Beste redactie,

Op de site van Thailand immigration staat dat je de 90 dagen melding ook mag doen per registered email. Leuk en aardig maar ik zie geen email adres op de site.

Wie weet hoe dit te doen, zodat ik me een trip kan besparen maandag en volgende kwartalen?

Met vriendelijke groet,

Hans


Beste Hans,

Op de door u genoemde website staat volgens mij “registered mail” (geregistreerde post dus) en niet “registered email” (indien het wel ergens zou staan van die email laat het dan even weten want ik vind het niet direct terug).

De 90 dagen melding kan wel on-line. Er staat op dezelfde pagina onderaan  “Notification of staying in the Kingdom over 90 days via internet“ en daar kan u gewoon op klikken. (Ik heb er hier de link ook aan gekoppeld dus u hoeft er maar op te klikken)

Vervolgens gewoon de instructies op het het scherm volgen (Het kan zijn dat u eerst een beveiligingswaarschuwing i.v.m. het certificaat krijgt maar als u die negeert dan kan u gewoon verder).

Andere manieren om die website van de 90 dagen melding te bereiken zijn .

– Ga naar www.immigration.go.th/ .  Ga naar “English”(rechtsboven) en klikt vervolgens op het icoon met de vermelding “Apply for  Notification of Staying in de Kingdom (over 90 days)  (Gele icoon links beneden op de pagina) of ga rechtstreeks naar de site van de 90 dagen melding via extranet.immigration.go.th/fn90online/online/tm47/TM47Action.do Vervolgens de instructies op het scherm volgen.

Als webbrowser dient u Microsoft Internet Explorer of Microsoft Edge te gebruiken want anders werkt het mogelijk niet. Bij sommige werkt het zeer goed, ander hebber er problemen mee om zich on-line te melden.

Ter info: Eén van de mogelijke redenen waarom de melding on-line niet zou lukken, zou liggen aan het feit dat de persoon al lange tijd in Thailand verblijft zonder het land te verlaten. (Dat mag hoor, geen probleem) Het gevolg hiervan is wel dat hij nog niet in het (nieuwe) 90 dagen meldsysteem zou geregistreerd zijn. De registratie daarvan gebeurt blijkbaar enkel bij binnenkomst aan de grens, en men is blijkbaar maar een jaar of twee/drie geleden begonnen om die mensen direct te registreren in dat systeem. Personen die de laatste twee/drie jaar een binnenkomst hebben gehad zouden geen probleem ondervinden om zich online te melden, omdat die al wel in het systeem zijn opgenomen. Ik weet niet of het juist is. Ik heb het maar ergens gelezen en ik geeft het daarom ook maar mee ter info.

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website