Vraagsteller: Edith

Ik heb een vraag over de CoE uitgifte van de ambassade in Den Haag aan Ronny of iemand anders die een oplossing weet. Ik ben een Nederlandse vrouw, die ongeveer 6 maanden per jaar in Thailand woont op een vast adres op Samui. Ik ben nu in Nederland en wil graag terug naarThailand, maar de ambassade wijst mijn verzoek voor een CoE af. Mijn gegevens:

 1. Ik heb een non immigrant O visum geldig tot december 2021.
 2. Ik heb een jaarverlenging op basis van retirement tot december 2021.
 3. Ik heb ook een Re-Entry stempel in mijn paspoort.
 4. Ruim 800.000 baht op een Thaise bank.
 5. Ruim voldoende saldo op mijn ING rekening in Nederland.
 6. Ik ben 2x gevaccineerd door de GGD met het Pfizer vaccin.
 7. Een Nederlandse ziektekostenverzekering met uitgebreide buitenland dekking.
 8. Een verklaring van Menzis dat dat alle eventuele kosten inclusief covid-19 zijn gedekt.

Ondanks bovenstaande gegevens is mijn verzoek om een CoE opnieuw door de ambassade geweigerd. Dit maal omdat in de brief van Menzis niet de bedragen 40.000 baht (outdoor) en 400.000 (outdoor) staan.

Ze verzinnen iedere keer iets nieuws. De ambassade medewerker weigert verdere informatie. Alles moet via de site. Ze suggereren dat ik een dure Thaise verzekering er bij neem. Dat lijkt me onnodig omdat ik uitgebreid ben verzekerd en voldoende geld op mijn Thaise rekening heb om zelf de kosten te kunnen dragen.

Ik begrijp dat Thailand graag wil dat de toeristen terugkomen, maar ik ben bang dat dat op deze manier niet gaat lukken.
Mijn vraag aan Ronny: zie jij een oplossing?


Reactie RonnyLatYa

Dit is weer het probleem dat de verzekering niet een bewijs wil leveren dat je voor minstens 40.000/400.000 out/in bent verzekerd, omdat ze geen getallen willen geven. Het lijkt inderdaad logisch dat wanneer je verzekering een bewijs levert dat je onbeperkt bent verzekerd, dat dit ook wil zeggen voor minstens 40.000/400.000 out/in. Maar op de ambassade willen ze toch die cijfers zien.

Staat ook zo op hun website:

“When requesting for a COE, holders of a valid Re-entry Permit (Retirement) who wish to return to Thailand using the Re-entry Permit (Retirement), are required to submit a copy of health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 THB coverage for out-patient treatment and no less than 400,000 THB for in-patient treatment. Applicant may consider buying a Thai health insurance online at longstay.tgia.org. You may also be asked by the immigration to present the original insurance policy upon your arrival in Thailand.”

Information for non-Thai nationals planning to visit Thailand (during COVID-19 pandemic) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Heb ik daar een oplossing voor?

Neen, als je verzekering niet wil toegeven, en de ambassade wil niet toegeven … Tja.

Maar misschien zijn er lezers met een oplossing, voor zover dat niet is een Thaise verzekering aanschaffen want dat kun je zelf ook wel bedenken denk ik

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

42 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 125/21: CoE uitgifte – verzekering”

 1. Nou, de oplossing lijkt mij vrij simpel. Je gaat het niet winnen en Thailand bepaald wie er het land binnenkomt en wie niet. Dus sluit gewoon even een verzekering af en je kan naar Thailand, waarom doe je zo moeilijk?:
  Indien de Nederlandse zorgverzekeraar het 100,000 USD/COVID certificaat niet kan aanleveren, kijk dan hier voor diverse online mogelijkheden: https://www.aainsure.net/nl-COVID-100000-usd-insurance.html Bij een online aanvraag heb je dan het (gegarandeerd geaccepteerde) verzekeringscertificaat binnen een minuut.

  • Cornelis zegt op

   De oplossing mag dan wel simpel zijn, maar het blijft natuurlijk volstrekt belachelijk dat je met een ongelimiteerde dekking niet zou voldoen aan de ‘minstens 40.000/400.000 baht’ eis. Aan die eis voldoe je namelijk wèl, dat lijkt me toch glashelder. Daar komt nog bij dat wanneer je al over je bezwaren tegen een onnodige dubbele verzekering heen zou willen stappen, het als oudere – bij voorbeeld 75-plusser – vrijwel onmogelijk c.q. onbetaalbaar is om iets dergelijks af te sluiten.
   Nog iets: wanneer je Thailand niet verlaat kun je jde verblijfsperiode van je non-O gewoon verlengen zonder die verzekeringseis – je struikelt er pas over wanneer je weer naar Thailand terugreist.
   Ik ga binnenkort terug naar NL, maar heb door deze situatie niet de zekerheid dat ik over een paar maanden ook weer terug naar Thailand kan. Ik neem aan dat ik daarin niet de enige ben.

