Beste redactie/Rob V.,

Ik heb een Thaise vriendin, zij is op 12 juli 2019 naar Nederland gekomen en 21 juli weer teruggegaan naar Thailand. Op 3 augustus is zij weer naar Nederland gekomen en weer teruggekeerd naar Thailand op 24 augustus. Zij is dus 30 dagen in Nederland geweest.

Op verschillende websites hebben ze het steeds over een verblijf van 90 dagen binnen een periode van 180 dagen. Echter op het visum document staat een startdatum van 02-07-2019 en een einddatum van 15-10-2019.

Betekend dit dat zij tot 15-10-2019 naar Nederland kan reizen en de 90 dagen (de resterende 60 dagen) kan verblijven in Nederland, of dat zij tot 15-10-2019 in Nederland mag verblijven?

Als ze langer mag blijven, tot wanneer mag ze dan in Nederland blijven?

Ik hoor graag van u.

Hartelijke groet,

Maurice


Beste Maurice,

Een vreemdeling mag nooit langer blijven dan de geldigheidsdatum (” geldig van … tot …”) die op het visum staat. Je vriendin moet doet uiterlijk 15-10-2019 de Schengenzone verlaten hebben ongeacht hoeveel dagen ze in hier is geweest of nog open heeft staan.

Uiteraard mag ze ook nooit langer blijven dan het aantal verblijfsdagen dat op het visum staat. In haar geval 90 dagen. Ze mag dus tevens niet meer dan 90 dagen in elke periode van 180 in de Schengenzone verblijven (dit zodat je met een mulitple entry visum niet eventjes de grens over gaat en weer terug komt om zo min of meer oneindig hier te verblijven). Maar gezien de korte geldigheidsperiode van haar visum is dit in jullie situatie niet relevant.

Jouw vriendin heeft dus nog (90 min 9 dagen in juli, min 21 dagen in augustus, is totaal 30) 60 dagen aan saldo open staan, maar moet hoe dan ook uiterlijk 15 oktober weer vetrokken zijn. Daarna is haar visum niet meer bruikbaar.

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website