Vraagsteller: Adri

Eind november moet ik mijn visum O-A retirement verlengen, maar door financiële omstandigheden kan ik niet aan de voorwaarden voldoen voor verlenging. Ik woon in Thailand en ben getrouwd met een Thaise in Thailand.

Kan ik mijn O-A visum laten omzetten naar een O Marriage visum of zijn er nog andere manieren, ik denk daarbij onder andere aan een border run en als dit kan hoe dit dan ik heb nog nooit een borderrun gemaakt?

Alvast bedankt voor de medewerking.


Reactie RonnyLatYa

Je hoeft niets om te zetten of geen borderrun te maken. Een verblijfsperiode bekomen met een Non-O-A kan je ook verlengen als Thai Marriage. De financiële voorwaarden van een Thai Marriage gelden dan en dat is 400 000 Baht op de bank of 40 000 Baht inkomen.

Ik heb al eens een verslag geschreven hoe het er in Kanchanaburi aan toe gaat. Kan je als leidraad gebruiken, maar ga anders ook eens info ophalen in je lokaal immigratiekantoor want lokaal kunnen de regels wat afwijken.

TB Immigration Info Brief 014/21: Jaarverlenging “Thai Marriage” – Immigration Kanchanaburi

 

Let op. Indien je later toch zou beslissen om terug als “retired” aan te vragen kan dat normaal wel.

Je moet er wel aan denken dat dan de regels van het O-A opnieuw tellen en dat dit dan inhoud dat je ook opnieuw een verzekering zal moeten tonen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website