Cambodja komt met driejarig visum voor buitenlanders

Door Redactie
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
23 augustus 2016

Om het toerisme te stimuleren komt de Cambodjaanse regering met een visum waarmee buitenlandse toeristen drie jaar onafgebroken in het land mogen verblijven.

Cambodja wil in 2020 jaarlijks 7 miljoen toeristen verwelkomen, deze nieuwe visa regeling moet daar bij helpen.

Minister van Toerisme, Thong Khon, zei dat het driejarig visum vanaf 1 september 2016 beschikbaar zal zijn voor buitenlanders uit alle landen. Details over prijzen zijn nog niet beschikbaar, deze zijn mede afhankelijk van de van de duur van het verblijf. Met het nieuwe visum mogen toeristen en zakenmensen het land in een periode van drie jaar zo vaak in- en uitreizen als ze willen.

Momenteel kunnen reizigers uit bijvoorbeeld de Europese Unie en de Verenigde Staten, maximaal een maand op een toeristenvisum in Cambodja verblijven.

Bron: Khmer Times (Bangkok Post)

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Cambodja komt met driejarig visum voor buitenlanders”

 1. wilko zegt op

  Ga huis verkopen inpakken en wegwezen op naar cambodja..

 2. Cornelis zegt op

  Slimme actie van Cambodja! Dit zou een ‘wake-up call’ voor de Thaise overheid moeten zijn die kennelijk eerder aan ‘moeilijker maken’ dan aan versoepeling denkt.

 3. erik zegt op

  Maarrrr….

  Cambodja is geen BEU land. Een AOW-er die de ongehuwdenuitkering heeft verliest een deel en gaat naar de 50% uitkering. Dus je levert een flink stuk in, kan bij een volledige AOW-opbouw snel een 300 euro bruto per maand zijn.

  Dus bezint eer ge begint…..!

  • Bert Schimmel zegt op

   Je wordt 20% gekort op je AOW uitkering.

 4. RonnyLatPhrao zegt op

  Laat ons eerst maar de details afwachten zoals duur verblijf per binnenkomst en kostprijs van het visum.

  Trouwens een driejarig visum voor zakenmensen bestaat al in Thailand.
  Three-Year Non-Immigrant Visa “B” (Business only)
  http://www.mfa.go.th/main/en/services/4908/15386-Three-year-Non-Immigrant-Visa-%22B%22-(for-B.html

  • David H. zegt op

   En dat kon / kan zonder veel moeite of poespas verkregen worden , trouwens diegenen die het hebben kunnen het behouden volgens de berichten of kiezen voor de nieuwe maatregel …

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Wie, waarom en welke nieuwe maatregel ?

    Three-Year Non-Immigrant Visa “B” (Business only) bestaat al jaren en voor zover ik weet wordt dat niet afgeschaft.

 5. chris zegt op

  Een 3-jarig visum is ook altijd nuttig voor grote en kleine criminelen.

 6. Bert Schimmel zegt op

  Een 1 jaar visum kost nu ca. $280, daar van uitgaande zou een 3 jaar visum ergens tussen de $800 en $900 kunnen gaan kosten. Ik kijk de kat nog even uit de boom, want er komt ook een retirement visa. Mijn huidige visa verloopt volgend jaar pas, zodat ik nog wel even tijd heb om te kijken wat het beste is voor mij.

 7. harry zegt op

  wie het verschil in kwaliteit tussen thailand en cambodia niet ziet kan het beste inpakken en wegwezen. Al kreeg ik een cambodiaans paspoort zou ik het nog niet willen! zoveel slaven, corruptie en dwangarveid heb ik nog nooit in geen een land gezien de laatste decennia. zie maar in siem reap: meer dan de helft van alle autos die er rondrijden kjosten meer dan 150.000 US$ en de rest van het volk heeft nog geen schoenen om aan te trekken. mij niet (meer) gezien daar.

  • theoS zegt op

   Jij bent degene die het niet bestaande verschil niet ziet tussen Thailand en Cambodia. De corruptie in Thailand heeft ongereikte hoogten bereikt. Vooral de Thaise restaurants houden zich met slaven arbeid bezig. Zij nemen studenten aan, op parttime basis, tegen een hongerloontje. Student staat ‘s morgens tussen 0400 en 0600 op om naar school te gaan tot ‘s middags 1700 uur. Gauw wat eten bij de 7/11 en daarna werken tot 2300 uur ‘s avonds. Dit elke dag, Za en Zo inbegrepen. Baht 200 tot 300- Dit noem ik uitbuiting. Denk daar eens aan als zo’n meisje of jongen van 16 tot 18 jaar je komt bedienen en je kankert over de slechte bediening. In Thailand maakt geld recht wat krom is. Een rijbewijs kost bijv. Baht 5000- en zo weet ik nog veel meer dingen.

