Beste redactie,

Ik woon sinds vorig jaar in Thailand en heb een visum Non Immigrant O-A (enter before 5 april 2015). Na een korte vakantie in Nederland tijdens kerst is bij mijn laatste binnenkomst mijn visum op luchthaven Bangkok afgestempeld met een geldigheid tot 5 januari 2016 (stempel).

Nu ga ik volgende week voor een korte vakantie naar Zuid Laos en kom op 12 maart “over land” weer terug. Wat gebeurt er nu met de afstempeling en geldigheid van mijn visum als gevolg van deze terugkeer over land?

Met vriendelijke groet,

Joop


Beste Joop,

Wanneer je in het bezit bent van een visum bekom je het aantal dagen dat voorzien is voor dat type visum. Het maakt daarbij niet uit of je over land dan wel via de luchthaven het land binnenkomt. Dit verschil wordt alleen gemaakt indien je als Nederlander/Belg het land zou binnenkomen op basis van “Visa Exemption” (Visum vrijstelling). In dat geval is het 30 dagen via de luchthaven en 15 dagen over land.

In jouw geval maakt het dan ook niet uit of je over land of via een luchthaven Thailand binnenkomt, zolang je het maar voor het einde van de geldigheidsperiode van je visum doet dwz voor 5 april 2015. Bij binnenkomst zal je met je Non-immigrant “O-A” Multiple entry visum opnieuw een jaar krijgen en dat zal dan ergens tot 11 maart 2016 zijn.

Tip: Controleer de nieuwe datumstempel bij ontvangst onmiddellijk op de juistheid van de verblijfsduur want men durf al wel eens missen.

Goede reis.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website