Beste Ronny,

Wij zijn sinds kort pensionado’s en willen begin januari 2020 voor 4 maanden naar Thailand gaan. Dus we hebben een visum nodig. Maar welk soort visum is voor ons dan het handigste te regelen?

We willen rond 4 januari gaan en eind april weer terug naar Nederland. We hebben een eigen condo in Jomtien. Ook hebben we eind het jaar 2020 het plan om midden oktober voor 6 maanden te gaan. Half april 2021 weer terug naar Nederland.

Dank voor jullie adviezen.

Groetjes,

Harry een Rene


Beste Harry en Rene,

Gezien het bezit van een eigen condo, denk ik dat het ook in de verdere toekomst de bedoeling is om langere tijd in Thailand te verblijven. Het beste lijkt me dan met jaarverlenging te gaan werken. Zo hoef je niet elke keer een nieuw visum te halen bij de ambassade als je naar Thailand vertrekt.

Vraag in de ambassade of consulaat en Non-immigrant “O” Single entry aan, voor je naar Thailand vertrekt in januari 2020. Daarmee zal je bij binnenkomst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen.

https://www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/visum-toelichting/

De kostprijs van zulk een visum is 70 Euro. Die verblijfsperiode kan je dan bij immigratie gaan verlengen voor een jaar. Kost 1900 Baht. Elk jaar kan je dan die jaarverlenging herhalen.

Meer details over verlengen kan je hier lezen.

Lees zeker ook de opmerkingen. Belangrijk is o.a. “Re-entry, 90 dagen melding en eventueel de “Dependent” methode. Vergeet natuurlijk ook de TM30 melding niet bij aankomst op jullie adres

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-024-19-het-thaise-visum-8-het-non-immigrant-o-visum-2-2/

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website