Vraagsteller: Rudolf

Ik heb een verschil van mening met mijn Thaise vrouw. Mijn Nederlandse zwager woont met mijn schoonzus al een jaar of 8 in Thailand (Kantang) op basis van huwelijk. Ze heeft 3 kinderen van een Thaise man. Ik dacht eens gelezen te hebben hier, dat als de Thaise partner eerder overlijd, je mag blijven totdat het jaarvisum verloopt. Volgens mij moet hij snel hertrouwen mocht dit ooit gebeuren, of anders een retired visum aanvragen. De dochter van mijn schoonzus is naar de immigratie geweest in Kantang om dit na te vragen. Bij de immigratie beweerde men, dat hij gewoon door kon gaan met dit visum, op basis, dat dochter garant kon staan, als er verlengd moet worden, uiteraard wel met de 400.000 baht regeling.

Lijkt mij een onzin verhaal, maar misschien weten jullie meer?


Reactie RonnyLatYa

1. Indien de Thaise echtgenote komt te overlijden mag de buitenlandse echtgenoot gewoon zijn jaarverlenging uitdoen. Dit is in die zin veranderd sinds vorig jaar.

2.Nadien kan hij :

– Ofwel een jaarverlenging op basis van “Retirement” aanvragen

– Ofwel opnieuw trouwen en dan opnieuw een jaarverlenging op basis van “Thai Marriage” vragen.

– Ofwel een jaarverlenging vragen op basis van een Thais kind. Dan moet dat kind jonger dan 20 jaar zijn, onder hetzelfde dak wonen en hij moet kunnen bewijzend dat hij de vader of voogd is. Indien hij kan bewijzen dat het kind niet zelfstandig kan leven mag het ook ouder dan 20 jaar zijn.

– En er is dan ook nog een mogelijk om een jaarverlenging te vragen indien er bewezen kan worden dat je wordt onderhouden/verzorgd door je kinderen, m.a.w. je woont bij je kinderen en zij dragen zorg voor je. Dan volstaat een inkomen van 40 000 Baht/400 000 Baht bank ook. Maar hij zal dan toch ook moeten bewijzen dat het zijn kinderen zijn denk ik.

Het bestaat dus en waarschijnlijk bedoelt men dan deze manier. Hij kan het proberen als de situatie zich voordoet. Waarop niet ?

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website