Beste redactie,

Ik heb regelmatig gelezen dat een marriage visa moeilijker te bekomen is dan een retirement visa.

Kan iemand mij uitleggen waarom dat is?

Groet,

Henk


Beste Henk,

Een “Marriage visa” is op zich niet moeilijker om te bekomen. Het duurt wel wat langer voor alles achter de rug is dan bij een “Retirement”, omdat er meestal meer onderzoek volgt. Wat de aanvraag betreft is er enkel wat meer papierwerk te overhandigen.

Na de aanvraag hangt het dan wat af van wat de lokale regeltjes zijn, en daar is weinig lijn in te trekken. Meestal is dat afhankelijk van de ervaring van het lokale immigratiekantoor met zulke aanvragen. In grote immigratiekantoren, die jaarlijks honderden van die aanvragen behandelen zal alles sneller verlopen. In immigratiekantoren die maar weinig van zulke aanvragen behandelen, is men minder vertrouwd met die procedure en mag je meer controle verwachten. Meestal zal men bij je thuis langskomen. Voornamelijk om te onderzoeken of jullie wel degelijk een gezin vormen. Bij sommige is dat beperkt tot komen vaststellen, andere doen ook een buurtonderzoek.

Om die reden zal je meestal ook eerst een “Under consideration” stempel bekomen. Die is 30 dagen geldig. In die 30 dagen is je dossier in behandeling. Na maximum 30 dagen moet dan een beslissing volgen. Wanneer alles voor hun in orde is kan je achter de definitieve jaarverlenging komen. De 30 dagen worden mee verrekend in de jaarverlenging. Die 30 dagen “under consideration” heeft geen invloed op de totale tijd van de jaarverlenging. Je wint of verlies er dan ook niks mee.

Kortom, het hangt allemaal wat af van de lokale immigratie en hoe snel of uitgebreid het verloopt. Het grote voordeel tegenover een “Retirement” is het financiële bewijs dat je moet voorleggen. Dat het dan allemaal wat langer duurt en uitgebreider wordt onderzocht nemen de meeste er dan maar bij.

Ik heb trouwens nog maar zelden vernomen dat een “Thai Marriage” uiteindelijk werd geweigerd.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website