Schengenvisum: Visum voor mijn vriendin uit Laos

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum Kort Verblijf
Tags:
6 februari 2017

Beste redactie,

Graag wil ik een poging doen om mijn Laotiaanse vriendin voor een kennismaking met Nederland over te laten komen. Ik ben op de hoogte van de Visa regels en heb het dossier hier op de site doorgelezen. Na wat meer lezen op internet (onder andere de site van Buitenlandse zaken) heb ik begrepen dat het mogelijk is om deze visum aanvraag ook in Laos (Vientiane) te kunnen doen bij de Franse ambassade.

Zal dit gewoon dezelfde procedure zijn, met dezelfde papieren?

Heeft iemand hier toevallig informatie over, of ervaring mee?

Alvast bedankt,

Mike


Beste Mike,

Ja in Laos neemt de Franse ambassade onder meer aanvragen waar voor Nederland. Dus als een aanvraag via de Nederlandse ambassade in Bangkok niet de voorkeur heeft kan jouw vriendin met dezelfde papieren in Vientiane terecht.

De vreemdeling zal aan de Nederlandse eisen moeten voldoen: bijvoorbeeld de Nederlandse garant/logies papieren of de 34 euro per verblijfsdag per persoon als er geen referent financieel garant staat, Frankrijk hanteert andere bedragen maar gezien het verblijf in Nederland is hebben jullie daar niets mee te maken. Je kunt dus gewoon de instructies opvolgen zoals de Nederlandse overheid publiceert op bijvoorbeeld IND.nl en rijksoverheid.nl.

In hoofdlijnen zijn de eisen natuurlijk sowieso indentiek ongeacht de reisbestemming: ontkrachten vestigingsgevaar, aannemelijk reisdoel, maximale termijnen, leges enzovoort. Je kunt dus prima onder meer het Schengen dossier gebruiken als hulp bij de voorbereiding van de aanvraag.

Nadeel van een aanvraag via de Franse ambassade in Loas is wel dat bij een afwijzing alles via de Fransen zal verlopen.

Succes!

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website