Thailand visum: Is de 90 dagen melding plaats gebonden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
12 oktober 2015

Beste redactie,

Is de 90-dagen-melding en/of jaarverlening-visum gebonden aan de plaats waar je als Nederlander woont? Wij hebben tijdelijk een huurwoning in Chiang Mai en laten onze nieuwe woning in Hat Yai renoveren.

Het eerste jaar heb ik in Chiang Mai de jaarverlenging en de 90-dagen-melding gedaan bij de immigratie-dienst in Chiang Mai. Vraag: Volgende week gaan wij naar Hat Yai om te kijken hoe de renovatie van ons huis vordert. Komende maand moet ik mij ook melden bij de immigratie-dienst voor de 90-dagen-verlenging.
Kan dit in de buurt van Hat Yai (bijv. Sadao) (opgave adres Hat Yai) óf moet ik gewoon weer naar de immigratie-dienst in Chiang Mai (opgave adres huurwoning C.M.)?

Graag advies hierover.

Dank u allen.

Wim


Beste Wim,

Je laatste gekende adres voor immigratie is Chiang Mai, en dan moet je daar ook je 90 dagen melding maken, of je jaarverlenging aanvragen.

Je kan natuurlijk ook je adres veranderen. Niemand is verplicht om op een opgegeven adres eeuwig en altijd te blijven wonen. Je zou dus in Hat Yai je 90 dagen melding kunnen maken, en later ook je jaarverlenging kunnen aanvragen, maar dan moet je officieel je adres verandering doorgeven.
Dat kan met het formulier TM28 – Form for aliens to notify their change of adress or their stay in the province for over 24 hours.

Immigratie voor Hat Yai vind je op dit adres:
99 Moo 3
Amphoe Khlong Hoi Khong
Changwat Song Khla
Tel – 0-7425-1096
e-mail – d2_hdy@immigration.go.th

www.thai-visas.com/thai-immigration-in-hat-yai.html

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website