Thailand visum: Kan ik tussentijds mijn visum veranderen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
17 augustus 2015

Beste lezers,

Ik heb een non immigrant O multiple entry. Deze heb ik genomen omdat ik net niet aan de inkomenseis voldeed. Ondertussen voldoe ik ruimschoots aan die eis omdat ik geen sociale verzekering meer betaal.

Kan ik tussentijds mijn visum veranderen? Zo ja, hoe en waar? Ik heb namelijk geen zin om iedere drie maand de grens over te gaan.

Met vriendelijke groet,

BertH


Beste Bert,

Naar welk ander visum zou je dit dan wel willen veranderen? Bent u nog in Nederland/België? Indien ja, moet je eens de ambassade of het consulaat contacteren, en vragen of je het kan veranderen. Zij alleen kunnen je hier op antwoorden. Misschien maakt het een verschil indien het visum al gebruikt werd of niet.

Op de website van het consulaat in Amsterdam staat dan wel ze geen nieuw visum uitreiken indien het oude nog niet verlopen is, maar misschien is dit alleen van toepassing als je eenzelfde visum vraagt. U wilt van visum veranderen en dan is het misschien wel mogelijk. In België lees ik zoiets nergens en doen ze daar misschien minder moeilijk over. Ik vermoed wel dat u uw geld kwijt zal zijn, en voor een nieuw visum ook opnieuw de volle pot zal moeten betalen. Toch 160 Euro maar dat is uw beslissing natuurlijk.

Bent u al in Thailand dan denk ik niet dat er nog iets kan veranderd worden bij immigratie. Vermoedelijk zal men u zeggen dat u het huidige gewoon moet opgebruiken. U zegt nu aan de voorwaarden te kunnen voldoen, wel dan kan u met dit visum ook een jaarverlenging aanvragen in Thailand. Enige voorwaarden is dat het visum volledig moet opgebruikt zijn, dit wil zeggen dat u pas een jaarverlenging kan krijgen als de geldigheidsperiode van het Multiple entry visum verlopen is. Wanneer u zich aanbiedt bij immigratie voor een jaarverlenging, mag u m.a.w. niet meer de mogelijkheid hebben om nog een visarun (borderrun) te maken.

Ik weet niet tot wanneer de geldigheidsperiode van uw huidige visum loopt, want u geeft zeer weinig informatie, maar stel dat de geldigheidsperiode verloopt op 1 november, dan kan u al vanaf 2 november een verlenging vragen. Komt u voor 1 november om een verlenging vragen dan zal men waarschijnlijk zeggen dat u visum nog geldig is en dat u nog een visarun (borderrun) moet maken. Ook best mogelijk dat ze u een verlenging geven als de geldigheid van het visum bijna verlopen is, maar dat hangt een beetje van de plaatselijke immigratie af.
Meestal doen ze het niet als je nog de mogelijkheid hebt om een visarun (borderrun) te maken.

U moet natuurlijk altijd wel voor zorgen dat uw verblijfsperiode later is dan die 1 november in het voorbeeld, en liefst met enkele weken zodat u wat ruimte heeft. U zal geen jaarverlenging krijgen als uw verblijfsperiode verlopen is want dan ben u hier illegaal.

In het voorbeeld met 1 november als datum, zou u rond 1 september nog een laatste visarun (borderrun) kunnen maken. Daarmee bekomt u dan een verblijfsperiode van 90 dagen tot ergens 29 november. Vanaf 2 november, nadat de geldigheidsperiode van uw visum versteken is, zou u naar immigratie kunnen gaan en een jaarverlenging vragen. Aansluitend op uw laatste verblijfsdatum die u bekomen hebt, in dit geval 29 november, zal uw jaarverlenging dan starten (Een verlenging is altijd aansluitend op de laatste verblijfsdatum. De aanvraagdatum is van geen enkel belang, u wint of verliest geen dagen met vroeger of later te gaan).

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website