Vraagsteller: Toon

Vanwege corona is mijn vlucht van BKK naar Brussel op13 april gecancelled. Ik kan voorlopig pas in mei opnieuw een datum vastleggen bij Thai Airways. Probleem is dat mijn 6 maanden tourist visa, multiple entry, vervalt op 15 april. Ik moet normaal ten laatste die dag Thailand uit. Maar zoals geweten zijn ook de meeste grenzen gesloten, ik kan nergens naartoe.

Op internet wordt mijn vraag ook niet beantwoord, mede daar regelingen voortdurend veranderen.

Weet iemand of en hoe ik eventueel een verlenging van mijn visum kan regelen? Mss is er zelfs verschil bij welk immigratie kantoor ik aankom?

Dankjewel.


Reactie RonnyLatYa

1. Belangrijk is nu wanneer je huidige verblijfsperiode vervalt. Dat zeg je niet. (Je zegt enkel dat je METV eindigt op 13 april.) Elke verblijfsperiode van 60 dagen, bekomen met een METV, kan je altijd verlengen met 30 dagen. Kan in elk immigratiekantoor. Ik weet niet of je dat al gedaan hebt ? Misschien is dat dan al voldoende om hier te verblijven tot er een vlucht is in mei.

2. Vervalt je METV op 13 april dat is dat inderdaad de laatste dag dat je een “borderrun” zou kunnen maken. Maar ik weet niet welke grensposten er nog open zouden zijn. Bovendien moet je aan strenge voorwaarden voldoen om terug binnen te komen, waardoor een “borderrun” al bij voorbaat misschien onmogelijk wordt.

3. Rest nog de goodwill van immigratie. Misschien dat ze je een extra verlenging(en) willen geven (buiten die 30 dagen die je altijd kan bekomen met een METV verblijfsperiode). Ik weet ook niet of dat kan want er komt geen info van immigratie.

4. Misschien zijn er lezers die ondertussen al de vraag gesteld hebben in hun immigratiekantoor en je meer info kunnen verschaffen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thailand visa vraag Nr 062/20: Verlenging in deze Coronaperiode (3)”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Zie ondertussen ook TB Immigration Infobrief 017/20 – Verlenging van verblijfsperiode

  https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-017-20-verlenging-van-verblijfsperiode/

  Die informatie had ik nog niet toen deze vraag werd gesteld.
  Normaal moet dit veel problemen met de verblijfsperiode oplossen.

 2. Robbo zegt op

  Zou toch ook maar eens overwegen om eerder terug te vliegen. De KLM is druk bezig met allerlei soort repatrieringsvluchten vanuit Bangkok. Op dit moment zijn er nog plaatsen op de vluchten van 30 en 31 Maart.
  Kun je gewoon op de KLM site boeken (in mijn geval kon ik het zelfs telefonisch boeken voor mijn zoon).
  Uiteindelijk niet gedaan want hij kan toch morgen 24 maart net met de allerlaatste vlucht van EVA air (waar hij oorspronkelijk zijn vlucht had geboekt).
  Die vlucht van KLM zou mijn zoon en zijn gezin ongeveer 550 Euro pp kosten. Maar prijzen wisselen erg sterk.

 3. Paul zegt op

  Allerlaatste vlucht van Eva air is zaterdag 28 Maart
  BKK naar AMS. v.v

  • Peter zegt op

   Ik heb vanmorgen van Eva Air een sms EN een email gekregen ,
   waarin stond dat de vlucht van 28 maart is gecancelled
   In april zijn alle vluchten van Eva al eerder afgeblazen

 4. Paul zegt op

  De vluchten van 24Maart 26 Maart en 28 Maart van Bangkok naar Amsterdam gaan door.(EVAair)
  De terugvluchten van Amsterdam naar Bangkok zijn gecanceld,wordt direct doorgevlogen naar Taipe.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website