Thailand visa vraag Nr 041/20: Verblijf 120 dagen, welk visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
21 februari 2020

Vraagsteller: Egbert

Ik ben 63 jaar en heb een 90 dagen NON immigrant visa. Mijn vraag, wanneer ik volgend jaar 120 dagen wil verblijven wat moet en/of kan ik dan doen?

Ik hoor na 90 dagen het land uit bijvoorbeeld over land naar Maleisië met weer over land terug maar krijg ik dan 30 dagen of 15 dagen? Een andere optie hoorde ik dat je in de Oostenrijkse ambassade in Pattaya een document kan regelen waarmee je dan een jaarvisa kan krijgen, weet u hoe dit in elkaar zit?

In het laatste geval kan je dit ook regelen met gewoon bij binnenkomst een 30 dagen stempel en in deze periode een jaarvisum regelen of heb je eerst een NON immigrant visa nodig?

Excuus voor de misschien ingewikkelde vraag.


Reactie RonnyLatYa

Geen ingewikkelde vraag. Ze werd de laatste paar dagen nog maar viermaal gesteld ….. Ik beperk me dus tot wat aanvullende info en de link waar de antwoorden ook al staan.

Zie deze vragen.

– Thailand visa vraag Nr 036/20 : Drietal maanden naar Thailand. Welk visum?

https://www.thailandblog.nl/visumvraag/thailand-visa-vraag-nr-036-2-drietal-maanden-naar-thailand-welk-visum/

– Thailand visa vraag Nr 037/20 : 5-6 maanden naar Thailand. Welk visum?

https://www.thailandblog.nl/visumvraag/thailand-visa-vraag-nr-037-20-5-6-maanden-naar-thailand-welk-visum/

Om een jaarverlenging te bekomen heb je altijd een Non-immigrant visum nodig. Dat kan je eerst halen in een ambassade/consulaat en dat is normaal ook de voorziene procedure.

Je kan ook binnenkomen op Visa Exemption en dat in Thailand omzetten naar een Non-immigrant O visum. Kost 2000 Baht. Daarmee bekom je dan eerst 90 dagen die je nadien kan verlengen met een jaar (kost 1900 Baht) als je aan de voorwaarden voldoet. Om een Visa Exemption om te zetten naar een Non-immigrant O dient er nog wel minsten 2 of 3 weken verblijf te resten bij de aanvraag. Je krijgt dat dus niet meteen. Dat duurt een tijd.

Een Visa Exemption verblijfsperiode rechtstreeks verlengen met een jaar kan dus niet.

Hoe vervolgens je verblijfsperiode kan verlengen kan je hier lezen.

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-024-19-het-thaise-visum-8-het-non-immigrant-o-visum-2-2/

Wat je bij de Oostenrijkse consul kan “regelen” is een “Proof of income”. Daarmee kan je inkomen worden bewezen om een jaarverlenging te bekomen. Je zal natuurlijk bij de Oostenrijkse Consul bewijzen van dat inkomen moeten voorleggen.

Je kan natuurlijk ook bij je ambassade een Visumondersteuningsbrief halen om je inkomsten te bewijzen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website