Vraagsteller: Raymond

Voor mijn visumaanvraag is een medische verklaring vereist. Weet iemand waar je de medische verklaring kan laten invullen? Ik neem aan dat je ook een medische keuring moet ondergaan?

Graag zou ik willen weten waar dat in de buurt van Eindhoven of den Haag mogelijk is?

Er is enige spoed bij. Aangezien ik zo spoedig mogelijk wil vertrekken.


Reactie RonnyLatYa

Ik ben als Belg niet vertrouwd met wat in Nederland kan/niet kan en laat het dan ook aan de lezer over en vooral zij die reeds eerder die medische verklaring nodig hadden.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

16 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 056/21: Non-immigrant O-A – Medische verklaring”

 1. john zegt op

  Raymond ik heb even naar de website van de thaise ambassade gekeken. Nb de engelstalige website. Daar staat inderdaad de medische verklaring in genoemd.
  https://hague.thaiembassy.org/

  Er is zelfs in dat stuk tekst een” aanklik “aangegeven. Als je die aanklikt krijg je een thais/engelse tekst. Daarin staat aangegeven dat oa wordt verklaard dat je geen lepra, tbc,elefantiasis, drug addiction, syphillis , hebt.
  Ik heb geen antwoord op je vraag waar je zoiets kunt krijgen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Tja dat formulier vinden is het probleem niet
   https://image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/medical_certificate.pdf

 2. MikeH zegt op

  Je kan het bij je huisarts proberen. Mijn eigen huisarts had er geen probleem mee. Hij heeft een krabbel gezet, het stempel van de praktijk en zijn BIG nummer. Werd door de ambassade geaccepteerd.
  Ook Medimare kan dat formulier invullen, maar die zitten in Amsterdam en Den Haag.
  Vergeet niet het formulier te laten waarmerken door de ministeries van Gezondheidszorg en Buitenlandse zaken in Den Haag

 3. Mart zegt op

  Je kunt de medische verklaring van internet (medical certificate, Thai Embassy) uitprinten. Je huisarts moet het invullen met zijn BIG registratienummer etc. Daarna moet 1) het CIBG in Den Haag het legaliseren (stempel en handtekening), DAARNA moet het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag het legaliseren, DAARNA moet nog eens de Thaise ambassade, Den Haag het goedkeuren. Kost per keer €10 tot €15. Heel wat tripjes naar Den Haag. Succes.

  • PEER zegt op

   Huisarts mag dit niet doen!,
   Maar je kunt kontakt opnemen met ‘n onafhankelijke keuringsarts.
   Even googlen, want er zijn er voldoende.
   Kosten plm € 70,=

 4. Jacques zegt op

  Ik zou eerst een beginnen bij uw huisarts en anders weet hij of zij wel waar u terecht kunt voor het onderzoek en keuring en de verstrekking van de medische verklaring. De Thais ambassade weet u ook wel verder te helpen, want die controleert en kopieert dit soort documenten alvorens toestemming te geven tot reizen naar Thailand.

 5. Sterk zegt op

  Het formulier kun je downloaden van de website mbt visum aanvraag. In Nederland laat je die tekenen door de huisarts. Voor het STV moest dat getekende formulier gelegaliseerd worden door het ministerie van Volksgezondheid VWS (gratis) en daarna nog bij het ministerie van Buitenlandse zaken (10 euro).

 6. Sjoerd zegt op

  http://www.medimare.nl Ook voor PCR test

  Stephensonstraat 10
  2561 XV Den Haag

  info@medimare.nl
  amber@medimare.nl

  070 369 71 89

  • Cornelis zegt op

   Medimare kan inderdaad een fit to fly certificaat afgeven, maar daar gaat het in dit geval niet om. De medische verklaring voor bepaalde visa omvat nogal wat meer dan dat.

 7. Jannus zegt op

  Beste Raymaond, je hoeft geen medische keuring te ondergaan. Het hebben van een verklaring als deze hoort bij de bureaucratie van Thailand. Ga met een uitgeprinte verklaring naar je huisarts, leg hem/haar de bedoeling uit van dat formulier, en volg de legalisatie-procedure zoals hierboven meermalen aangegeven. Je zult in Thailand vaker worden geconfronteerd met dit soort vereisten. Meestal is het zo dat een Thaise arts in een of andere kliniek een handtekening met stempel zet aan de balie tegen betaling van 200/300 baht.

  • PEER zegt op

   Jannus,
   Ik heb m’n huisarts gevraagd om de gezondheidsverkl op te stellen.
   De Ned huisartsen doen dit niet.
   Je denkt dat Raymond in Thailand zit zeker?

   • Sterk zegt op

    Mijn huisarts in Nederland tekende wel. Later in CIBG (min VWS) werd mij ook duidelijk dat er meer mensen met zo’n formulier kwamen voor legalisering. Zelfde later bij BuZa.

   • Lung addie zegt op

    Idd Peer,
    een rechtgeaarde arts zal dit nooit ondertekenen zonder eerst een degelijk onderzoek gedaan te hebben. Stel je voor dat hij tekent zonder onderzoek en achteraf zou blijken dat die persoon wel aan een der ziekten onderhevig was…… Ik zou niet in zijn plaats willen zijn.

    • HansW zegt op

     De ene arts kijkt hier blijkbaar anders tegenaan dan de andere. Mijn huisarts had er geen enkel probleem mee. Kan ermee te maken hebben dat hij mij al 30 jaar kent.

 8. robert zegt op

  Ik ben aangekomen in Bangkok donderdag 4/3! Een hele beleving. Bijna geweigerd in Frankfurt omdat mijn covid test niet in het engels was. Met veel toeters en bellen toch mogen vertrekken. Eenmaal in Bangkok, enorme controle maar zeer goed georganiseerd, met de nodige discipline, misschien wel 150 verpleegsters, dokters, politie en douane die alles in goede banen leiden. Op de luchthaven zelf 2 maal koorts gemeten. Voorbij laatste douane wordt je opnieuw verwacht door medisch personeel, die u begeleiden naar de taxi van je hotel! Instappen en wegwezen, zet niet je masker wat scheef of je krijgt een waarschuwing van chauffeur!
  Ik heb Green Park in Pattaya gekozen voor quarantaine, Morgen mijn derde dag en mijn eerste Covid test. Twee maal per dag temperatuur meten en doorsturen naar plaatselijk medisch personeel. Tot nu toe valt het mee, maar het is nog niet gedaan……

 9. Rob zegt op

  Mijn huisarts wilde deze verklaring met de vier verboden ziektes, en dat je geen drugsverslaafde bent NIET tekenen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website