Vraagsteller: Eric

Ik heb een Visa O A single entry. Kan ik mijn verblijf in Thailand (na 90 dagen) verlengen met dertig dagen, bij de immigration?


Reactie RonnyLatYA

Een Non-immigrant O-A visum bestaat enkel als Multiple entry.

Bij binnenkomst bekom je daarmee een verblijfsperiode van een jaar en niet van 90 dagen. Die verblijfsperiode kan je enkel verlengen met een jaar op basis van “Retirement” en voor die periode zal je opnieuw een bewijs van een door Thailand aanvaarde ziekteverzekering moeten voorleggen.

Gezien je echter spreekt over 90 dagen heb je het waarschijnlijk over een Non-immigrant O.  Die 90 dagen kan je ook enkel verlengen met 1 jaar. Kan ook op basis van “Retirement”. Natuurlijk moet je in beide gevallen steeds aan de voorwaarden van de verlenging voldoen.


Algemeen voor de lezers.

Ik lees nogal snel dat iemand zegt dat hij/zij een Non-immigrant O-A visum heeft en dit gaat verlengen of vernieuwen. Een Non-immigrant O of Non-immigrant O-A kan je niet vernieuwen of verlengen. Enkel de verblijfsperiode die je met een Non-immigrant O of Non-immigrant O-A bekomen hebt kan je verlengen.

Het is ook niet omdat je een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O gaat verlengen met een jaar op basis van “Retirement”, dat je dan plotseling een Non-immigrant O-A bezit. Non-immigrant O of Non-immigrant O-A slaat enkel op het visum dat je oorspronkelijk aangevraagd hebt bij ambassade/consulaat. Beide kan dat als “Retired”.

Het verlengen van een verblijfsperiode op basis van “Retirement” maakt niet dat een Non-immigrant O visum daardoor in een Non-immigrant O-A visum zal veranderen.

Dit even terzijde.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website