Schengen visum: Duurzaam inkomen voor MVV

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum Kort Verblijf
Tags: , , ,
13 februari 2016

Geachte redactie,

Ik wil mijn Thaise vrouw naar NL meenemen voor langer dan 90 dagen, ze is geslaagd voor haar A1 inburgeringstoets. Ik moet nu mijn inkomen van Nederlandse bron laten zien met een contract voor de komende 12 maanden.

Ik werk in de oil/gas industrie in Australië, voor Australian agencies op freelance basis. Mijn inkomen op jaar basis is ruim genoeg en ik kan jaar opgaven laten zien van de laatste 3 jaar en ik heb ook spaartegoeden. Ik heb geen contract. Geen loon uit NL bron, is dit een probleem?

Ik heb de IND vier keer gemailed, ze beloven terug te mailen met een automatic reply maar dat gebeurd niet, ik heb meerdere keren gebeld vanuit Thailand naar NL maar naar 20 minuten wachten word ik eruit gegooid.

Weet iemand hier wat meer over,, alvast bedankt,,

Paul


Beste Paul,

Jouw inkomen volstaat maar je bent zo te lezen niet woonachtig in Nederland. De IND zal willen zien dat jij in Nederland woont of komt te wonen daar de eis is dat de vreemdeling bij de referent in Nederland intrekt.

Daarnaast wil men dan zien dat je voor de periode van 1 jaar een duurzaam inkomen hebt. De IND zal ongetwijfeld willen weten hoe je in Nederland kan wonen en in Australië werken. Als jij in Nederland woont en regelmatig in Australië bent voor werk is er niets aan de hand.

Ligt de situatie ingewikkelder dan raad ik je aan om toch de IND te pakken te krijgen via de mail, in mijn ervaring antwoorden ze altijd maar kan dat enkele weken duren. Of raadpleeg een vreemdelingenadvocaat. Mogelijk is er ook iemand op www.buitenlandsepartner.nl die kennis of ervaring met deze situatie heeft.

Met vriendelijke groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website