Vraagsteller: Lodewijk

Ik overwinter met mijn Thaise echtgenote al 7 jaar in ons huis in Thailand en heb steeds een visum voor 1 jaar non-imm o. Op 20 april zijn we weer terug naar Nederland gegaan om hier de zomer te verblijven. Ik ben gepensioneerd en inmiddels 80 jaar.

Mijn jaarvisum loopt tot 6 oktober 2023 en ik heb een re-entry tot die datum. Het probleem is dat mijn echtgenote hier bezig is haar Nederlands rijbewijs te halen, waardoor wij pas in november terug kunnen naar Thailand. Wat moet ik doen, want mijn re-entry en jaarvisum is dan verlopen na 7 jaar en ik wil niet weer opnieuw beginnen.

Is er een oplossing mogelijk, bijvoorbeeld via de Thaise Ambassade in Den Haag en wat moet ik daarvoor ondernemen? Ik heb begrepen dat je tegenwoordig de Ambassade niet meer kunt bezoeken.

Ik had nog geprobeerd voor mijn vertrek het jaarvisum te verlengen, maar dat werd geweigerd; dan moest ik maar op tijd terugkomen.

Ik ben benieuwd naar je mening. Alvast bij voorbaat hartelijk dank!


RonnyLatYa

RonnyLatYa

  1. Een re-entry heeft inderdaad maar zin als je voor einddatum van je jaarverlenging weer terug in Thailand bent.
  1. Verlengen kan enkel in Thailand.  Via de ambassade kan dat niet.
  1. Je zal dan voor 6 oktober terug in Thailand moeten zijn of anders volledig opnieuw beginnen.
  1. Als je opnieuw wil beginnen zal je aan een Non-immigrant O moeten geraken, want enkel een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant kan je nadien met een jaar verlengen.

– Ofwel door rechtstreeks dat Non-immigrant O aan te vragen aan de ambassade

Eisen vind je hier en dient nu allemaal online aangevraagd te worden: E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

– Ofwel door Thailand binnen te komen met een Tourist status d.w.z. met een Tourist visa of Visa Exemption en deze in Thailand dan te laten omzetten naar een Non-immigrant.

Eisen vind je hier afhankelijk of het Retired dan wel Thai Marriage is.

https://www.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022/02/6.FOR-PROVIDING-SUPPORT-TO-OR-BEING-A-DEPENDANT-OF-A-THAI-CITIZEN-SPOUSE-VISA-NON-O.pdf

https://www.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022/02/9.FOR-RETIREMENT-PURPOSES-50-YEARS-OLD-NON-O.pdf

  1. Zoals ik al zei anders zorgen dat je voor 6 oktober in Thailand bent is ook een optie en liefst enkele dagen vroeger.

– Is er bijvoorbeeld geen mogelijkheid om je vrouw volgend jaar dat rijbewijs te laten halen.  Dit jaar gaat ze daar toch niets meer aan hebben.  Maak misschien nu al een afspraak zodat ze meteen kan starten/verder doen als jullie dan terug in Nederland zijn in april. 

– Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat je zelf eerder vertrekt dan je vrouw…. Voor oktober en dat je vrouw in november dan volgt.

Mijn vrouw heeft al dikwijls zonder mij gereisd.  Ze kunnen meer dan je denkt hoor 😉

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website