Vraagsteller: Peter

Heeft iemand recentelijk ervaring met aanvragen jaarverlenging (TM7) bij immigratie Hua Hin?

Vorig jaar november is er het nodige geschreven over de gewijzigde procedure bij het immigratiekantoor in Hua Hin. Zo zou men niet langer alleen de visumsondersteuningsbrief van de ambassade accepteren. Heeft iemand recentelijk een jaarverlenging daar aangevraagd op basis van maandelijkse stortingen op nl bankrekening (dus niet de THB 800.000 regeling)? Moet je inderdaad zowel de verklaring van de ambassade plus bewijs van stortingen overhandigen of is dit intussen weer gewijzigd.

Ik hoor het graag.


Reactie RonnyLatYa

Volgens mij is er toch nooit geschreven dat de visumondersteuningsbrief niet meer zou aanvaard worden in Hua Hin zonder bewijs van effectieve stortingen. Het ging toen over het gebruik van een Affidavit en dat men daar nu stortingen bij eist. Maar lezers zullen je zeker wel weten te vertellen wat de situatie in Hua Hin nu is wat de visumondersteuningsbrief betreft.

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie vraag. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

13 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 013/23: Immigration Hua Hin – Jaarverlengingen en visumondersteuningsbrief”

 1. Ko zegt op

  In december verlengt. Visumondersteuningsbrief en bankafschrift van de dag zelf. Optelsom samen 800.000. Geen enkel probleem. Met afspraak binnen 10 minuten weer buiten. Uiteraard ook de nodige copieën en aanvraagformulier.

  • Pat zegt op

   Beste Ko, heb in december ook verlengd, mrt de 800k..Heb wel 1 u moeten wachten tot ik aan de beurt was.. Duurde dan ook maar 10 min Ik wist niet dat je een afspraak kan maken in Hua Hin. Hoe werkt dit?

  • Marc Breugelmans zegt op

   Beste Ko,
   ik moet ook volgende maand gaan , en ga met een affidavit gaan .
   Maar als ik goed begrijp heb je ook bankafschriften aangeboden , raar om dat samen te doen met een affidavit, en volgens mij overbodig, waarom dan nog een affidavit?
   Vorig jaar heb ik voor een verlenging bankafschriften aangeboden alsmede een certificaat van de bank erover.
   Ook was een certificaat van afkomst nodig (dienst pensioenen) , ik heb toen drie keer naar de bank gemoeten , en wil daarom terug met een affidavit werken , of ben ik verkeerd?

   • Lung addie zegt op

    Beste Marc,
    Neen Marc, je bent niet verkeerd. Vorig jaar was je dat eigenlijk wel en ben je terecht moeten weerkeren. Bij bankoverschrijvingen moet je niet alleen bewijzen dat het geld maandelijks op een Thaise rekening komt, uit het buitenland komt maar ook dat het om een vast inkomen gaat, dus dat certificaat van de pensioendienst, maar dat heb je elk jaar automatisch. Je moet dat trouwens ook voorleggen indien je voor een affidavit bij de ambassade gaat.
    indien je TB en alles wat Ronny hierover reeds geschreven heeft, gevolgd het, dan zou je moeten weten dat de maandelijkse overschrijvingen in het leven geroepen is om mensen, van wie hun ambassade geen affidavit meer aflevert, ook de mogelijkheid zouden kunnen gebruiken, door het bewijzen van maandelijkse overschrijvingen, een jaarverlenging te bekomen. Voor mensen van wie de ambassade het wel affidavit wel nog aflevert is dat niet van toepassing.

   • RonnyLatYa zegt op

    Marc,

    Ko zegt toch niet dat hij een Affidavit heeft aangeboden.

    Hij heeft een visumondersteuningsbrief aangeboden plus een bankafschrift, samen 800 000 Baht.
    Dat wil zeggen dat hij de combinatiemethode heeft gebruikt, m.a.w. niet enkel het inkomen.

