Thailand Visa vraag Nr 344/21: Visum aanvraag en betaling

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
9 december 2021

Vraagsteller: Sonja

Ik heb een vraag voor mijn vriend die een O immigrant visum heeft aangevraagd. Nu ik heb die betaling gedaan met een visacard, 80 euro betaald. En die visacard staat op mijn naam, maar bij de documenten heb ik wel een spaarrekening en pensioensaldo van de laatste maand erbij gedaan. Denk dat toch geen probleem is? Maar nu komt het, waarom is het adres waar het geld naartoe gaat Kasikorn bank pcl in Hongkong?

We hebben ook nog geen reactie daar of het visum is goedgekeurd. Betaling gedaan 1 december en hij vertrekt op 17 december. Ook geen bijkomende vragen gesteld, al heb ik naar Brussel ook nog een email gestuurd of er nog andere benodigde documenten nodig zijn.


Reactie RonnyLatYa

Ik weet niet of ik het allemaal wel juist begrijp. Je vriend heeft een Non-immigrant O aangevraagd, maar jij hebt de financiële bewijzen geleverd?

Mogelijk zal de betaling van de 80 Euro dan geen probleem zijn, maar het kan natuurlijk wel zijn dat dit op dezelfde naam moet staan als die van de aanvrager. Je vriend dus.

Dat je dan de financiële eisen van het Non-immigrant O visum met jouw spaarrekening en pensioensaldo bewijst kan volgens mij helemaal niet. Het is de aanvragen die deze bewijzen moet leveren met zijn financiën.

Er bestaat een kans dat het visum geweigerd is maar daar kan alleen de ambassade op antwoorden.

Je kan alvast de status van dat visum controleren. Kijk in de Manuel hoe dat moet.

English-Manual.pdf (thaievisa.go.th)

Anders zal je op een of andere manier met de ambassade in contact moeten komen om de toestand van het visum te weten en die kunnen je ook zeggen waarom die rekening bij Kasikorn bank pcl Hongkong is.

Misschien kunnen lezers je al bevestigen of die Kasikorn bank pcl Hongkong correct is en zij ook daar de betaling hebben gedaan.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 3.50/5. From 2 votes.
Please wait...

15 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 344/21: Visum aanvraag en betaling”

 1. bart zegt op

  70 euro kasikorn bank pcl hong kong
  groet bart

 2. GeorgeB zegt op

  Betaling van mijn visum via creditcard deze maand ook van deze rekening afgeschreven. Dat is in orde.

 3. kop zegt op

  Het zit zo:
  De Afdeling Consulaire Zaken van Thailand werkt samen met KBank om e-betalingsservice aan te bieden voor online visumaanvraag.
  Deze service was voor het eerst in 2019 beschikbaar in China.

  https://techsauce.co/pr-news/department-of-consular-affairs-joins-hands-with-kbank-to-offer-e-payment-service-for-online-visa-application

 4. sonja zegt op

  Danke voor de antwoorden .ondertussen antwoord van Brussel en ze stellen bijkomende vragen ,nu de laatste dat ze vragen is om een document te laten invullen voor long stay ,dus voor een visum van1 jaar ,nu der is een extra verzekering genomen voor een half jaar omdat hij maar zolang blijft en niet voor een jaar ,nu als ik het goed begrijp zou er nog een bijkomende verzekering moeten afgesloten worden naar AXA gebeld en naar Touring waar het half jaar verzekerd is ,maar blijkbaar weten ze hier weer geen weg mee ,plus men vriend meer dan 61 jaar is hij blijkbaar medische controle moet doen ,gelezen bij Axa ,het is om hopeloos van te worden omdat hij vertrekt op 17 december.Thaipass is ook aangevraagd ,nog geen reactie ,PCR test ook al een datum
  Weet iemand hier raad voor ? en is het miss beter hij vraagt voor een visum van 2 of 3 maanden en de datum veranderd van de terugreis ?
  Mijn vriend kan niet overweg met een computer en al die papieren dus alles komt op mij neer
  Sonja

  • dirk zegt op

   Je hebt niet veel tijd meer.
   Straks keuren ze het misschien af omdat de verzekering de visumperiode niet dekt.
   Als dit om een visa O-A gaat, dan moet je allerhande extra bewijsstukken en verzekeringen aanleveren.

   Wellicht beter om de aanvraag en de vlucht te cancelen, dan eerst je goed verdiepen in de aanvraag en dan opnieuw starten.
   Of wellicht kan je vriend zich beter verdiepen in computers en papieren.

  • Cornelis zegt op

   Kun je niet beter overstappen op de aanvraag van een non-O visum, i.p.v. een non-O A? Sowieso lijk je tijd tekort te gaan komen…….

   • RonnyLatYa zegt op

    Is toch oorspronkelijk ook aangevraagd en betaald.

