Visum Thailand: Moeten wij een boderrun maken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
27 oktober 2016

Beste redactie,

Van de week bij de Thaise ambassade in Den Haag geweest voor het aanvragen van een visum. Daar wij 4 maanden gaan hadden wij voorheen altijd een toerist visum multiple entrees. Dit visum is dus ook niet meer in Den Haag te verkrijgen en moesten wij (noodgedwongen) een non immigrant O visum multiple entrees kopen voor 150 euro pp. Een jaar geldig.

Nu is mijn vraag of wij na drie maanden een visarun moeten maken of kunnen wij met onze beleggingspapieren (waar meer dan 800.000 baht op staat ) naar de immigratie in Hua Hin voor verlenging van 3 maanden?

Zijn deze papieren voldoende of moeten wij nog meer meenemen?

Vriendelijke groet,

Jeanine


Beste Jeanine,

Ik denk dat je enkel zaken door elkaar haalt m.b.t. het toeristen visum. Laat maar weten als het niet zo is.

Je schrijft “ Daar wij 4 maanden gaan hadden wij voorheen altijd een toerist visum multiple entrees”. Ik vermoed dat je bedoelt het Tourist Visa met (2) of Triple (3) entry. Kostprijs was 60 (Double) of 90 (Triple) entry. Dit bestaat inderdaad niet meer. Ik denk dat jullie misschien vorig jaar een van de laatste moeten geweest zijn die dit nog bekomen hebben.

In de plaats is half november 2015 het METV (Multiple Entry Tourist Visa) gekomen. Een toeristenvisum met meerdere binnenkomst dan 2 of 3. De geldigheidsperiode van dat nieuwe visum is 6 maand en kost 150 Euro. Per binnenkomst bekom je ook 60 dagen, die je eventueel kan verlengen met 30 dagen bij immigratie. Dat METV visum is zeker nog te krijgen in de ambassade.

Dat de ambassade jullie een Non-immigrant “O” heeft gegeven in de plaats is omdat jullie daar in aanmerking voor komen, en omdat de kostprijs toch hetzelfde is namelijk 150 Euro. Bovendien mag je er 90 dagen mee blijven en is het een jaar geldig.

Ze zullen gedacht hebbend dat ze jullie daar een plezier mee deden.

Op zich maakt het voor jullie eigenlijk weinig uit. Om 4 maanden te overbruggen moet je sowieso een “borderrun” maken. Vroeger (of met het nieuwe METV) was dat voor de 60 dagen (of 90 dagen indien er een verlenging van 30 dagen was) om waren, nu met jullie Non-immigrant “’O” is het voor je 90 dagen om zijn.

Een verlenging van 3 maanden omwille van ‘Retirement” zal men niet toestaan bij immigratie. Wil je een verlenging dan zal het een jaarverlenging moeten zijn. Wat je daarvoor nodig hebt staat in het Dossier Visum.

Beleggingspapieren tellen trouwens niet als financieel bewijs. Het moet een Thaise bankrekening zijn, maandelijks inkomen of een combinatie daarvan. (Zie voor de details het Dossier Visum Thailand)

Wil je toch maar 3 maanden of vinden jullie dat meer dan voldoende, dan zal het met een “borderrun” moeten gebeuren zoals jullie voordien al wel gedaan hebben met jullie “Tourist Visa”.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

2 reacties op “Visum Thailand: Moeten wij een boderrun maken?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Correctie.

  Lees :
  Ik vermoed dat je bedoelt het Tourist Visa met Double(2) of Triple(3) entry. Kostprijs was 60 Euro (Double entry) of 90 Euro (Triple entry).
  Dit bestaat inderdaad niet meer. Kon je maar bekomen tot half november 2015.
  Ik denk dat jullie vorig jaar een van de laatste moeten geweest zijn die dit nog bekomen hebben.

  i.p.v. “Ik vermoed dat je bedoelt het Tourist Visa met (2) of Triple (3) entry. Kostprijs was 60 (Double) of 90 (Triple) entry. Dit bestaat inderdaad niet meer. Ik denk dat jullie misschien vorig jaar een van de laatste moeten geweest zijn die dit nog bekomen hebben.

 2. Marcel zegt op

  Ik ben ook momenteel in Thailand met een o visum multiple entrance en ik ben naar immigratie van Jomtien geweest en kreeg daar te horen dat ik eerst mijn borderruns moet maken tot op het einde van het visum veronderstel ik en dan kan ik voor een extentie gaan als ik aan de nodige voorwaarden voldoe. Misschien dat het ergens anders wel kan na 90 dagen , beter eerst gaan vragen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website