   • Francien zegt op

    Tja, maar een discussie als deze is eveneens volstrekt belachelijk want zoals Peter (vh Khun) al zegt: het punt dat op papier aangeleverd dient te worden dat de getallen 40.000/400.000 duidelijk leesbaar zijn laat zich niet wijzigen. Daarbij ben ik al ontzettend blij dat keer op keer Thailandblog ons op dit punt opmerkzaam maakt, en ook nog eens oplossingen aanreikt. Zelfs Matthieu van AAInsurances geeft in reacties op vragen meerdere keren aan dat bij hen online binnen 5 minuten het probleem opgelost kan worden. Dat het allemaal extra kosten met zich meebrengt, ook dat is bekend. Maar gezien het feit dat mensen door de corona-maatregelen nauwelijks hebben kunnen rondreizen en dus veel minder uitgaven hadden, lijkt mij dit gegeven niet onoverbrugbaar.
    Kortom- ik zie niet in waarom mensen niet (terug) naar Thailand kunnen, als zij Thailand per se al als reisdoel hebben, als zij de punten 1 t.m 7 zoals door Edith omschreven, in orde hebben en als punt 8 contact maken met AA-Insurance.

    • Cornelis zegt op

     Er staat in de regels (zie hierboven) niet dat die getallen ‘duidelijk leesbaar’ moeten zijn zoals jij stelt, maar dat de verzekering minimaal 40.000/400.000 baht dekt. Daaraan voldoet je Nederlandse zorgverzekering volledig. De rest is een onzinnige interpretatie die, als het een juridisch geschil zou betreffen, met hoongelach van tafel zou worden geveegd. Maar goed, omdat we allemaal zo graag naar Thailand willen, buigen we het hoofd en verzekeren we nogmaals iets wat al verzekerd was……

     • Francien zegt op

      Natuurlijk weet Thailand ook wel dat een Nederlandse zorgverzekering minimaal 40000/400000 baht aan kosten dekt, het gaat er bij de Ambassade om dat die bedragen op een polis te zien zijn en met name betrekking heeft op Covid19. Ik kan me aldus niet aan de indruk onttrekken dat “duidelijk leesbaar” niet hetzelfde bedoelt. Vandaar dat ik de rest van jouw reactie bezie als kleinzerig, zo niet kleingeestig. Het lijkt soms wel of je thuis zit te wachten om maar weer eens op van alles en nog wat te kunnen reageren. Het zij je gegund.

      • Cornelis zegt op

       Ik moet – genietend in Thailand – toch wel hartelijk lachen om je kwalificatie van mijn reactie. Zal dan ook geen poging doen om je onbegrip te verhelpen.

   • Het gaat er natuurlijk niet om of regels onlogisch of belachelijk zijn, want dan kunnen we nog wel even doorgaan. Zo is 14 dagen verplichte quarantaine natuurlijk ook belachelijk als je volledig gevaccineerd bent. Maar je hebt nu eenmaal te maken met een bureaucratisch en autocratisch land en daar heb je mee te leven. Als je dat niet wilt moet je wachten tot alle Thais gevaccineerd zijn en dan kan je waarschijnlijk zonder restricties naar Thailand reizen.

    • Cornelis zegt op

     Ik zeg niet dat de regels belachelijk zijn – ik heb namelijk géén moeite met een verzekeringsplicht. Wat wèl belachelijk is dat een verzekering die objectief gezien voldoet aan de eis – minimaal 40.000/400.000 baht – niet wordt geaccepteerd. Aan de regel wordt met zo’n verzekering wel degelijk voldaan en wat er overblijft is een bureaucratische, discutabele interpretatie.
     Nogmaals: als ik bij de diverse verzekeringen kijk, zie ik maximum leeftijden voor het afsluiten, variërend van 65 tot – in een enkel geval – 75 jaar. Daarna kun je het dus vergeten??

     • Eric zegt op

      “Daarna kun je het dus vergeten??”

