Beste Ronny,

Al gedurende 4 jaar vraag ik bij immigration in Chiang Mai een extension of stay aan o.b.v. retirement. Als inkomensverklaring gebruik ik de visumondersteuningsbrief van de ambassade. Echter als gevolg van de huidige koers van de Baht wordt het moeilijker om aan de eis van 65K Baht per maand te voldoen. Ik denk dat meerdere pensionado’s met dit probleem zitten.

Ik overweeg nu een extension of stay aan te vragen o.b.v. gehuwd met een Thaise. Wij zijn reeds 5 jaar officieel gehuwd. Ik ben ook in het bezit van de gele Tabien Baan.

Mijn vraag in deze: kan ik deze keer zonder meer bij immigration vragen om een extension o.b.v. huwelijk en kan ik hiervoor ook alleen de visumondersteuningsbrief gebruiken, of moet men ook een bedrag op een Thaise bankrekening hebben?

Mijn huidige extension loopt tot 4 januari 2020.

Groet,

Harrie


Beste Harrie,

Je kan gewoon je aanvraag indienen op basis van “Thai Marriage”. Normaal mag dit geen probleem opleveren. Men zal dan wel meerdere bewijsstukken vragen over jullie samenleven en je zal dan waarschijnlijk eerst een “Under consideration” periode van een maand krijgen. In die maand zal je dan waarschijnlijk een bezoek van immigratie mogen verwachten.

Wat het financiële betreft. Indien ze een “Visumondersteuningsbrief” aanvaarden zonder werkelijke stortingen voor een “Retired”, zullen ze dat ook wel zo doen voor een “Thai Marriage”.

Ter info.

Er is ook nog steeds de mogelijkheid om als “Retired” aan te vragen. Je kan dan de combinatiemethode gebruiken. Het inkomen bewijs je dan met de “Visumondersteuningsbrief “ zoals voordien, maar omdat dat onvoldoende is kan je het ontbrekende bedrag aanvullen met een bankbedrag. Samen (inkomen en bankbedrag) moet 800 000 Baht zijn op jaarbasis.

Misschien dus ook te overwegen.

Lees dit ook

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

TB Immigration Info Brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website