Beste redactie/Rob V.,

Ik heb Thailandblog doorgespit maar kon geen antwoord vinden op mijn vraag. Ook Thai gevraagd in Nederland maar kreeg verschillende antwoorden. Mijn vriendin heeft voor de eerste keer een visum gekregen voor 1 maand en ze gaat zo weer terug naar huis. Nu wil ze een visum aanvragen voor 3 maanden als ze terug is.

Hoelang moet zij eerst weer in Thailand verblijven om een bijvoorbeeld een multiple visum aan te vragen of een visum voor 3 maand?

Groet,

Eric


Beste Eric,

In principe kun je meteen terug in Bangkok al -op afspraak- langs de ambassade (of VFS) om een visum aan te vragen. Maar wat belangrijk is om jezelf te vragen is:

1. Hoeveel entries heeft haar visum nu en hoelang is het nog geldig? Nederland geeft doorgaans een multiple entry visum (MEV) af. Dat visum kan officieel 6 maanden tot 5 jaar bruikbaar zijn al geeft Nederland opmerkelijk genoeg ook MEV af voor kortere duur. Check even of de toekomstig geplande reis binnen de ‘geldig van … tot …’ periode valt.

2. Aangenomen dat het visum inderdaad niet meer geldig is voor de voorgenomen toekomstige reis, weet dan dat je een visum vanaf drie maanden van te voren kunt aanvragen. Wil je vriendin bijvoorbeeld in juli al weer komen dan zou ze in april al weer langs de ambassade of VFS kunnen gaan.

Die drie maanden is exclusief de eventuele wachttijd via de afsprakenkalender. Dus wil je liefje op bijvoorbeeld 1 augustus weer komen dan kan ze vanaf begin mei de aanvraag inleveren bij de ambassade of VFS. Daarvoor is een afspraak vereist, dat mag maximaal 2 weken duren (helaas negeert de ambassade deze regel en zit de afspraakkalender soms 2+ weken vol, mag eigenlijk niet…). In dit scenario zou half april al een afspraak kunnen maken voor begin mei. De afspraak kalender kijkt een paar maanden vooruit dus je zou dan zelfs nu al een afspraak kunnen inplannen.

Voor verdere informatie omtrent termijnen enzovoort zie het Schengendossier via het menu aan de linkerkant hier op Thailandblog: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Schengenvisum-Dossier-Feb-2019.pdf

Nog veel plezier samen deze vakantie en alvast succes met de volgende aanvraag. Onthoud wel dat het totaal plaatje altijd moet kloppen, dus vraag jezelf af of haar reisdata en verblijfsduur ‘logisch’ zijn. Heeft ze bijvoorbeeld een baan dan zou het opmerkelijk zijn als ze binnen korte tijd en dan voor lange duur weer naar Nederland wil komen. Dat wrijft dan met de check op ‘voldoende binding’ . Maar zoals gezegd, het gaat er om of het totaalplaatje positief over komt. Met gezond verstand en het dossier bij de hand moet het vast lukken!

Groeten,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website