    En daar gaat het nu en in een vorige melding over. Blijkbaar aanvaardt Hua Hin geen Affidavit meer als je ook geen bewijs van maandelijkse stortingen kan aantonen.
    De reden dat nu ook die stortingen gevraagd worden is dat de ambassade niet de originaliteit van de bewijsstukken waaruit de bedragen blijken kan garanderen, omdat dit niet door hun met de bron wordt gecontroleerd. En dat is normaal wel een officiële eis van immigratie sinds 2018.
    De Nederlandse ambassade doet dit wel met een visumondersteuningsbrief. Bijgevolg zouden bij een visumondersteuningsbrief geen bewijs van stortingen nodig zijn.

    En dat is dan de reden van de vraag van Peter.
    Zijn die stortingen ook van toepassing bij een visumondersteuningsbrief of is dat dit alleen met een Affidavit in Hua Hin
    Zie ook hier

    https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-058-22-immigration-hua-hin-affidavit/

    https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-061-22-immigration-hua-hin-affidavit-vervolg/

 2. Lung addie zegt op

  Beste Peter,
  blijkbaar lees je heel slecht:
  – zoals Ronny aangaf was die topic in november over het AFFIDAVIT en niet over de ondersteuningsbrief.
  – indien je goed leest betreffende maandelijkse overschrijvingen dan zal je lezen dat die overschrijvingen naar een THAISE REKENING met overschrijvingen uit het buitenland moeten gebeuren en NIET op een NEDERLANDSE rekening. Die overschrijvingen naar een Nederlandse rekening zijn bij de immigratiedienst totaal nutteloos.

 3. TheoB zegt op

  In november 2022 kan ik mij niet herinneren, maar op 1 januari beweerde Geert in topic “In Thailand wonende Nederlanders houden van het betalen van belasting” dat naast de visumondersteuningsbrief “Bij veel immigraties moet je dan alsnog aantonen dat je daadwerkelijk het geld maandelijks Thailand binnen brengt.”
  https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/in-thailand-wonende-nederlanders-houden-van-het-betalen-van-belasting/#comment-674721
  Ik heb hem toen gevraagd “bij welk(e) immigratiekanto(o)r(en) de Nederlanders naast de visumondersteuningsbrief ook nog moeten aantonen dat het geld daadwerkelijk maandelijks Thailand binnengebracht wordt.”
  Helaas heeft hij daar niet op geantwoord.

 4. RonnyLatYa zegt op

  Beste lezers

  Kan het hier bij Hua Hin blijven
  Wil je melden hoe het er ergens anders in Thailand aan toe gaat kan dat eenvoudig met je ervaring naar de redactie te sturen en dan krijg je dat te zien in een Thailandblog Info brief.
  Zo is het allemaal gemakkelijke terug te vinden voor lezers, want ander staat alles door elkaar en vindt men niks meer terug tussen alle reacties

  Dank u
  RonnyLatYa

 5. Igmar zegt op

  Afgelopen week mijn visum verlengd bij de big immigration in Hua Hin en naast de visum ondersteuningsbrief werd mij ook gevraagd om andere afschriften, dus snel naar huis gereden wat officiele papieren uit de lade gegrist, terug gereden en toen was het in orde.

  • RonnyLatYa zegt op

   Tja, het hebben van een visumondersteuningsbrief sluit niet uit dat immigratie toch ook nog kan vragen de originele stukken te zien. Zoals hier is gebeurt blijkbaar.
   Zal eerder zelden zijn maar is toch nooit uit te sluiten.

   • RonnyLatYa zegt op

    Is gebeurd

  • Cornelis zegt op

   Misschien verduidelijken wat je precies met ‘andere afschriften’ bedoelt?

   • Igmar zegt op

    Ze wilden gewoon wat salarisafschriften zien en belastingafdragingen, jaaropgaaf, zag er prima uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website