    • Cornelis zegt op

     Sonja heeft het hierboven in haar reactie over een visum voor een jaar en daar concludeerde ik uit dat het om een O-A ging.

     • RonnyLatYa zegt op

      In haar oorspronkelijke bericht staat Non-O en dat ze 80 Euro betaalde.
      Van dat jaar is de reactie van de ambassade en is vermoedelijk omdat zijn terugkeerdatum 6 maand later is en een Non-O maar goed is voor 90 dagen. Daarom voorstel O-A denk ik.
      Hij moet misschien laten weten dat hij gaat verlengen zoals ik als mogelijkheid hieronder geef.

 5. RonnyLatYa zegt op

  De mogelijkheden die er nog resten:
  – de ambassade melden dat hij met een Non-O wil vertrekken en in Thailand een jaarverlenging zal aanvragen. Een andere verlenging is niet mogelijk. Hij zal niet met bijvoorbeeld 3 maand kunnen verlengen omdat hij maar 6 maand blijft. Ook zal hij daar aan de nodige financiele eisen moeten voldoen.
  – de ambassade melden dat hij dan 3 maand zal blijven en de datum terugreis aanpassen. Kan hij in Thailand nog doen wat hij wil.
  – voor dat O-A visum gaan maar hij zal dan toch buiten die andere bewijsstukken o.a. een jaarverzekering moeten nemen vrees ik.
  – Visa exemption is uiteindelijk ook een oplossing maar terugreis zal dan weer op 30 dagen moeten gezet worden en later dan weer aanpassen naar de werkelijke terugreis datum. In Thailand dan weer aanpassen naar Non-immigrant en dat dan weer gaan verlengen. Mogelijk zal hij daar dan weer de nodige hulp bij nodig hebben en ook zullen daar de nodige o.a. financiele bewijsstukken in Thailand voor nodig zijn.
  Hoe omzetten staat hier https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/8-1.pdf
  – de reis uitstellen als het niet alles tijdig klaar krijgt

 6. sonja zegt op

  Danke voor jullie antwoorden
  Dus de Thaipass is deze morgen binnen gekomen dus dat is in orde ,oef .
  Nu hij heeft een O immigrant aangevraagd en heeft een dekking van de verzekering in het engels voor 6 maanden ,maar Visa zelf vraagt om een extra verzekering voor een long stay ( wat ik echt niet snap ) hij heeft een vlucht terug in juni ,dus blijft maar 6 maanden ? Heb nu de verzekering aangesproken maar die willen dat wel doen extra geld maar dat duurt weer een paar dagen voor dat goedgekeurd is .
  Dus wat is nu het beste ,kan hij vragen om over te zetten naar 3 maanden zoals Ronny zegt ,dan past hij de vliegreis aan dat is mogelijk geloof ik
  (de ambassade melden dat hij dan 3 maand zal blijven en de datum terugreis aanpassen. Kan hij in Thailand nog doen wat hij wil)
  Wat een miserie he maar bedankt voor jullie hulp .

 7. sonja zegt op

  Goedeavond
  Nu wordt het nog gekker ,nu kan ik niet meer op de site van Evisa ,heeft er nog iemand problemen ?
  Zelfs geprobeerd op een andere computer en daar ook hetzelfde probleem, ook geprobeerd via firefox ,Edge en google
  Deze pagina is niet bereikbaar De verbinding is opnieuw ingesteld.
  Ik wordt nu toch wat hopeloos ,en in het weekend zullen ze ook geen emails lezen ??

  • RonnyLatYa zegt op

   Het staat al weken op de website en je krijgt het te lezen wanneer je die website opent dat er op 10 en 11 december een update gebeurt.
   Je moet zulke berichten wel lezen, toch tenminste eenmaal, en niet zonder meer wegklikken want dan kan je dat niet weten natuurlijk

 8. joskeshake zegt op

  Ambassade in Brussel is al slapend rijk aan het worden, 22 Nov aanvraag gedaan en ook 80€ betaald, 29 nog email ontvangen met vraag , bank statement en insurance, opgestuurd en niets meer van gehoord. Dus daaaggg 80€.

  • sonja zegt op

   Dag Ronny
   Nu zie ik het staan dat ze een update aan het doen zijn ,had daar gisteren wel aan gedacht dat ze ergens deze maand iets gingen veranderen ,maar geen verbinding is wel bangelijk ,nu ik dat te zien krijg ben ik al wat geruster ,maar ga vandaag een mail opmaken om te vragen om te zetten naar 3 maanden.Want geen reactie van de verzekering voor verlenging ,dat papier is niet ingevuld dus kan daar niet meer op wachten ,90 dagen is beter dan 30 dagen ,of vragen zoals jij hebt voorgesteld
   Fijn weekend
   Sonja


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website