      Kan. En ook dan kun je er niks aan veranderen. Als niet-Thai ben je te gast in Thailand, al woon je er 80 jaar. Hier hoort het accepteren van de regels die zij maken bij.

      De wereld is groot, Thailand is verre van perfect, dit weten we. Kijk alleen al naar het visum-beleid. Bevalt het niet? Vietnam, Cambodja, de Filipijnen, … er is altijd een alternatief te vinden. Je bent niet verplicht om in Thailand te wonen.

      • Bart zegt op

       En zo heb je altijd gelijk, ‘bevalt het je niet vertrek dan naar andere oorden’.

       Een beetje cru hoor – wie zegt dat het in andere landen beter is? Daar wordt je wel verzekerd boven de 75 jaar? Laat me niet lachen hoor, elke privé verzekering hanteert een strikt risicobeleid, de leeftijdsgrens is hierin een belangrijk argument.

       Misschien ben jij hierin wel een expert en weet je persoonlijk wat de voorwaarden zijn die men hanteert in de door u aangehaalde landen. Dit had ik dan ook graag vernomen.

    • Loe zegt op

     Peter, ik ben bang als we nu niet op de een of andere manier allemaal tesamen op de grote tamtam gaan slaan, het zo maar zou kunnen dat deze extra verzekering nooit meer van het lijstje verdwijnt met als gevolg dat boven de 75 het wel moeilijk wordt om nog naar Thailand te gaan.

   • Het gaat er natuurlijk niet om of regels onlogisch of belachelijk zijn, want dan kunnen we nog wel even doorgaan. Zo is 14 dagen verplichte quarantaine natuurlijk ook belachelijk als je volledig gevaccineerd bent. Maar je hebt nu eenmaal te maken met een bureaucratisch en autocratisch land en daar heb je mee te leven. Als je dat niet wilt moet je wachten tot alle Thais gevaccineerd zijn en dan kan je waarschijnlijk zonder restricties naar Thailand reizen.

  • TheoSanam zegt op

   Ben vandaag in Bangkok aangekomen. COE op basis van oa brief VGZ met vermelding van verblijfsperiode en de tekst dat alle kosten van Covid verzekerd zijn. Op het vliegveld nog even discussie maar geaccepteerd. Dus zonder vermelding van bedrag.

  • Loe zegt op

   De oplossing lijkt ook heel simpel, maar de aangeboden verzekeringen op deze site zijn allemaal leeftijd gebonden, zoals Cornelis terecht opmerkte.
   Sommige tot 64 jaar. Andere tot 69 jaar. Er is er 1 die 75 jaar noemt, naar is tot of tot en met 75 jaar.
   Ik zal Matthieu in Hua Hin contacten met deze vraag.

 2. Ken.vuller zegt op

  Je moet verzekerd zijn voor de duur van het verblijf.
  Als je nu aangeeft dat je bijvoorbeeld 3 maanden wil verblijven dan moet je dat aangeven en zullen ze controleren of je terugvlucht overeenkomt met je verzekeringsperiode.
  Je kunt een goedkope verzekering nemen die deze periode dekt.
  Niemand komt controleren of je na die periode langer in Thailand verblijft.
  Indien je een flexibel ticket neemt kun je alsnog je datum verschuiven of een goedkoop ticket gewoon later verlopen.
  Hoe dan ook, het gaat extra geld kosten.

 3. John zegt op

  Ik zat in een soortgelijke situatie en heb na een jaar in Europa uiteindelijk een agent in Bangkok ingechakeld. Binnen een week had in een TR virum en moest daarna wel de hele procedure opnieuw doorlopen want mijn retirement visum was inmiddels verlopen.

 4. PEER zegt op

  Ja Edith,
  Dát zijn de regels in Thailand.
  Ik had in november die problemen ook, dus gauw zo’n 400.000-40.000 Bth verzekering aangeschaft en ‘s-anderendaags had ik m’n COE.
  Ik heb er 4 maanden van m’n vrijheid in Thailand kunnen genieten.
  Welcome in Thailand

  • Cornelis zegt op

   Ik had in november die problemen nog niet, mijn standaard verklaring van de zorgverzekeraar werd zonder meer geaccepteerd – en terecht!

 5. John zegt op

  Je moet gewoon het spelletje meespelen en een verzekering afsluiten van 2 maanden dan krijg je die polis met COVID en 100.000 dollar op je bewijs deze kan je natuurlijk alleen voor drie maanden afsluiten in Nederland bij oom en dan is alles fere3geld je kan deze natuurlijk ook annuleren als je reis word gecanselled
  Sukses ermee
  John.