  • Bert Schimmel zegt op

   Ik woon al een jaar of 8 a 9 met plezier in Cambodja, waarvan de laatste 4 jaar in Siem
   Reap en daar van uitgaande, denk ik dat jou mening eerder gestoeld is op heel veel onzin vooroordelen
   dan op werkelijke kennis van zaken. Natuurlijk, er is corruptie, maar dat heb je in Thailand
   ook en wat slavernij betreft: Nooit de berichten gelezen van wat er zich afspeelt in de Thaise visserij
   en visverwerkingsindustrie?

  • Cornelis zegt op

   De verschillen zijn inderdaad groot en ik was vorig jaar, na een tweede bezoek aan het land, blij weer op Thaise bodem te landen. Ik zou dan ook niemand aanraden om uitsluitend voor dat langlopende visum naar Cambodja te verkassen. Ik hoop alleen maar dat e.e.a. de Thaise overheid stimuleert om ook eens met een andere blik naar het visumbeleid te kijken.

 8. william zegt op

  Ik hoop van harte dat dit gaat aanslaan, en een flinke deuk geeft aan Thailand, met alle arrogantie en hoog
  aanzien gezichten van de autoriteiten, …… sorry moest er even uit.

 9. theoS zegt op

  Allemaal naar Cambodia! AOW korting krijg je niet als je al getrouwd bent, want je hebt al de getrouwden uitkering. Je kunt wonen waar je dan wilt.

  • Facttester zegt op

   En hoe zit dat als je samenwoont? Ik heb AOW met partnertoeslag. Wat gebeurt daarmee als ik in Cambodja ga wonen?

   • Rene Martin zegt op

    zie svp de volgende link: http://www.svb.nl/int/nl/aow/additioneel/export_door_opschorting_beu.jsp

 10. david nijholt zegt op

  Overal is een oplossing voor. Je gaat in Cambodja wonen met een post adres in Thailand of Singapore.

  • Ferdi zegt op

   Leuk bedacht, maar voor zo ver ik weet is Thailand een verdragsland mede omdat er door de lokale autoriteiten gecontroleerd kan worden of je (al dan niet alleen) daadwerkelijk op het inschrijfadres woont.

 11. Bert Schimmel zegt op

  Ik was op de website van de Phnom Penh Post op zoek of ik nog wat meer details kon vinden over het retirement visa, het is niet gelukt, maar kwam wel dit artikel tegen: http://www.phnompenhpost.com/real-estate/cambodia-gets-nod-retirement-destination.

 12. Rene Martin zegt op

  Mensen met een WAO of vergelijkbaar kunnen volgens de UWV geen aanspraak maken op hun uitkering als zij in Cambodja gaan wonen aangezien het geen verdragsland is.

 13. Lung addie zegt op

  In Cambodja is en was het idd heel eenvoudig een jaar visum, zelfs een drie jaren visum te krijgen. Je betaalt de prijs en daarmee is de kous af. Geen bijkomende financiele voorwaarden betreffende inkomen zoals in Thailand… De keerzijde van de medaille is dat dit natuurlijk een bepaald soort mensen aantrekt, mensen welke ze in Thailand liever verloren dan gevonden hebben. Ik ben reeds 8 maal in Cambodja op bezoek geweest. Een goede vriend van mij woont er reeds jaren en is er heel tevreden. Hij kon evengoed in Thailand verblijven en deed dit trouwens 6 jaar ononderbroken. Doch ik heb er ook veel schrijnende gevallen gezien van buitenlanders. Mensen die ze in Thailand zouden oppakken en terugsturen naar hun vaderland wegens niet voldoen aan de immigratievoorwaarden. In Cambodja kunnen deze gevallen gewoon legaal verblijven want ze hebben een jaar of drie jaren visum op basis van “NIETS”, doch leven op de rand van de maatschappij. Ze zijn dan wel legaal, maar wat brengt dat bij voor het land Cambodja? Goed initiatief van Cambodja, Thailand zal daar zeker niet rouwig om zijn…. lost zelfs een probleem voor hen op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website