de toegang tot Thailand zouden hebben geweigerd omdat zij geen 20.000 baht aan contanten konden tonen.

De redactie ontving hierover ook al een aantal vragen. Wij hebben het aan Ronny de visum-expert voorgelegd en hij zegt er het volgende over:
 
Men doet eigenlijk niet meer als wat er in de wetgeving is voorzien. Vroeger werd dit dan wel minder gecontroleerd, nu zijn er weer wat strenger op. Het gaat daarbij vooral om personen waarvan men vermoedt dat zij hier werken zonder het juiste visum en zonder werkvergunning. Meestal zijn dat mensen die reeds meerdere binnenkomsten na elkaar hebben of binnen een bepaalde termijn.

In het Visumdossier op Thailandblog hebben we ook steeds vermeld dat de kans bestaat dat men gecontroleerd kan worden.
Dit niet alleen voor een Tourist visum. Ook voor een “Visa Exemption” kan dit altijd gebeuren, maar de kans is voor gewone toeristen vrij klein (voor de waarschuwing zie pagina 23 van het Dossier. Pas op: Bij aankomst in Thailand kan men vragen naar het bewijzen van voldoende middelen (20.000 Baht per persoon en 40.000 Baht per familie). Dit gebeurt echter zelden of nooit.

Ik denk dat gewone toeristen, die jaarlijks eens naar Thailand komen, zich geen zorgen hoeven te maken. Een extra controle of het vragen van extra bewijsstukken heeft meestal een wel reden en gebeurt zelden zomaar.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Visum Thailand: 20.000 baht in contanten tonen bij binnenkomst Thailand?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Op een andere website over Thailand wordt toeristen in dit kader aangeraden om bij het GWK of op Schiphol alvast voldoende Euro’s in Baht’s om te wisselen.
  Ik heb getracht daarop te reageren met de mededeling dat dit niet nodig is en dat men de mensen met dit advies onnodig op kosten jaagt (de koersen bij GWK en op Schiphol zijn een scam), maar de redacteur van de desbetreffende website, zichzelf nota bene journalist noemende, is niet meer gediend van mijn reacties.
  Daarom meld ik het hier nog maar even: Het vereiste bedrag mag in Baht’s zijn “or any other permitted currency” wat betekent “of enige andere toegestane valuta” en neemt u van mij nou maar aan dat de Euro daar ook onder valt.

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Even nog aanvullen misschien.
  Voor een “Visa Exemption” zijn de bedragen 10 000 Baht per persoon of 20 000 Baht per familie, maar dat men dit vraagt aan gewone toeristen om te tonen is eerder uitzonderlijk.

  Niets is uit te sluiten natuurlijk en ik zal ook niet beweren dat het niet kan gebeuren, maar men moet dit ook niet gaan overdrijven.
  De personen die werden gecontroleerd (blijkt nu) hadden een recente geschiedenis van 3 of 4 “Tourist visa” na elkaar, al dan niet afgewisseld of voorafgegaan door “Visa Exemption”.
  Het waren dus geen gewone toeristen die men er zomaar eventjes tussenuit hadden gepikt.
  Er zat een reden achter

  Er komen ook nog altijd duizenden toeristen binnen die geen enkel controle krijgen.

 3. David H. zegt op

  Is het nu zo onoverkomelijk om +/- 500 euro op zak te hebben bij een binnenkomst op Suvharnabumi , moet niet in Thaise munt zijn , mag ook in € $ of elke acceptabele munteenheid .Oh ramp je moet 500 uro hebben om Thailand binnen te mogen …….(lol)

  Die regel is al jaaaaren oud ! Werd echter bijna nooit gevraagd tot nu , ws. omdat er gewoon misbruik gemaakt wordt van visa exempt en zo de miniemste klasse wat te ontmoedigen ,
  Hoevelen die riant loon op boorplatformen verdienen , en hun vrije weken in Thailand als verblijfsland daarvoor gebruiken ,vertikken het gewoon om de juiste visa hiervoor te nemen om die luttele 1900 baht te omzeilen ….
  En nu dat alles op computers staat is een nieuw paspoort nemen voorbijgestreefd , heel je Thai verblijfsleven staat er op ….

  • Boorplatform werker zegt op

   Hallo , david.
   Moet jij mij eens vertellen hoe aan een visa te geraken op en platform ? .als je het werksysteem kent is dat om een bepaalde tijd op en dezelfde tijd af. Naar huisbestemming . Op een platform kan je geen aanvraag doen en eventjes vlug naar de ambassade ……
   Ik ga bijna 30 jaar naar thailand , tot op de dag van vandaag hebben ze geen oplossing voor ons , alhoewel er reeds lang naar gevraagd is . Als jij een oplossing weet , laat gerust iets achter

   • David H. zegt op

    Land eens eerst in cambidia bvb bij je offshore tijd , en regel daar je visa voor Thailand ,
    RonnyL prayo zal je ongetwijfeld kunnen zeggen welke visa makkelijkst of uitgevreid is in jouw specifiek geval , afhangende van je leeftijd , ben je bvb een juist 50 nog werkende ,dan kan je een tet. visum wel zien zitten , als natuurlijk de riante centjes niet onnodog verbrast zijn moet dat toch kunnen denk ik zo , hard werk lange periodes , maar mooi gecompenseerd in geld ,dus dat zal wel lukken .
    Moeilijk gaat ook hoor ..,success gewenst
    .
    Ik begrijp dat je geen visa op boorplatform kan regelen , maar als je exempt wat te veel zijn , en Th. imigratie moeilijk doet , wel passeer dan eens via Cambodia om een visum voor Thailand te vragen .

