Beste Ronny,

Binnen een 2-tal maanden moet ik mij aanmelden bij het immigratiekantoor Samut Prakan om mijn visum weer te verlengen voor een jaar. Het is voor mij de eerste keer dat ik dit moet doen in Samut Prakan, voordien verbleef ik in Chiang Mai. Tot dusver heb ik nooit problemen gehad met de jaarverlenging, ik deed dit op basis van 50+ met een Affidavit verklaring afgeleverd door Belgische ambassade te Bangkok.

Enkele dagen geleden las ik hier dat een Affidavit alleen in sommige kantoren niet meer voldoende is en dat men ook een bankverklaring eist ( zo meldde een lezer van dit blog Immigration Aranyaprathet Sa Kaeo).

Heeft iemand recent een jaarverlenging aangevraagd bij het immigratiekantoor Samut Prakan met een Affidavit en vraagt men daar nu ook een bankverklaring?

Indien ja, hoe moet ik dat dan precies doen?

Moet men bewijs hebben dat ik dit reeds enkele maanden doe of volstaat het dat men ziet dat er 1 storting vanuit een buitenlandse rekening op een Thaise rekening van meer dan 65.000 baht is gebeurt?

Met dank voor de reacties,

Geert.


Beste Geert,

Ik weet niet wat ze in Samut Prakan toepassen, maar ik dacht me te herinner van iemand die zei dat een “Affidavit” voldoende was daar.

Voeg er misschien een bewijs bij hoe je aan het cijfer van je inkomen op het Affidavit komt. Dat toont alvast bij twijfel dat je niet met fictieve cijfers komt. Maar ga gewoon anders naar het immigratiekantoor van Samut Prakan, vraag het en dan weet je direct of ze het aanvaarden of niet. Indien ze een bankverklaring willen zien van de stortingen zal dit normaal van gans het jaar zijn vrees ik, d.w.z. sinds je laatste verlenging.

Misschien als overgangsmaatregel enkel vanaf begin dit jaar, toen de regels uitkwamen ivm maandelijkse stortingen. Die dateren van 31 december en zijn ingegaan op 1 januari 2019.

Uw bank weet normaal wel wat immigratie wil zien. Dat is een verklaring van de bank dat het geld uit het buitenland komt en de stortingen minstens 65 000 Baht per maand zijn.

Misschien zijn er lezers die weten of er een “Affidavit” wordt aanvaard in Samut Prakan. Hou aub je reactie dan enkel beperkt tot Samut Praken.

Met hoe het in andere immigratiekantoren gaat kan hij niks in Samut Prakan.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thailand visumvraag: Jaarverlenging met Affidavit en bankverklaring?”

 1. Willy zegt op

  Heb het in mei gedaan in BKK geen probleem moest wel de stempel van de ambassade laten verifiëren door het Thaise ministerie van buitenlandse zaken

  • Walter zegt op

   Dit is weer iets nieuws.
   Beweer je nu dat een gewone inkomstenaffidavit van de Belgische ambassade in Chaeng Wattana geweigerd wordt?

  • geert zegt op

   Het gaat eigenlijk over Samut Prakan en niet over Bangkok.

   Verifiëren van de stempel van de ambassade ????
   Nog niet van gehoord.

 2. Dirk zegt op

  Geert, in Aranyaprathet moest ik een bankstatement voorleggen van de laatste 6 maanden. Ze zegden me dat de nieuwe regel was ingegaan in maart. Maar mijn ervaring is dat je best de raad van Ronny volgt, want iedereen doet hier zo een beetje waar hij zin in heeft bij immigratie…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website