Beste redactie,

Mijn vrouw heeft nu een Schengenvisum voor 5 jaar gekregen. Moet ze iedere keer als ze naar Nederland komt, toch de papieren meenemen dat ik garant sta of niet?

Groet,

Jan


Beste Jan,

Het antwoord is een simple ja. Elke keer dat iemand komt moet die persoon kunnen aantonen dat deze wederom aan alle voorwaarden voldoet zoals dat ook met het eerste verblijf was.

Zie ook het Schengendossier, pagina 19:

Ik heb een multiple entry visum, wat betekent dit?
(…)
Let er bij vervolg bezoeken ook op dat je opnieuw/nog steeds aan alle voorwaarden van het visum voldoet en dit aan de grens kunt aantonen: dat je verzekerd bent, voldoende eigen middelen hebt (of een garantsteller), een verblijfsadres (logies) etc.

Heb ik met een multiple entry visum voor elke reis een nieuwe garantstelling nodig?

Officieel vervalt de garantstelling zodra de vreemdeling de Schengenruimte aantoonbaar heeft verlaten. Als iemand in korte tijd dan meermaals heen en weer vliegt zou een nieuw formulier regelen onredelijk veel tijd, gedoe en geld gaan kosten! In de praktijk hoef je niet voor elke vlucht een nieuwe garantstelling te regelen zolang de garantstelling niet antiek is. Neem desgewenst wel recent bewijs mee van voldoende inkomen zodat de grenswacht kan zien dat de garant solvabel is.

Bron: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Schengenvisum-dossier-sept-2017.pdf

Veel plezier saampjes met de toekomstige verblijven in Nederland.

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website