Thailand Visa vraag Nr 210/21: Welk visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
27 september 2021

Vraagsteller: Jenny

Ik ben van plan als de quarantaine periode voorbij zijn in Thailand (hopelijk begin 2022) om 6 maanden voor vakantie naar Thailand te gaan. Ik blijf dan ook in Thailand en reis niet uit binnen die 6 maanden. Mijn leeftijd is 65 jaar.

Wat voor visum kan ik het beste aanvragen en waar moet ik aan voldoen?

Hopelijk kun jij wat licht brengen in de wondere wereld die visum heet in Thailand.

Bij voorbaat mijn dank voor de genomen moeite.


Reactie RonnyLatYa

Moeilijk te voorspellen wat de situatie zal zijn wanneer jij wil gaan.

Zoals het momenteel staat is de keuze eerder beperkt tot:

Non-immigrant O Single entry.

Je bekomt dan een verblijfsperiode van 90 dagen bij binnenkomst die je dan kan verlengen met een jaar bij immigratie. Aan dat verlengen hangen vooral financiële voorwaarden aan vast.

De voorwaarden op dat visum te bekomen kan je hier vinden.

Non-Immigrant Visa O (others) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Non-immigrant O-A Multiple entry.

Je bekomt dan een verblijfsperiode van 1 jaar en dat is voldoende voor de periode die je wil blijven. Hoeft je in Thailand niets meer voor te verlengen of te bewijzen. Enkel elke 90 dagen je adres te bevestigen.

De voorwaarden op dat visum te bekomen kan je hier vinden.

Non-Immigrant Visa O-A (long stay) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Zijn de grenzen open met buurlanden tegen de tijd dat je gaat en is daar vrij in/out verkeer mogelijk dan zou je ook kunnen kiezen voor:

Non-immigrant O Multiple entry.

Is een jaar geldig. Je bekomt dan ook 90 dagen bij binnenkomst, maar dan zul je voor die 90 dagen om zijn een zogenaamde “borderrun” moeten uitvoeren. Je verlaat dan Thailand even naar een buurland en komt dezelfde of enkele dagen later terug binnen. Je zal dan opnieuw 90 dagen bekomen. Dit kan je dan blijven herhalen zolang je visum geldig is.

De voorwaarden op dat visum te bekomen kan je hier vinden.

Non-Immigrant Visa O (others) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Multiple Entry Tourist visum (METV)

Is een Tourrist visum dat een geldigheidsperiode van 6 maand heeft. Bij binnenkomst bekom je 60 dagen en voor de 60 dagen om zijn kan je dan een “borderrun” uitvoeren. Bij binnenkomst bekom je dan opnieuw een verblijfsperiode van 60 dagen. Kan je herhalen zolang je visum geldig is.

Eventueel kan je elke 60 dagen bij immigratie eenmalig verlengen met 30 dagen. Hoef je die “borderrun” pas na 90 dagen te doen. De voorwaarden op dat visum te bekomen kan je hier vinden.

Tourism, Medical Treatment – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Zulke visums waarbij je met “borderruns” telkens een nieuwe verblijfsperiode gaat halen, is zoals ik al zei enkel zinvol als normaal grensverkeer weer mogelijk is. En je moet er Thailand natuurlijk voor verlaten. Zolang je telkens een nieuwe CoE moet halen voor elke nieuwe binnenkomst is dat eigenlijk geen optie, maar ik geef het maar mee indien de mogelijkheid zich dan toch opnieuw zou voordoen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website