Vraagsteller: Teun

Ik lees dat op steeds meer immigratiekantoren de visumondersteuningsbrief van de NL-ambassade gelegaliseerd dient te zijn. In Chiangmai (waar ik woon) is dat (nog) niet het geval. Maar dat kan veranderen.

In dat geval: hoe kan ik die legalisatie van de handtekening van de NL ambassade verkrijgen? Ik hoop, dat ik daarvoor niet naar Bangkok hoef te reizen. Los van de kosten is dat met mijn COPD ook niet op te brengen.

graag uw suggestie.


Reactie RonnyLatYa

Er zijn wel meerdere legalisatie afdelingen doorheen Thailand, maar ken ik ze niet allemaal.

Hier is een in Chiang Mai denk ik:

Legalization Division Chiang Mai Provincial Government, Chiang Mai (chiangmailocator.com)

Indien er lezers zijn die dit kunnen bevestigen in Chiang Mai, of die er nog andere kennen doorheen Thailand mogen dat altijd laten weten.

Bespaart vele lezers misschien een reis naar Bangkok.

****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Visa vraag”. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

11 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 138/23: Kan je documenten laten legaliseren in Chiang Mai?”

 1. foefie zegt op

  Buitelandse zaken Thailand ,legalisatie kantoren.
  Bangkok x2
  Chiang Mai
  Slongkhla
  Ubon Ratchathani.
  Niet vergeten afspraak te maken
  Grt.foefie

 2. Sterk zegt op

  Ik heb documenten, trouw aktes, geboorte aktes, ed laten vertalen van Thais naar Engels en van Engels naar Thais en daarna direct laten legaliseren door een ministerie (Buitenlandse Zaken meen ik) door hetzelfde bureau van
  Star Visa Service aan Wichayanon Road in Chiang Mai.
  Nederlandse documenten hebben ook de betekenis in Engels er bij staan.
  Deze twee stappen kan het bureau voor je nemen. Naar keuze kun je het een wel en het ander niet doen.
  Ze bevallen goed,

  • teun zegt op

   Contact gehad met Star Visa Service. Die stellen te kunnen regelen, dat handtekening op visumonderteuningsbrief etc door hen gelegaliseerd kan worden. kostprijs TBH 1.800 all-in.
   Zij doen dat via Legalization office in Chiangmai!! Dezelfde club die onlangs expliciet tot 2 x toe aan mij meedeelde, dit niet te kunnen doen!!

   Nou weet ik ook wel, dat je soms (telefonisch) wordt afgepoeierd, maar om nou standaard bij een afwijzing naar de baas te vragen gaat ook wat ver. Zeker als er allerlei Thais omheen staan. Gezichtsverlies is dan groot als baas zou zeggen: “kan wel”.

 3. J.Koetsier zegt op

  Misschien even contact opnemen met de NL ambassade in Bangkok?..Kan je gewoon in het Nederlands doen en ze beantwoorden vrij snel je vraag.
  Als je de handtekening nodig hebt zou je toch naar de ambassade moeten vrees ik.
  Veel geluk!

 4. Jacobus zegt op

  Sinds 1 juni kan men de legalisatie van de handtekening op de visumondersteuningsbrief ook per post door de consulaire afdeling van Ministry of Foreign Affairs te Bangkok ook per post regelen. Men hoeft dus niet meer naar Bangkok af te reizen. De procedure is ongeveer hetzelfde als die voor het aanvragen van de ondersteuningsbrief bij de Nederlandse ambassade. Op de website van het Ministry of Foreign Affairs kan men de procedure vinden. Ik heb hier 3 weken geleden gebruik van gemaakt en het werkt goed.
  Miss Bhanisra Pokinpanit behandelt aanvragen per post efficiënt. E-mail: [email protected]
  Tel.: 095-5214498

  • teun zegt op

   Jacobus,

   Ik heb gezocht op website Ministry Foreign Affairs, maar kan procedure niet vinden. Dat ligt ongetwijfeld aan mij. Maar zou jij wat specifieker kunnen aangeven waar de procedure-beschrijving te vinden is?

   Overigens is het positief te zien, dat er een emailadres is (welliswaar een gmail adres en dus geen formeel emailadres van Ministry zelf) en ook alleen een mobiel telefoonnummer.

   Je kan de info ook recchtstreeks naar mij mailen op [email protected]. Maar antwoord hier op blog is natuurlijk beter, want dan hebben andere lezers er ook wat aan.

