Vraagsteller: Hans
Betreft: Toerist visum – SETV/METV

Tot nu toe heb ik probleemloos een Tourist Visa verkregen doordat ik bij de aanvraag kon aantonen een heen- en terugvlucht te hebben geboekt met data die vallen binnen de voorziene verblijfsperiode(s). Ik heb gemerkt dat ze van alle ondersteunende documenten altijd juist die vluchtgegevens meenemen met de aanvraag, vaak vet gemarkeerd.

In de toekomst wil ik opnieuw op een Tourist Visa verblijven, maar dan wat ‘spelen’ met verlenging (met 30 dagen per entry heb ik van u geleerd) op een SETV of METV. Door dus al te voorzien te gaan verlengen zal de terugvlucht naar Europa op een vliegticket buiten de normale verblijfsperiode(s) vallen, op een METV tot zowat 6 maanden na vertrek.

Vragen: Is het zinvol toch zo een vlucht aan te geven op het Application formulier? Moet immers ingevuld worden. Is toewijzing van het visum kansrijk zonder geboekte terugvlucht? als er dus helemaal niets in te vullen valt op de Application?


Reactie RonnyLatYa

Visumvraag Nr 014/20 behandeld eigen net dezelfde vraag. Daar werd de aanvraag door de behandelende ambassademedewerker niet doorgegeven omdat de terugvlucht na 66 dagen was. Eigenlijk is dit onzin om dit niet te laten doorgaan.

Waarom zou een terugvlucht niet later kunnen zijn dan 60 dagen?

1. Een verblijfsperiode van 60 dagen kan je in Thailand zonde problemen verlengen met 30 dagen. Of die verblijfsperiode nu bekomen werd met een SETV (Single Entry Tourist Visa) of METV (Multiple Entry Tourist Visa) maakt niet uit.

2. Op hun website vermelden ze zelfs dat een verlenging tot de mogelijkheid behoort en je zelfs je visumtype kan veranderen (Van Tourist naar Non-immigrant is dat dan). Waarom dan aan die 60 dagen houden ?

“5. EXTENSION OF STAY

Those who wish to stay longer or may wish to change their type of visa must file an application for permission at the Office of Immigration Bureau located on Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210, Tel 0-2141-9889 (or at http://www.immigration.go.th ). The extension of stay as well as the change of certain type of visa is solely at the discretion of the Immigration officer.”

www.thaiembassy.org/hague/th/services/76467-Tourism,-Medical-Treatment.html

3. Iemand kan buiten Thailand toch ook een bezoek aan andere landen brengen, maar later terugkeren via Bangkok.

Een ticket moet u steeds voorleggen en zover kan ik nog begrip opbrengen.

– Voor een SETV staat er op hun website “Confirmed ticket paid in ful”. Goed, geen probleem maar er staat toch niet dat dit na 60 dagen moet zijn.

– Voor een METV staat er “Roundtrip flight reservation or ticket (at least for the first entry)”. Waarschijnlijk zal hier wel een ticket met enkel de 1ste binnenkomst voldoende zijn voor hun.

Misschien is een oplossing om een reisplan bij te voegen waarin je verklaart dat je ook plant om nog een ander(e) land(en) te bezoeken (o.a. Laos, Cambodja, etc) en daarom je terugvlucht wel via Bangkok zal zijn, maar dan later dan 60 dagen. Je beslist dan ter plaatse wanneer, hoe en of je dit doet. Tenslotte is het maar een planning.

Misschien best eerst eens de ambassade of consulaat contacteren in een poging om het uit te leggen.

En anders, als het een SETV betreft, eventueel het aanvragen in Essen (Duitsland). Misschien doen die niet zo moeilijk met de terugvlucht. METV kan je daar niet bekomen of je adres moet officieel in Duitsland geregistreerd zijn. Misschien een langere reis, maar het voordeel is dat je ook na even wachten het visum al meekrijgt. Misschien toch best voorafgaandelijk dan ook eens contact nemen en de nodige info vragen. Want ook daar kan het van de ene dag op de andere veranderen natuurlijk.

http://www.thai-konsulat-nrw.de/

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website