Beste redactie,

Ik heb een jaarvisum gekregen met een jaaropgaaf van mijn pensioen 2015 dat is gelegaliseerd en vertaald en ook een maandinkomen van de SVB ook gelegaliseerd en vertaald. Kan ik nu bij de eerst volgende verlenging voor een jaar, dat is volgend jaar maart, dezelfde formulieren gebruiken?

De twee gelegaliseerde formulieren zijn wel in het bezit van de immigratie gebleven. Gaan ze hiermee akkoord of moet ik nieuwe aanvragen en laten legaliseren en vertalen?

Volgens mij is 1 keer gelegaliseerd voldoende. Ik kan wel de nieuwe formulieren laten zien zonder vertaling die krijg ik automatisch toe gestuurd.

Graag van u een duidelijk antwoord.

Met vriendelijk groet,

Arie Ros


Beste Arie,

Ik zal een poging wagen om duidelijk te antwoorden. Zulke bewijzen/verklaringen zijn meestal maar 6 maanden geldig.
Vraag een “verklaring van inkomen” (income statement) aan op de ambassade. Kan je downloaden op de website van de ambassade. Vul daarop je inkomen in en onderteken het. De ambassade zal dan je handtekening legaliseren.

Normaal is dat voldoende voor een immigratiekantoor. Sommige willen het ook nog wel eens gelegaliseerd zien door Buitenlandse Zaken, maar dat moet je lokaal maar eens naar informeren of dat het geval is.

Vul een correct bedrag in, en zorg dat je altijd een recent bewijs van dat inkomen hebt indien er naar gevraagd wordt. Ik krijg mijn bewijs van pensioen toegestuurd in het Engels. Vertalen in het Thais hoeft niet.

Stuur best eerst een mail naar de ambassade en vraag wat ze van je willen zien, en wat alles precies kost, ook om het terug te sturen. Dat wil wel eens veranderen en soms vergeet men het aan te passen op de website.

Staat ook in Dossier Visum Thailand:  TB-Dossier-Visum-2016-Definitief-18-februari-2016.pdf Blz 38 Maandinkomen & inkomensverklaring/Income statement

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website