 6. haki zegt op

  Beste Edith!
  Ik ben alweer vanaf eind 2020 bezig om de door Thailand verlangde Statement of Insurance te krijgen van mijn verzekeraar. inmiddels heb ik afgelopen week mijn derde verzoek bij mijn Nederlandse zorgverzekeraar CZ ingediend. Eerst kreeg ik van hun een verklaring zonder de bedragen van THB 400.000 (Inpatient) en 40.000(outpatient). Werd dus geweigerd. Toen op mijn tweede verzoek ook de bedragen te vernelden THB 400.000/40.000 alsmede Covid USD 100.000, gaf CZ mij een herziene verklaring met de 400.000/40 maar zonder de Covid bedragen USD 100.000. Deze werd toen geaccepeteerd door de ambassade in Den Haag. Doch nu moest ik uit diverse berichten afgelopen week constateren dat men ook alle bedragen wil zien voor de CoE. Dus heb ik maar weer CZ aangeschreven met verzoek om ook in hun verklaring Covid USD 100.000 op te nemen tesamen met de bedragen 400.000/40.000. Nu wacht ik op hun reactie.

  Met klem wil ik nu eenieder die hier met zelfde probleem zit, verzoeken om ook hun verzekeraar dit verzoek te doen en niet alleen afwachten wat andere ondenemen. Hoe meer klanten hun verzekeraar benaderen, hoe meer kans we maken om de gewenste verklaring te krijgen, want reken maar dat verzekeraars onderling hierover ook communiceren.

  Indien CZ nu weigert mij de verklaring te verstrekken zal ik hun verzoeken mijn zorgeverzekering en premie op te schorten, zodat ik dan maar een verzekering bij AA kan afsluiten voor ik geloof € 300,– (6 maanden). Dat zal wel niet lukken maar nooit geschoten altijd mis en zo merken verzekeraars wellicht ook hoe hoog de nood bij sommigen is. In elk geval wel bij mij.

  • HAGRO zegt op

   Ondanks vele pogingen bij mijn zorgverzekeraar (Zilveren Kruis Achmea) om de bedragen te benoemen heb ik dit niet voor elkaar gekregen.
   I.v.m. de kosten, de leeftijd en een enorm ongelijkheidgevoel heb ik besloten om hier principieel niet aan mee te werken.
   Thailand prijst zich enorm uit de interessante toeristen landen.

   Voor de toekomst voorlopig alleen een toeristen visum voor korte familie bezoeken.
   Het tropische gevoel gaan wij nu in andere landen beleven!

  • Cornelis zegt op

   Benieuwd van de afloop hiervan, Haki, en goed om te lezen dat ik niet de enige ben die het niet normaal vindt om iets dubbel te verzekeren. Naast het feit dat ik de interpretatievan de Thais van hun eigen regels niet begrijp, zie ik ook niet in waarom de Nederlandse zorgverzekeraars die bedragen niet kunnen vermelden.

  • Tjitske zegt op

   Beste Haki,
   Ik wil jou een PB sturen want ik heb een vraag.
   Graag hoor ik van je.
   Met vriendelijke groet,
   Tjitske

   • haki zegt op

    Goede morgen Tjitske!
    Moet je me eerst eens uitleggen wat een PB is, maar je kunt me altijd een mail sturen naar [email protected]
    Fijne dag nog, Groet Haki

 7. Koge zegt op

  Edith,
  Volgens mij kloppen je visa.
  Je verzekering is heel belangrijk, juiste bedragen voor Inbound en outbound.
  Je moet een afschrift laten zien met een saldo van 5000 € , met jouw naam, adres en woonplaats.
  Dan moet je er volgens mij zijn. Was voor mij ook een gevecht.
  Succes

 8. Hans G zegt op

  Allemaal leuk en wel maar bij een vraag hieromtrent ruim een week terug op dit blog werd verwezen naar een link van AA Insurance . Link aangetikt en zo waar werden 7 maatschappijen gepresenteerd waarbij de vereiste Covid-polis kan worden afgesloten. Wonende in Thailand met een lang verblijf loopt bIj alle 7 maatschappijen het premie bedrag aardig in de papieren.
  Maar dan blijkt dat je in de aap gelogeerd bent bij een leeftijd van 75+. Alleen te verzekeren tot een leeftijd
  van 75 jaar bij alle 7 genoemde maatschappijen.
  Vraag: Is de conclusie gerechtvaardigd dat bij een ongewijzigd toegangsbeleid van Thailand in de (verre) toekomst alsmede een blijvend weigeren van Nederlandse Ziektekostenmaatschappijen om in de gewenste verklaringen geen bedragen te noemen 75-plussers wel Thailand kunnen verlaten maar dan nimmer meer terugkunnen naar het land waar ze al vele (tientallen)-jaren hebben gewoond met ( Thaise)-partner en in vele gevallen een eigen huis/condo????

