Vraagsteller: Rens

Ik zit me af te vragen hoe men in Nederland een medische verklaring zoals geëist voor een STV visum verkregen wordt, aangezien een huisarts zeker je eigen huisarts dit niet mag ondertekenen. zie de websites van de belangenvereniging van de huisartsen.

https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/geneeskundige-verklaring.htm Waarom mag uw eigen arts geen geneeskundige verklaring afgeven? (Geneeskundige verklaring Nederlands)

De gestelde eisen voor een STV of gewone toeristen visum lijken me erg lastig om die allemaal in orde te maken. Kan iemand ons op weg helpen?? We zijn immers op zoek om spoedig terug te gaan naar Bangkok naar vrienden en onze kat die we nu al langer moeten missen dan gebruikelijk.

https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/special-tourist-visa-stv

(Het is niet nodig om heel de tekst van de link er hier opnieuw bij te plaatsen. Hoef je enkel te doen als je naar iets bepaald in die tekst wil verwijzen.  Ik heb gans die tekst in dit geval dan ook verwijderd. Door op de link te klikken kan je net hetzelfde lezen – RonnyLatYa)

Het is echt jammer dat ik nog geen retirement visum kan verkrijgen moet dan toch een aantal jaren wachten voordat we die mogen aanvragen.

Vandaag nog contact gehad met de zorgverzekeraar die kon ons alleen een verklaring geven met de informatie dat we verzekerd zijn en dat we ondanks code oranje vanuit de basis verzekering voor Covid verzekerd blijven, zonder de bedragen te noemen omdat dit niet mag van de NL overheid. (zoals bekend en vele malen geschreven in andere posts op thailandblog.nl)

Regelzorg en vele andere keuringsinstanties heb ik gevraagd en het document toegestuurd en hebben me nog geen uitsluitsel of bevestigd dat hun deze verklaring mogen/kunnen ondertekenen. Mocht ik hier een reactie van ontvangen zal ik dat natuurlijk delen

Mocht er iemand zijn die mogelijkheden weet om zo’n medische verklaring te verkrijgen en aan de andere verplichtingen te voldoen dan zou ik eeuwig dankbaar zijn?


Reactie RonnyLatYa

Je zegt niet hoelang jullie willen gaan, maar een gewoon toeristenvisum is toch helemaal niet lastig? Als dat volstaat voor je verblijf is het toch eenvoudiger om dat aan te vragen.

Moet je toch voordien ook al aangevraagd hebben, want het STV is maar iets dat bestaat sinds eind 2020.

Single – Entry Tourist Visa

Passport or travel document with validity not less than 6 months

Visa application form completely filled out

Recent passport-sized photograph (3.5 x 4.5 cm) of the applicant taken within the past 6 months

Bank statement showing adequate funds for your stay in Thailand

Health insurance covering medical expenses in Thailand including a minimum coverage of 100,000 USD for COVID-19 (must be specifically mentioned)

Tourism, Medical Treatment – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

De vermelding op de website van

“A letter from a doctor/hospital in Thailand (for purpose of Medical Treatment in Thailand)” is enkel voor reizigers die vanwege een medische behandeling naar Thailand zouden vertrekken.  Geen eis aan de gewone toerist.

Maar indien je dan nu toch voor het STV zou kiezen omdat je er voor langere tijd wil verblijven (langer dan 90 dagen), kan ik je als Belg niet verder helpen hoe je in Nederland aan die medische verklaring kan aankomen.

Het gaat trouwens over volgende verklaring Microsoft Word – medical certificate.doc (mfa.go.th)

Misschien zijn er landgenoten van je die je daar verder kunnen mee helpen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

3 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 244/21: STV – Medische verklaring”

 1. john koh chang zegt op

  Medische verklaring. Ik kan je wat verder helpen. De medische verklaring wordt voor aantal zaken door thailand geeist. Ook voor bepaalde visa oa STV en O-X visum. Ook bv voor werkvergunningen. ook voor sommigen die internationaal op schepen werkzaam zijn. Het verklaart dat je niet lijdt aan aantal ziekten die we in Nedeland eigenlijk nauwelijks meer kennen.Je kunt die, zoals je zegt niet bij je huisarts krijgen. Niet za raar. Men is bang dat de huisarts/patient relatie wordt verstoord als een huisarts dit niet wil doen waar vele redenen voor kunnen zijn. Uiteraard kunnen bureauorganisaties zoals verzekeringsmaatschappijen ed dat ook niet afgeven. Je moet op zoek naar de keuringsbureaus die in de scheepvaart aktief zijnof sommige ziekenhuizen. Bv in rotterdam , een grote havenplaats. Er zijn een aantal testen nodig. Dat dient in een goed uitgerust lab te gebeuren.Gewoon wat googelen.
  terzijde, je dient ook een verklaring van (goed) gedrag te overleggen. Dat heet in Nederland verklaring van gedrag. ook even googelen. Kun jr zelf aanvragen via justus, een uitvoeringsorganisatie van ministarie van justitie. ook even googelen. Succes met het verzamelen van alle papieren en verklaringen. Dit is echt wel een van de lastigste visa .

 2. Pepe zegt op

  Hallo Rens,

  Ik heb mijn gezondheid verklaring afgegeven bij de assistente van mijn huisarts, met een briefje erbij dat ik het nodig had voor een lang verblijf in Thailand. Volgende dag kon ik het ingevuld en getekend afhalen. Nergens staat dat je eigen huisarts dit niet zou mogen doen. Mocht je huisarts het niet willen doen, kan je altijd op zoek naar een alternatief.

  Groet, Pepe

 3. dirk zegt op

  https://www.meditel.nl/
  https://klmhealthservices.com/medische-keuringen/
  https://www.medim.nl/
  https://www.travelclinic.com/
  https://porthealthcentre.com/nl/particulieren/keuringen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website