Lezersvraag: Kan ik in Thailand een jaarvisum aanvragen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
23 augustus 2016

Beste redactie,

Ik heb een probleem en mogelijk kunnen jullie een oplossing aandragen. Wij verblijven ca. 9 maanden per jaar in Thailand en hebben al enige jaren een jaarvisum. Op dit moment ben ik in Nederland en hebben inmiddels tickets aangeschaft en vliegen 17 september naar Bangkok en op 6 maart 2017 weer naar Nederland.

Mijn huidige jaarvisum verloopt op 19 oktober. Vandaag was ik bij de ambassade om weer een jaarvisum aan te vragen, helaas ging deze vlieger niet op omdat mijn visum tot 19 oktober actief is en een paspoort geen twee actieve visums voor Thailand mag hebben. Ik moet wachten tot 18/19 oktober maar verblijf dan in Thailand.

Mijn vraag is kan ik in Thailand een jaarvisum of een visum voor een half jaar aanvragen? Zo ja voor welke papieren moet ik zorgen en waar moet ik zijn om dit te kunnen realiseren?

Graag uw reactie met eventuele ervaring.

Groetjes,

Cannoo


Beste Cannoo,

Het is dikwijls moeilijk om goed advies te geven als men vage of onduidelijke informatie geeft. Gebruik toch a.u.b. de juiste benamingen, en dit om onduidelijkheden en misverstanden te vermijden. Zo ook hier weer. Je schrijft dat je een jaarvisum hebt. Uit wat moet ik nu kiezen?

a. Een jaarverlenging op basis van ‘Retirement” of “Thais Marriage”? Wat dat bedoelt men meestal ook met een jaarvisum.

b. Een Non-Immigrant “O” Multiple entry. Dat wordt ook een jaar visum genoemd, want het heeft een geldigheidsperiode van een jaar. Je bekomt, tijdens de geldigheidsperiode, 90 dagen verblijf per binnenkomst. Minstens elke 90 dagen een “borderun” maken om een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen te bekomen

c. Een Non-immigrant “O-A Multiple entry. Dat wordt ook een jaar visum genoemd, want het heeft ook een geldigheidsperiode van een jaar. Bij elke binnenkomst, binnen de geldigheidsperiode, bekomt men telkens een verblijfsperiode van een jaar.

d. Een Non-immigrant “B” Multiple entry is ook een jaar visum….

e. Een Non-immigrant “Ed” Multiple entry is ook een jaarvisum…

etc…..

Goed. Ik denk dat je een Non-immigrant “O” Multiple entry bedoelt en anders hoor ik het wel. Je kan inderdaad geen nieuw visum aanvragen zolang het vorige nog geldig is. Je kan een jaarverlenging vragen bij immigratie in Thailand.

Bij binnenkomst in september zal je met je huidige visum een verblijf van 90 dagen bekomen. Aansluitend op die 90 dagen kan je een verlenging van een jaar vragen. Minder gaat niet.

Aan welke voorwaarden je moet voldoen staat in het Dossier visum: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-Dossier-Visum-2016-Definitief-18-februari-2016.pdf  Zie vanaf blz 35 – ‘Jaarvisum’ 50-jarigen, buitenlands echtpaar of voor hen die met een Thai gehuwd zijn. Je kan dit dan jaarlijks herhalen, en je hoeft dat in de toekomst geen nieuw Non-immigrant “O” Multiple entry meer te halen in de ambassade.

Niet vergeten dat wanneer je Thailand verlaat tijdens je jaarverlenging je eerst een “Re-entry” moet halen want anders vervalt je jaarverlenging.

Indien je bijkomende info wenst hoor ik het wel, maar lees eerst de informatie in het Dosiier Visum Thailand.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website