    • David H. zegt op

     Bijkomende info Cambodia heeft een e-visa dat je online kan aanvragen , evenwel kan je daar maar op bepaalde grensposten mee binnen zowel land posten als luchthaven , duurde bij mij geen 48 uur om een e-visa voor Cambodia te krijgen toen ik het nodig had , en ben je op een wip de immigratie voorbij …. terwijl wederom de visa on arrivals daar een wachtrij hadden ..ik geloof dat ik toen iets van een 30 € betaalde online

 4. loe zegt op

  Iedereen, die illegaal in Thailand werkt of gaat werken, moet dus gewoon 20.000 baht bij zich hebben.
  Een ”beetje illegaal” weet dat natuurlijk wel. Het is dus weer een onzinnige Thaise regel, die in de praktijk
  helemaal niet werkt.
  Hooguit voor illegale Burmezen, maar die die hebben wel een andere manier 🙂

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ze zullen wel meer vragen dan die 20 000 Baht als ze je verdenken van illegaal werken. Wees maar gerust dat ze je volgen voor de rest van je verblijf ook.

 5. Jacques zegt op

  Ook in Nederland geldt de verplichting voor toeristen om te zijn voorzien van de nodige aalmoezen.
  Is logisch en daar kan ook naar gevraagd worden. Per dag zo’n 38 of 39 euro even uit mijn hoofd maar kan ook al meer zijn inmiddels. Dus voor een maand verblijf dit bedrag x 30 of 31. Ook de ziektekosten verzekering daar kan naar gevraagd worden en is nodig voor geldig verblijf.
  Eveneens kan de toegang worden geweigerd indien een toerist de wens uitspreekt te willen werken c.q geldt te verdienen want daar kom je niet voor toch. Toerist berekent per definitie geld uitgeven en niet verdienen.

 6. Pieter zegt op

  Telkenmale worden de regels veranderd.
  Onlangs gaf ik mijn onzekerheid aan in zake mijn terug reis van Nederland naar Thailand.
  Vanwege het feit dat ik woon in Thailand boek ik altijd een vlucht BKK-AMS-BKK.
  Onlangs had ik mijn retourvlucht terug naar Bangkok, maar omdat mijn retirement verlenging 2 dagen later verliep maakte ik mij zorgen of ik geen ticket moest tonen van BKK naar AMS, helaas werd ik niet wijzer op Thailandblog, namelijk mijn opmerking werd niet geplaatst.
  Bij het zoeken op de website van de Thaise ambassade in Den Haag kreeg ik de vermelding dat er niet meer gevraagd werd naar een retourticket.
  Hoe vreemd is het nu dat men nu weer 20.000 bath in contanten moet tonen.
  Ja ik weet het, de regels kunnen met het uur veranderen, maar het is moeilijk om daar ten alle tijden in te kunnen voorzien.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Nergens is er sprake van “retirement extentions”.
   Heeft hier niks mee te maken.

  • Jos zegt op

   Het is helemaal niet vreemd.
   De regels zijn ook niet verandert, het is al altijd zo geweest dat de mogelijkheid bestaat dat men bij aankomst in Thailand vraagt of je voldoende middelen hebt.
   Dat de regels met het uur kunnen veranderen klopt ook niet.
   Ik stel voor dat je het visumdossier op dit blog een keertje leest.

   Jos 🙂

  • Fransamsterdam zegt op

   Volgens mij is er niets nieuws aan deze regrling, en met betrekking tot uw retourticket is het inderdaad zo dat immigration daar al een paar jaar niet meer om vraagt, maar sommige luchtvaartmaatschappijen soms wel. Maar daar is Thailand niet debet aan.

 7. Jacques zegt op

  Weer eens dikke vingers. Geld is natuurlijk met een d op het eind en een toerist zijn betekent en niet berekent per definitie geld uitgeven etc.

 8. struyven Staf zegt op

  Ben pas voor een maand in Thailand geweest. Op de luchthaven werd nergens gevraagd of we genoeg geld bij hadden. We waren er met 6 personen.
  Heb goed genoten van mijn verblijf in Rayong.
  Het enige was er was veranderd sinds mijn laatste verblijf is dat ik op het visum welke je in het vliegtuig krijgt de naam van een hotel of een verblijfsadres moest invullen

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Dat is een TM 6 Arrival/Departure card dat je moet invullen. Dat is geen visum.

  • Cornelis zegt op

   Het visum dat je in het vliegtuig krijgt – wat een aperte onzin. Je bedoelt de ‘arrival card’ (waarop je je vele, vele jaren een adres in Thailand moet invullen.

  • Fransamsterdam zegt op

   Alles wat met verblijf en visa te maken heeft is nogal weerbarstige materie en begripsverwarring ligt voor de hand en daar heeft niemand wat aan dus merk ik toch even op dat er in het vliegtuig geen visa worden uitgereikt en dat ik ervan uit ga dat u de arrival card bedoelt, waarop u volgens mij toch al heel lang uw verblijfadres moet invullen.

 9. Stevenl zegt op

  Die sociale media berichten komen van mensen die verdacht werden van illegaal werken in Thailand, de 20,000 baht niet op zak hebben was gewoon een excuus.
  Gewone toeristen of mensen die gewoon volgens de regels in Thailand wonen met extension of stay hebben hier geen last van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website