Thailand visumvraag: Consequentie visum bij scheiding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
24 juli 2016

Beste lezers,

Ik heb een vraag. Mijn situatie is als volgt, ben getrouwd met een Thaise vrouw hebben samen een kind, wonen in Thailand en heb een wife visum (400.000 baht). Relatie gaat niet echt geweldig en ik loop met het idee er een punt achter te zetten, scheiden dus.

Wie weet of heeft ervaring, dat als ons kind bij mij blijft (ik het voogdij dus) of mijn visum op de zelfde basis door kan gaan?
Alleen geen wife visum meer, maar een zogenaamde oudervisum of anders. Ik wil deze vraag nog niet overleggen op een immigratiekantoor, dan maak ik slapende honden wakker, bij voorbaat dank.

P.s. ons kind is geboren in Thailand.

Groet,

Jan


Beste Jan,

De antwoorden hierop kan je vinden in volgende twee documenten. Ik heb de documenten bijgevoegd in bijlage.
ORDER OF THE IMMIGRATION BUREAU No. 327/2557 Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand
ORDER OF THE IMMIGRATION BUREAU No. 138/2557 Subject: Supporting documents for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand

Kijk onder punt 2.18  in beide documenten. 2.18 In the case of being a family member of a Thai national (applicable only to parents, spouse, children, adopted children, or spouse’s children):

In het kort samengevat, ja, je kan hier blijven en het zal dan inderdaad geen verlenging meer zijn op basis van Thais huwelijk, maar als ouder een Thais kind. Eigenlijk is er niet zo veel verschil en moet je aan bijna dezelfde voorwaarden voldoen. Belangrijkste verschil is dat je moet bewijzen dat het kind aan jou werd toegewezen, en het kind ook daadwerkelijk bij jou woont. Het stopt wel als het kind de leeftijd van 20 jaar bereikt.

Financieel is het hetzelfde 40 000 Baht inkomen of 400 000 Baht op een Thaise rekening.

Ik kan je alleen de officiële referenties geven, maar ik weet ook dat er bloglezers zijn die hier op dezelfde basis verblijven.
Zij kunnen je misschien wel meer praktische tips geven hierover.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thailand visumvraag: Consequentie visum bij scheiding”

 1. ergens in Thailand zegt op

  dag, ik ben niet gescheiden maar heb het aan mijn vrouw gevraagd en die zegt ook dat het kan
  alleen je vrouw zal wel een handtekening(en) moeten zetten dat jij je kind onderhoudt. Nu maar hopen
  als je zegt tegen je vrouw dat je wilt scheiden dat ze mee werkt misschien wil ze het kind zelf onderhouden
  zeg vooral niet dat je het doet voor je VISA???

  Succes ermee
  Pekasu

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Pekasu,

   Het zou misschien kunnen dat een lokaal immigratie kantoor dit aanvaard, maar persoonlijk denk ik niet dat dit een goed idee is (als het al aanvaard wordt).
   Je loopt het risico dat je ex je in haar macht houdt met het kind als inzet.
   Je zal dan misschien maar 40 000 Baht of 400 000 Baht moeten bewijzen voor immigratie, en dat is dan ook enige kleine voordeel dat ik er aan zie, maar bovendien zou je vrouw wel eens regelmatig “tekengeld” kunnen gaan vragen voor haar zelf. Elk jaar zal dan ook weer moeten afwachten of ze weer zal willen tekenen met alle gevolgen en onzekerheid dat dit misschien weer zal meebrengen. .

   Voogdijschap officieel laten toewijzen lijkt me een betere weg dan zulke vage en onzekere afspraken waar je afhankelijk kan zijn van de grillen van je ex. Geen misverstanden later dan en alles is duidelijk voor iedereen.

 2. theoS zegt op

  Ben je getrouwd voor de Amphur of alleen maar de Buddha monks? Indien wettig getrouwd (Amphur) is het kind dan voor of na het huwelijk geboren? Indien voor, of alleen Buddha huwelijk, ben je niet de wettelijke vader. Je moet het kind dan erkennen. Je bent automatisch de Vader als het kind tijdens het huwelijk geboren is. Wat er gebeurt tijdens een scheiding, geen idee. De Moeder heeft alle rechten op het kind en als zij geen afstand wil doen kun je knokken voor de rechtbank tot je een ons weegt.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Hij is alvast officieel getrouwd want hij heeft een “Thai Women Visa”. Indien hij niet officieel getrouwd zou zijn dan kan dat niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website