Vraagsteller: Rob uit Sinsab

Vandaag mijn retirement visa verlengd, uiteraard weer een nieuw document, maar goed voor twaalven waren we weer weg. Bij verlaten gecheckt is het mijn paspoort en verlengd tot het jaar 2025? Ja, alles oké, wegwezen.

Kom ik thuis zie ik dat mijn visum is verlengd met 14 maanden. Dus in plaats van 14 maart tot 14 mei 2025. Is dat nieuw? En krijg ik geen probleem na een jaar?


Reactie RonnyLatYa

1. Neen, 14 maanden is niet iets nieuw en iemand heeft daar dan een fout gemaakt. De jaarverlenging mag maximaal 1 jaar zijn en die moet aansluiten op je vorige jaarverlenging. Dat het niet meer dan 1 jaar mag zijn kan je o.a. hier lezen:

“Order of immigration bureau Nr 327/2557 – Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailan

2.22 In the case of retirement: Each permission shall be granted for no more than one year”

https://www.thaiembassy.cz/uploads/download/EwgNBPpX8T2vY5jxRdR.pdf

2 Ga er best mee terug en zeg het hun, want de kans bestaat dat er wel degelijk 1 jaar in hun systeem staat.

3. Er niet op reageren en/of doen dat je het niet opgemerkt had, zou ik persoonlijk niet doen. Je weet nooit wat volgend jaar dan gebeurt. Kan zijn dat ze zeggen dat het in orde is, maar ze kunnen ook zeggen dat je heel goed wist dat het maar maximum 12 maanden was. En ja, dan zou je eventueel in de problemen kunnen komen.

4. Ter info. Wat was dan dat nieuw document dat ze wilde zien?

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website