Thailand visum: Moet de 90 dagen melding in mijn woonplaats?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
17 december 2015

Beste redactie,

Ik ben woonachtig dichtbij Nakhon Ratchasima. Over 10 dagen ben ik van plan om twee weken in Pattaya/Jomtien te verblijven. Ben in het bezit van een jaarvisum. Nu moet ik mij weer melden (90 dagen) in januari precies die tijd dat ik in Pattaya verblijf.

Kan ik e.e.a. regelen in Pattaya of ben ik verplicht om terug te keren naar Nakhon Ratchasima omdat ik daar woonachtig ben?

Met vriendelijke groet,

Quillaume


Beste Quillaume,

Normaal dient u de 90 dagen melding te maken in het immigratiekantoor van je woonplaats. Zie: bangkok.immigration.go.th/en/base.php?page=faq Question 6: Where is the place to make 90 days notification. Answer  In case of notifying in person or by agent, it must be made at the Provincial Immigration office located in the same area of the alien’s residence.

U heeft hiervoor de tijd 15 dagen voor tot 7 dagen na de einddatum van uw 90 dagen periode.  Zie www.immigration.go.th/
– The notification must be made within 15 days before or after 7 days the periode of 90 days expires.

Ik zie echter het probleem niet echt. Je schrijft “Over 10 dagen ben ik van plan om twee weken in Pattaya/Jomtien te verblijven.” Je blijft dus maar 2 weken in Pattaya maar je hebt ruim 3 weken de tijd om je melding te maken. (zie 15 dagen voor of 7 dagen na). Ik ken de juiste datum niet wanneer je 90 dagen aflopen, maar dan dan heb je toch tijd om die melding voor of na je verblijf in Pattaya te maken.

Je kan het natuurlijk ook on-line proberen. Kan van overal. Je kan het ook per post proberen, maar elk immigratiekantoor aanvaardt dit niet per post. Informeer u eerst hierover. Indien ja, verstuur het dan voor je vertrek en bij terugkomst ligt het dan misschien in je brievenbus. Als laatste kan je ook Pattaya proberen, maar of ze het willen doen weet ik niet. Zou normaal wel moeten kunnen, maar het hangt misschien af van waar de de wind waait op dat moment.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website