Beste redactie,

Ik zit met een vraag en heb al via Google en op jullie site gekeken, maar kom er niet helemaal uit. Ik wil voor de eerste keer gebruik maken van een re-entry en weet ook welke procedure ik moet volgen.

Eind mei, begin juni, ga ik voor een periode van 3 maanden naar Nederland, o.a. familiebezoek. Binnenkort, eind april, ga ik mij weer melden op het immigratiekantoor voor de 90 dagen procedure. Ik zou dus na 3 maanden weer moeten verschijnen, dus eind eind juli. Maar ik vertrek naar Nederland periode eind mei, begin juni. Dat betekent dus, dat als ik 3 maanden later terugkom, eind augustus, begin september, ik dus minimaal 1 maand te laat ben om me te melden op het immigratiekantoor, 90 dagen procedure.

Heb ik dan een probleem of zit het toch iets anders in elkaar?

Graag uw advies.

Hartelijke groet,

Dave


Beste Dave,

U hoeft zich niet ongerust te maken. U heeft geen probleem en het zit eenvoudig in elkaar. Die 90 dagen telling loopt alleen door bij een ononderbroken verblijf in Thailand, dwz wanneer u zich effectief in Thailand bevindt. Vanaf het het moment dat u Thailand verlaat stop de teller en vervalt de telling. Op het moment dat u Thailand terug binnenkomt begint u weer met dag 1.

In uw geval stop de teller dan eind april/juni wanneer u Thailand verlaat. Wanneer u terugkomt augustus/september begint u weer te tellen vanaf 1 (dus NIET verder tellen waar u in april/juni gestopt bent!). 

In het Dossier Visum Thailand kan u het vinden in de vorm van een vraag/antwoord en in de tekst:
www.thailandblog.nl/wp-content/Dossier-Visum-Thailand-volledige-versie.pdf  Zie blz 4, vraag 14:  Wat bedoelt men met de 90-dagen-meldingsplicht?
Iedere buitenlander die 90 dagen aaneengesloten in Thailand verblijft, moet zich melden bij Immigratie. Dit dient dan elke 90 daaropvolgende dagen herhaald te worden zolang Thailand niet verlaten wordt. Net als vrijwel overal in de wereld, wil de Thaise overheid weten waar u als buitenlander verblijft; er zijn boetes. Voor Non-Immigrant O ‘jaarvisums’: als u Thailand verlaat, dan stopt de 90-dagen-telling; deze start weer bij binnenkomst; uw aankomst = dag 1.

Zie blz 28: De 90-dagen-melding.
Iedereen die langer dan 90 dagen in Thailand verblijft moet elke 90 dagen zijn/haar woonplaats bevestigen bij Immigration. Dit proces wordt gaandeweg geautomatiseerd. Indien er geen Immigrationkantoor aanwezig is in de woonplaats/gebied, dan kan dit ook bij een politiebureau. Er zijn geen kosten verbonden aan de melding. De melding dient te gebeuren tussen de 15 dagen voorafgaand aan & 7 dagen na het verstrijken van de 90 dagen. Wanneer u een verlenging van uw visum met 1 jaar krijgt, dan telt dit eveneens als een 90-dagenmelding. Wanneer u Thailand verlaat, dan loopt de periode niet door. De 90-dagen-termijn begint dan opnieuw te tellen vanaf de dag dat u Thailand weer binnenkomt. De dag van binnenkomst is dan dag 1.

Op de volgende webpagina van (Bangkok) Immigration kan u ook alles lezen over de 90-dagen melding.
bangkok.immigration.go.th/en/base.php?page=90days
www.immigration.go.th/ (Eventueel in de linker kolom doorklikken op “Notification of staying over 90 days”)

Wat betreft de regeling wanneer u het land verlaat, kan u onderaan de webpagina de volgende Note lezen. Zie in het bijzonder de laatste regel van deze Note.
Ik geef even de Note mee zoals hij er staat: 

The notification of staying in the Kingdom over 90 days is in no way equivalent to a visa extension.
If a foreigner staying in the kingdom over 90 days without notifying the Immigration Bureau or notifying the Immigration Bureau later than the set period, a fine of 2,000.- Baht will be collected. If a foreigner who did not make the notification of staying over 90 days is arrested, he will be fined 4,000.- Baht.
If a foreigner leaves the country and re-enters, the day count starts at 1 in every case.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website