 9. Frans zegt op

  Beste Edith,
  Ik heb het zelfde probleem,het is ook de Nederlandse verzekeraar die moeilijk doet.2regeltje meer.maar ja.
  De oplossing is een LMG verzekering met hoog eigen risico.kosten 7700 bath(220€).dan ben je in ieder geval van het gezeur af.succes.Frans

 10. Will zegt op

  Edith bel 0555400408 of https://www.reisverzekeringblog.nl/ziektekostenverzekering-thailand-met-covid-19-dekking/ daar helpen ze wel voor die 100.000 dollar ver zekering gr will

 11. J.R zegt op

  sluit een verzekering af bij oom verzekeringen voor 1 maand goed voor 100.000 us en 400.000/40.000
  in out op papier in het engels dan geen gezeur

 12. Marc zegt op

  Reisverzekering Europa assistent 125€ voor drie maand
  De bedragen staan er allemaal op
  En ga je naar Thailand sturen ze de papieren op voor Thailand speciaal gemaakt

 13. Edo zegt op

  Probeer via site en.samuiconsulting/insurance
  Er waren al veel mensen mee geholpen
  Succes

 14. Ger zegt op

  Beste Edith,
  Ja het is niet fijn van de Nederlandse verzekeraars om hierin niet te willen meespelen. Echter volgens mij is het toch ook in je eigenbelang om zo’n Thaise reisverzekering te nemen. . Want in Thailand ben je verplicht naar een ziekenhuis te gaan als je besmet bevonden wordt.En dan moet je zomaar rekenen op 30.000 tot 50.000 thb per 24 uur verblijf terwijl dat bij een A-symptomatic opname NOOIT gaat vergoed worden door de Nederlandse zorgverzekering , althans dat is mij uitgelegd door mijn Nederlandse zorgverzekeraar, Voor je gemoedsrust is het dan wel zo fijn om dan zo’n Thaise reisverzekering te hebben die dat WEL zal vergoeden.Het was mij wel ca 75 euro per maand waard en had geen gezeur bij immigration . Ik had zo’n polis waarschijnlijk veel te duur maar toch genomen voor 270 dagen geldigheid.
  Belangrijkste argumenten :
  1. ziekenhuis opname bij a-symptomatische besmetting gedekt en
  2. onmiddelijk de benodigde verzekerings verklaring voor de COE van de Royal Thai Embassy

  • Bart zegt op

   De verbeelding bij sommige leden kent geen grenzen. 50000THB voor een nachtje hospitaal, waar halen ze het toch vandaan?

   • John zegt op

    Een 2-tal jaren een weekje in een privé hospitaal verbleven.
    1 persoonskamer met alle luxe, mijn vrouw had er ook een bed.

    Kostprijs (voor de kamer alleen) was 6000THB/nacht. Toch wel betaalbaar.

    Dit ter info.

 15. Dirk zegt op

  Het blijft natuurlijk een gek verhaal. Als je in Thailand een Non O visum op basis van retirement aanvraagt, dan is er geen eis tot verzekering voor `outpatient´ en ´inpatient´ behandeling (heb ik zelf). Sterker nog, dan vraagt niemand meer naar een bewijs van een Covid dekking.

  Het enkele feit dat u een CoE nodig heeft grijpt de ambassade aan om die eis toch van toepassing te verklaren. In niet Covid tijden zou je gewoon terug kunnen reizen en is er niets aan de hand. Het zijn de regels en ik kan mij niet voorstellen dat ze hiervan afwijken. De enige oplossing die ik zie is dat je op basis van een TR visum binnenkomt en die omzet in een Non O op basis van retirement (en de gehele procedure weer doorloopt). Niet leuk, maar altijd nog goedkoper dan een aanvullende ziektekostenverzekering (die je feitelijk niet nodig hebt).

  NB Veel reacties op jouw bericht richten zich op de Covid dekking. Volgens mij gaat het daar niet primair om. In veel gevallen voldoet de verklaring van de Nederlandse ziektekostenverzekeraar op dit terrein. De opmerking over wel/geen dekking bij asymptonische klachten kan ik niet beoordelen. Ik weet alleen dat bepaalde specifieke Covid verzekeringen daar ook niet in voorzien!

