Het lijkt er nu toch op dat immigratie een verlenging van de verblijfsperiode zal toestaan van telkens 30 dagen. Voorlopig heb ik enkel de link naar ThaiVisa. Daar kan u het betrokken document lezen of downloaden: forum.thaivisa.com/

Kort samengevat

De verlenging van de verblijfsperiode kan bekomen worden onder volgende omstandigheden.

 1.  Indien je een verblijfsperiode bekomen hebt met een “Tourist visa” of “Visa exemption”.
 2. Indien je een verblijfsperiode bekomen hebt met een “Non-immigrant visa” en indien je daarbij een brief van de ambassade kan voorleggen.
 3. Indien iemand niet voldoet aan punt 1 of 2, mag een bevoegde immigratieofficier beslissen om een verlenging toe te staan als hij van oordeel is dat een verlenging van het verblijf noodzakelijk is.

Het komt er dus op neer dat iedereen wel een verlenging kan bekomen van 30 dagen en dit tot hij/zij de mogelijkheid heeft om te vertrekken.

Normaal zouden volgende documenten moeten volstaan

– TM7 – Ingevuld en ondertekend

– Pasfoto

– 1900 Baht

– Paspoort

– Kopie paspoort blz persoonsgegevens

– Kopie paspoort blz visum (eventueel)

– Kopie paspoort blz eventuele eerdere verlenging

– Kopie paspoort blz Arrival stempel

– Kopie TM6

– Adres en eventueel bewijs TM30 melding

– Kan natuurlijk ook zo zijn dat men een bewijs wil zien dat je niet kan/kon vertrekken zoals o.a. een bewijs van je eerdere vlucht, of dat zij geannuleerd werd en/of wanneer de eerstvolgende mogelijkheid is om te vertrekken.  Dat zal dan weer van het betrokken immigratiekantoor afhangen.  Maar het kan ook best zijn dat men dat niet vraagt natuurlijk.  Ik geef het maar mee “in geval dat” en als je zo een bewijs hebt je dat misschien best meeneemt.

Bovenstaande is natuurlijk enkel van toepassing tijdens de Corona periode en dus tijdelijk zodat niemand ongewild in “overstay” zou komen.

Het spreek ook voor zich denk ik dat de “normale” verlengingen ook nog steeds van toepassing zijn zoals o.a. jaarverlenging, 60 dagen in geval van bezoek vrouw/kind, zij die hier werken, etc…

Misschien iets waar ik toch de aandacht wil op vestigen is de 90 dagen melding.  Ik weet niet hoe immigratie er in dit geval zal mee omgaan.

De immigratiewetgeving zegt dat indien je langer dan 90 dagen ononderbroken in Thailand verblijft, je verplicht bent om een 90 dagen melding te maken.  Ik weet nu niet of immigratie hier strikt zal op toezien, of dat ze die 30 dagen verlenging zal aanzien als een 90 dagen melding.  Misschien er toch maar best rekening mee houden.

Succes en blijf gezond.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “TB Immigration Info Brief 017/20: Verlenging van verblijfsperiode”

 1. Dik Lenten zegt op

  Hallo Ronny,
  Vanmorgen bij het immigratie kantoor in Pattaya geweest
  Heel erg druk.
  De tweede periode van mijn Non o jaar visum loopt op 1 april af .een verlate Tm 30 melding gedaan en gevraagd wat de mogelijkheden waren om mijn verblijf periode te verlengen. Zowel aan een baliemedewerker als aan een leidinggevende gevraagd. Het antwoord was :1 maal 30 dagen met een brief van de Ambassade dat ik niet terug kan reizen. Of eenmalig 7 dagen en dan wegwezen. Ik denk dat ik maar zo snel mogelijk vertrek.
  Mvg Dik Lenten.

  • RonnyLatYa zegt op

   Tja…. ik kan maar tonen wat er staat geschreven in die nota.

  • Steven. zegt op

   Beste Dik, Hoelang moest je wachten? Ik kwam er langs en was geschokt te zien hoeveel mensen op elkaar gepakt buiten onder een tent stonden te wachten (geen 1,5 m maar 15 cm). Even gekeken, en het leek erg traag te gaan

 2. mat zegt op

  Je hebt ze toch wel vriendelijk bedankt dat je hier een jaar lang je geld hebt mogen uitgeven???

 3. Dik lenten zegt op

  Ik was er om 08.15 uur en ging weg om 11.45 uur.
  Buiten circa anderhalf uur en binnen ook nog eens anderhalf uur gewacht .
  We vliegen vermoedelijk donderdag terug .

  Mvg Dik .

 4. Dik lenten zegt op

  Nog even een opmerking , toen ik even tussendoor in de wachtruimte van het naastgelegen adviesbureau zat vertelde ik een medewerker van mijn problemen . Hij zei dat hij wel een visum voor mij kon regelen.
  I maand 22000 bath , 2 maanden 27000 bath en 3 maanden voor 35000 bath .
  Ik ben er maar niet op ingegaan .

  Mvg Dik .

  • RonnyLatYa zegt op

   Ze hebben de mogelijkheid om iedereen 30 dagen verlenging per keer te geven. Goed, reken daar dan per keer de normaal voorzien 1900 Baht voor aan. Niks mis mee wat dat betreft.

   Allemaal legaal en volgens bestaande regelgeving. Die drie mogelijkheden in de nota zijn trouwens niet nieuw. Die bestaan al jaren. Alleen moest men er aan toevoegen dat meer dan één keer verlenging mag toegestaan worden en dat de reden de Coronasituatie is.
   Enige wat men (immigratie) moet doen is de nodige goodwill opbrengen om de nota positief te lezen in het voordeel van de aanvrager. En iedereen zou geholpen zijn. Zelfs een ondersteuningsbrief is op zich dan niet nodig. Maarja,…..

   Probleem is dat men de voorschriften moet kunnen en/of willen begrijpen, zonder eerst direct te denken hoe men er zijn eigen naam kan onder plaatsen om indruk te maken, of een manier zoeken hoe men er geld zou kunnen uitslaan. Want dat is wat uiteindelijk weer de bedoeling zal zijn van bepaalde figuren, in samenwerking met de reeds bestaande malafide visakantoortjes…

 5. Theo Volkerijk zegt op

  Is er al iets bekend omtrent de maatregelen die de Thaise Immigration Chaeng Wattena neemt betreffende het virus
  Dagelijks staan daar honderden mensen van diverse nationaliteiten opeen gepakt om toegang te krijgen tot bepaalde afdelingen

  • RonnyLatYa zegt op

   De maatregelen op die nota gelden voor gans Thailand en moeten toegepast worden in alle immigratiekantoren.
   Tenminste ze worden veronderstelt van dat te doen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website