Beste redactie,

Mijn vriendin wil haar dochter laten overkomen uit Thailand maar zij (mijn vriendin) verdient geen 1500 euro (om en nabij). Kan ik samen met haar garant staan voor haar dochter?

Met vriendelijk groet,

Janray


Beste Janray 

Als ik het goed begrijp is jouw vriendin woonachtig in Nederland bij jou op een verblijfsvergunning? Ik kan niet helemaal opmaken uit je tekst of ze haar dochter voor kort (vakantie) of lang (immigratie) verblijf wil laten overkomen. Ik neem aan, en adviseer ook, haar tenminste deze ker eerst voor kort verblijf tot 90 dagen over te laten komen. Eerst maar eens kijken of ze zich hier überhaupt op haar gemak kan voelen.

Voor kort verblijf kan jij uiteraard ook gewoon garant staan. Je vriendin kan aangeven dat ze haar dochter (‘visiting family’) wil laten overkomen en vult de papieren in zoals de ambassade instrueert (o.a. bewijzen waaruit de familieband blijkt). Jij hoeft alleen het het garant/logies formulier in te vullen plus uiteraard bewijs van voldoende en duurzaam inkomen. In een begeleidende brief door jullie samen opgesteld leggen jullie even bondig de situatie uit: dat jullie de dochter uitnodigen om op vakantie naar Nederland te komen, wat het plan is en dat jullie er op toe zien dat ze weer terug zal gaan.

Hou ook rekening met eventuele toestemming van de vader of stukken waaruit blijkt dat jouw vrouw de volledige ouderlijke zeggeschap heeft zodat men op het vliegveld niet moeilijk kan doen over mogelijke kinderontvoering (kind weg zonder toestemming van beide ouders). Hoe dat precies zit heb ik zelf helaas geen ervaring mee.

Mocht de dochter in de toekomst willen immigreren naar Nederland, hou er dan rekening mee dat alleen kan zolang ze minderjarig is. Je partner start dan de TEV procedure op voor het laten overkomen van haar dochter en jij kunt dan met jouw inkomen garant staan. De middelen eis veranderd niet: of jij nu garant staat voor alleen een partner of ook kind(eren), zolang jij maar tenminste 100% minimumloon verdient en dit inkomen ook duurzaam is. Ook hier niet vergeten dat ouderlijk gezag goed geregeld is om verdenking van kinderontvoering tegen te gaan.

Met vriendelijke groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website