   • Jacobus zegt op

    Ja, het is moeilijk te vinden. Ze hebben de procedure behoorlijk verstopt. Ook nu ik de procedure op thailand.blog wil zetten, zoek ik me wezenloos.
    Maar gevonden.
    Start de website van Foreign Affairs op.
    Kies op de menu regel boven aan de pagina “consular services”, dan “Thailand visa information”.
    Dan volgt er een nieuwe menu regel. Kies “public service”. En dan “legalization of documents”. Je krijgt nu een page te zien met 8 ronde symbolen. Sla die over en scroll naar beneden. Dan kom je tekst tegen “postal document service”. Click deze optie en je komt op de pagina waar alles beschreven staat hoe je per post een legalisatie aan kan vragen.
    Nog even een tip, maar misschien ben je op de hoogte daarvan.
    Instructie 7: please purchase the money order……
    Ik wist niet wat een “money order” is. Het is een post wissel. Ook dat moest ik opzoeken. Je betaalt op een postkantoor de fee van 200 baht en Foreign Affairs kan dat op een ander postkantoor incasseren. Mijn postkantoor was erg behulpzaam met de uitvoering daarvan.
    Succes

   • Jacobus zegt op

    Beste Teun,
    Ik heb de gehele procedure hier opgeschreven en verstuurd, maar zie hem niet terug.
    Dat gebeurt mij wel meer.
    Ik zal morgen de procedure naar je e-mailen.

 5. matta zegt op

  Dienst is ” nu ” gevestigd in het international exhibition and convention center in Chiang Mai
  google 18.827834,98.960129
  Hou rekening dat het 2 weken ( soms meer ) kan duren voor je de documenten terugkrijgt ( m.a.w. het is niet zo dat je er naar toegaat en je onmiddellijk geholpen word)

 6. RonnyLatYa zegt op

  Voor diegene die gebruik maakte van het kantoor bij MRT Khlong Toei inb Bangkok

  Denk er aan dat het Legalisatie office MRT Khlong Toei in Bangkok gesloten is sinds 25 februari 2023.
  1 maart 2023 werd een nieuw geopend.
  “Pathum Wan Legalization Office will be situated at the MBK Center Bangkok, 5th Floor, Zone A (No. 5A-12 and 5A-13). Services will be provided Monday – Friday (except public holidays), from 10.00 a.m. – 16.30 p.m. For further detail, please call: 08 3530 9126.”

  “The newly launched office will provide full legalization services to both Thais and foreigners in the inner Bangkok area.”

  https://www.thaigov.go.th/news/contents/details/65298

 7. teun zegt op

  Ronny,

  Gisteren naar Legalization Office gegaan. Die zitten op een nieuwe locatie even buiten het Government Office Centre. Zeer ruim opgezet met laagbouw. Bezettingsgraad volgens mij nog geen 50 %!! Net als overigens het oude Goverment Office Centre. Dit terzijde.

  De dame die ik sprak, was zeer duidelijk: Legalization Office werkt alleen (!!) voor Thai Nationals. Zij legaliseren qua inhoud en handtekening alleen documenten uitgegeven door bijvoorbeeld advocaten, notarissen, gemeentes in de provincie Chiangmai ten behoeve van andere (semi)overheidsinstellingen.

  Handtekeningen van buitenlandse Ambassade-staf (Nederland, Belgie etc) wordt door hen niet eglegaliseerd! Ik kreeg ook de indruk, dat zij dit niet kunnen doen.

  Dit is dus helaas geen optie in het geval Thai Immigration Chiangmai gelegaliseerde visumondersteuningsbrief zou gaan eisen in de toekomst.

  Ik heb vervolgens de NL-Ambassade gebeld en hen dit potentiele probleem voorgelegd. Daarbij heb ik uiteraard de nadruk gelegd op het gegeven, dat aanvragers zoals ikzelf (COPD) over het algemeen geen al te beste conditie hebben. En dus nauwelijks/niet in staat zijn om vanuit (in mijn geval) Chiangmai naar Bangkok te vliegen om daar legalisatie=procedure af te lopen (Thais Ministerie van Buitenlandse Zaken en mogelijk ook Thais Ministerie van Justitie).
  Men leek daar begrip voor te hebben en zou het intern bespreken om te zien of Ambassade zelf voor aanvragers wonend buiten een straal van zeg 150 km buiten Bangkok hun handtekening op visumondersteuningsbrief kunnen laten legaliseren. Uiteraard staan daar kosten tegenover, maar de aanvrager bespaart zich ook kosten van retourvlucht en eventuele hotelovernachting in Bangkok.
  Ik denk, dat dit een optie zou kunnen zijn om in naaste toekomst goed en regelmatig aan te kaarten bij Belgische en Nederlandse Ambassade.

  Met vriendelijke groet,

  Teun Bijleveld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website