Beste redactie,

Mijn vrouw en ik willen komende winter ruim vier maanden doorbrengen in ons huis in Hua Hin. Daarvoor hebben we een non-immigrant O visum nodig. Vraag is of een single entry volstaat?

Kunnen we met een border run aan het einde van de reguliere 90 dagen periode een nieuwe verblijfsperiode van 30 dagen krijgen en die eventueel nog een keer verlengen? Of is het verstandiger een multi entry non immigrant O visum aan te vragen?

Met dank en groet,

Peter


Beste Peter,

Je zou inderdaad een Non-immigrant “O” Single entry kunnen nemen. Kost 60 Euro, en het visum heeft een geldigheidsperiode van 3 maand. Bij binnenkomst in Thailand bekom je 90 dagen verblijf.  Je zal dan Thailand moeten verlaten bij het einde van de 90 dagen.

Vermits je visum niet meer geldig is (reeds gebruikt), kan je terug binnenkomen op basis van “Visa Exemption”. Het aantal dagen dat je zal bekomen is dan afhankelijk hoe je die “borderrun” zal maken. Maak je de “borderrun” via een grenspost over land, dan zal je bij binnenkomst 15 dagen “Visa Exemption” bekomen.

Maak je de “borderrun” via een internationale luchthaven, dan zal je 30 dagen “Visa Exemption” bekomen. Die 15 of 30 dagen kan je bij immigratie nog verlengen met 30 dagen. Kost 1900 Baht.

Je kan er ook voor kiezen om een Non-immigrant “O” Multiple entry nemen. Kost 150 Euro en het visum heeft een geldigheidsperiode van 1 jaar. Bij binnenkomst ontvang je 90 dagen, en je zal ook voor die 90 dagen om zijn een “borderrun” moeten maken. Hier maakt het niet uit of je over land of via een internationale luchthaven de “borderrun” maakt. Vermits je een geldig visum hebt (multiple entry), zal je bij elke binnenkomst een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen bekomen.

Je kan met dit visum gedurende de geldigheidsperiode zo dikwijls binnen komen als je wil. Steeds zal je 90 dagen verblijf bekomen. Je moet eventueel maar eens uitrekenen wanneer je het jaar nadien gaat. Misschien kan je dit visum dan nog gebruiken voor een binnenkomst. Alles uitgerekend is het over 2 jaar gezien misschien voordeliger om een Multiple entry te kopen ipv een Single entry, maar dat hangt natuurlijk van jullie planning af.

Hou er wel rekening mee dat je een “Multiple entry” enkel nog kan aanvragen in de Thaise Ambassade te Den Haag, en niet in het Thaise Consulaat te Amsterdam. In Amsterdam kan je enkel nog een Single entry aanvragen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website