Vraagsteller: Harry

Graag wil ik als 66-jarige een drietal maanden naar Thailand, waar ik een vriendin heb met een woning en bedrijf. Ik ga zelf per eind mei met pensioen.

Welke wijze van visum aanvraag is voor mij dan het beste en welke voorwaarden moet ik aan voldoen? Kan het met meerdere keren over de grens of echt een visum, bijvoorbeeld non O visum?

Ik wil graag een ticket boeken, op korte termijn want ik wil dan in juni gaan vliegen.

Alvast dank voor uw reactie.


Reactie RonnyLatYa

Drietal maanden is vaag als periode. Als je over verblijfsperiode(n) spreekt doe je dat best in dagen en niet in maanden. Dat je vriendin een huis en eigen bedrijf heeft is leuk voor haar, maar irrelevant voor je visumaanvraag.

Als referentie zullen we in dit geval van 90 dagen uitgaan. Beste lijkt me dan een Non-immigrant O Single entry visum aan te schaffen.

Kan in de Thaise ambassade in Den Haag, maar evengoed in het Consulaat te Amsterdam of als het praktischer is voor jou in het consulaat te Essen (Duitsland). Met dat Non-immigrant O visum bekom je dan een verblijfsperiode van 90 dagen. Is dat voldoende dan hoef je verder niks meer te doen.

Is je verblijf langer dan 90 dagen dan kan je aansluitend nog een “borderrun” maken. Je bekomt dan bij binnenkomst een verblijfsperiode van 30 dagen op basis van “Visa Exemption” (visum vrijstelling). Samen zou dat moeten volstaan staan om een “drietal” maanden in Thailand te overbruggen.

Het hang er nu vanaf hoe dikwijls en hoelang je in toekomst nog naar Thailand gaat of er wil verblijven. Ga je meerdere keren per jaar is een Non-immigrant O Multiple entry (enkel te bekomen in de Ambassade te Den Haag) waarschijnlijk geschikter of zelfs jaarverlengingen te overwegen.

Wat je nodig hebt bij het aanvragen kan je op de website van de ambassade/consulaat lezen. Zie link hieronder:

Consulaat Amsterdam

https://www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/visum-toelichting/

Ambassade Den haag

http://www.thaiembassy.org/hague/th/services/76474-Non-Immigrant-Visa-O-(others).html

Consulaat Essen

http://thai-konsulat-nrw.euve249425.serverprofi24.de/visa/

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website