De Thaise marine gaat onderzoek doen naar de haalbaarheid van een veerdienst over de Golf van Thailand tussen Pattaya en Hua Hin.

De Minister van Transport, Prajin Juntong, zei dat een veerdienst het toerisme en de economische ontwikkeling van de westkust en de oostkust kan stimuleren. Dankzij de veerdienst wordt de reistijd flink verkort tot ongeveer drie uur. Al eerder was er sprake van een veerdienst maar dat project stopte in 2012.

De Nationale Raad voor Vrede en Orde heeft het plan nu nieuw leven ingeblazen. De studie naar de haalbaarheid kan naar verwachting worden afgerond in 2016. Het plan zou in vier jaar moeten worden ingevoerd. De eerste fase van de investering zou bestaan uit de bouw van de haven, gebouwen en ligplaatsen. De veerdienst zou in 2017 operationeel moeten zijn.

In de eerst fase worden er drie routes aangeboden:

 • van Pattaya naar Hua Hin;
 • van Bang Pu naar Hua Hin;
 • en van Bang Pu naar Pattaya.

Het plan is om de dienst in een later stadium uit te breiden met een route tussen Bang Pu en Koh Chang, tussen Bang Pu en Koh Samui en tussen Bang Pu en Songkhla.

Het is volgens Prajin de bedoeling dat de er speciale highspeed catamaran veerboten worden ingezet die varen met snelheden tot 82 kilometer per uur. Er kunnen 450 passagiers en 33 voertuigen per keer vervoerd worden.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/PQqCgZ


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “‘Veerboot van Pattaya naar Hua Hin wordt nieuw leven in geblazen’”

 1. geertjan zegt op

  De veerdienst met snelle catamarans is gestopt vanwege te veel debris in het water.te gevaarlijk dus.Er is nog niets veranderd(integendeel) dus het wordt weer niks.Er zal wel iemand enorm veel geld aan verdienen de Thaiway ten top.

 2. l.lagemaat zegt op

  De vorige catamarans waren storingsgevoelig en instabiel.
  Hopelijk zijn deze catamarans meer op hun taak berekend op
  deze route.

  groet,
  Lodewijk

 3. ruud tam ruad zegt op

  Klinkt allemaal erg voortvarend. .
  Ze mogen van mij alvast met een marineboot heen en weer varen om het uit te proberen. Zou wel leuk zijn.
  Laten we hopen dat ze morgen beginnen
  ( heb net een verhaaltje op het blog gelezen van de ruggengraat van een mossel ) hihi

 4. Hendrik van Geet zegt op

  Zou echt geweldig zijn, wacht er al velen jaren op. Speciaal nu de auto mee schijnt te kunnen

 5. van eynde eglon zegt op

  Dan mogen ze de pier in Hua Hin wel eens onder handen nemen.
  schandalig zoals die er bij ligt.

 6. Leo Th. zegt op

  Moet een behoorlijke grote catamaran zijn waarop je 450 personen en ook nog eens 33 voertuigen mee kan vervoeren. Lijkt mij een aardig avontuur om met een snelheid van 80 km/uur over de zee te varen. Ben benieuwd naar het prijskaartje wat er bijhoort. Afhankelijk van het verkeer duurt de reis per auto van Pattaya naar Hua Hin nu zo’n 4 à 5 uur en hoewel er van uitgegaan wordt dat de eventuele toekomstige bootreis zo’n 3 uur zal duren moet je daar natuurlijk ook nog de tijd bijtellen om naar de boot toe te gaan en het in- en ontschepen. Al met al niet geen spectaculaire tijdwinst maar wel weer eens iets anders en dan maar hopen dat je niet zeeziek wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website