Beste redactie,

Ik heb uw uitgebreide visum dossier doorgeworsteld en dankbaar wat duidelijke informatie gevonden maar toch een enkele vraag die ik U graag wil stellen. Ik ben al jaren op non immigrant O visum in Thailand, dus ieder jaar keertje bezoek aan Thai ambassade den Haag. Ik wil nu overgaan op retirement visum (de verlenging van het non-immigrant O visum).

Wat ik daar voor nodig heb was duidelijk in uw dossier. Mijn huidige visum verloopt 6 januari 2016 dus ik mag niet eerder dan 6 december 2015 naar de immigratie Soi 5 in Pattaya. Voor deze verlenging moet ik 1900 baht betalen.

Mijn vragen zijn hoe krijg ik multiple-entry op de retirement visum? Kan dat direct bij aanvraag bij eerste aanvraag of moet ik daar dan een keer voor terugkomen? En wat zijn hier de kosten van?

Verder begrijp ik dat ik iedere 90 dagen me toch weer bij de immigratie moet vervoegen? Is hier ook een formulier voor of meld ik me alleen met mijn paspoort binnen 90 dagen? Is dat nieuwe stempeltje gratis of zijn er kosten aan verbonden?

Alvast bedankt voor de info.

Piet


Beste Piet,

Wat je verlenging betreft, meestal kan je een aanvraag tot verlenging starten vanaf 30 dagen voor het aflopen van de verblijfsperiode, maar sommige aanvaarden het ook al vanaf 45 dagen. Hangt een beetje van het immigratiekantoor af waar je de verlenging gaat vragen en de regeltjes die zij daar toepassen. Goede raad is om niet te wachten tot het laatste moment. Je weet nooit wat er nog tussen kan komen. Ze willen extra/andere formulieren zien, of er is veel volk, of je hebt geen rekening gehouden met een sluitingsperiode/dag, je wordt ziek, etc….. er kan van alles tussenkomen.

Er is trouwens niks te winnen met het wachten tot het laatste moment. Een verlenging is altijd aansluitend op de einddatum van je vorige verblijfsperiode en je wint of verliest er dan ook niks mee.

Wat de Re-entry betreft. Nadat u uw “Retirement visa” m.a.w. uw verlenging hebt bekomen kan u een re-entry aanvragen. U kan dat onmiddellijk doen of er later voor terugkomen. Dat beslist u zelf. Er zijn er vele die het onmiddellijk doen omdat ze er toch zijn.

Een Single re-entry kost 1000 Baht en een multiple re-entry kost 3800 Baht. Zie ook blz 29 van het Dossier – www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-2014-12-27-Dossier-Visum-Thailand-volledige-versie.pdf Hoofdstuk 13. Een re-entry-permit is altijd nodig wanneer u Thailand tussentijds verlaat

Wat de 90 dagen melding betreft, deze moet u maken voor elke periode van 90 dagen ononderbroken verblijf in Thailand. Van het moment dat u Thailand verlaat vervalt de telling. Ze start opnieuw vanaf dag 1 bij binnenkomst, m.a.w. niet verder tellen waar u gestopt bent toen u Thailand verliet. Er is een formulier om uw 90 dagen melding te maken. Dit is het formulier “TM 47, Form for alien notify of staying longer than 90 day”.
De 90 dagen melding is gratis. Het is trouwens geen stempeltje. U krijgt een strookje papier terug als bewijs van uw melding. Daar staat ook op wanneer u de volgende keer moet terugkomen. U kan die melding in persoon maken, maar het kan ook door een derde, per post of on-line (dit laatste zit nog wat in de kinderziekte). Zie hiervoor ook blz 28 van het Dossier – https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-2014-12-27-Dossier-Visum-Thailand-volledige-versie.pdf Hoofstuk 12. Melding verblijfplaats en 90-dagen-melding

Zie ook www.immigration.go.th/
In de linker kolom kan u op
-“Download form” klikken om het formulier “TM 47, Form for alien notify of staying longer than 90 day” te downloaden.
-“Apply for notification of staying in the Kingdom (over 90 days)” om uw 90 dagen melding on-line te maken (misschien beter later gebruiken als het systeem degelijk werkt en betrouwbaar is)

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer:  Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website