  Ik wens u veel wijsheid en – hopelijk – een goede reis terug naar Thailand.

  • ton zegt op

   Niet zo erg gek hoor. Op de eerste plaats is het niet de ambassage maar de Thaise overheid die de regels stelt. Deze regels zijn bedoeld om peronen die besmet zijn met COVID niet toe te laten in Thailand, en om te zorgen dat, als er dan eens eentje tussendoor slipt, dat Thailand niet voor de kosten opdraait. Voor de Thaise overheid komt de COVID bedreiging van buitenaf niet van binnenin.

 16. Matthieu Hua Hin zegt op

  Het kan inderdaad moeijlijker worden om de verplichte verzekering af te sluiten op hogere leeftijd. De veel gebruikte inreisverzekeringen kennen maximale leeftijden.
  Voor iedereen van 75 jaar of ouder, is het mogelijk de 100,000 USD/COVID verzekering af te sluiten via deze link: https://covid19.tgia.org/
  Deze polis dekt alleen COVID.

  Het is wel van belang om te kijken met wat voor soort visum men naar Thailand reist. NON OA en STV kennen nog een extra verzekeringseis (400,000 baht inpatient en 40,000 baht outpatient dekking).
  De polis van de bovengenoemde link voldoet niet aan deze eis.

  Tot en met 75 jaar, zie: https://www.aainsure.net/COVID-100000-usd-insurance.html of stuur een kort mailtje naar [email protected].

  • Cornelis zegt op

   Dank voor deze informatie, waarmee ook mijn vermoeden dat het voor ouderen moeilijk is/wordt die 40.000/400.000 baht verzekering af te sluiten, bevestigd wordt. Helaas is die verzekeringseis die eerst alleen voor non-O A (en STV) gold nu in de praktijk uitgebreid tot het gewone non-O visum omdat men ook bij dat visum voor de verkrijging van het Certificate of Entry nu een bewijs van een dergelijke verzekering eist. Ik zal bij m’n terugkeer 76 zijn – hopelijk zijn de regels tegen die tijd weer veranderd of (en dat zou natuurlijk de enige èchte oplossing zijn) dat onze zorgverzekeraars de verzekeringsverklaring zodanig verwoorden dat deze voor de Thaise Ambassade aanvaardbaar wordt. Het zou de verzekeraars feitelijk niets kosten, maar zou hun klanten wel geld voor volstrekt onnodige dubbele verzekeringen besparen.

   • Ger-Korat zegt op

    Misschien iets duidelijker zijn wat Non Immigrant O: er zijn 8 gronden waarop je dit visum kunt verkrijgen en slechts 1 (retirement = no. 4 in de lijst van de ambassade Den Haag)vereist genoemde 40.000/400.000 verzekeringsverklaring.

    • Cornelis zegt op

     Het ging hier over de situatie waarin je het visum al hebt, maar er bij de CoE-aanvraag alsnog om de betreffende verzekering wordt gevraagd,

 17. RonnyLatYa zegt op

  Niet alleen NON OA of STV.

  Zoals ik reeds eerder in mijn reactie aangaf ook voor een Re-entry “Retired” en bij het aanvragen van een Non-O “Retired”.
  Toch wat de ambassade in Den Haag betreft want ik vind die vermelding niet direct in bijvoorbeeld Brussel terug

  Re-entry (Retired)
  “When requesting for a COE, holders of a valid Re-entry Permit (Retirement) who wish to return to Thailand using the Re-entry Permit (Retirement), are required to submit a copy of health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 THB coverage for out-patient treatment and no less than 400,000 THB for in-patient treatment. Applicant may consider buying a Thai health insurance online at longstay.tgia.org. You may also be asked by the immigration to present the original insurance policy upon your arrival in Thailand.”

  https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19?page=5f4d1bea74187b0491379162&menu=5f4cc50a4f523722e8027442

  Non-O Retired
  “An original health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 THB coverage for outpatient treatment and no less than 400,000 THB for inpatient treatment. (must be specifically mentioned) Applicant may consider buying a Thai health insurance online at longstay.tgia.org. (Purpose 4 = Retired)
  https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)?menu=5d81cce815e39c2eb8004f0f

 18. RonnyLatYa zegt op

  Was bedoelt als aanvulling op de reactie van Matthieu Hua Hin hierboven


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website