Tuk Tuk in Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: , ,
24 oktober 2015

Wie voor het eerst Thailand bezoekt zal wellicht een ritje met een Tuk Tuk willen maken. Het is een van de bekendste iconen van het land.

Voor dat je dat gaat doen is het belangrijk dat je de spelregels kent, anders betaal je veel te veel voor dit vervoermiddel.

Een Tuk Tuk aanhouden doe je op dezelfde manier als een normale taxi, je steekt je hand op. Je vertelt de chauffeur waar je naar toe wilt. Vervolgens moet je onderhandelen over de prijs. Een Tuk Tuk chauffeur zal altijd meer vragen dan de gangbare prijs. Een tegenbod die 50% lager is kan een goede start van de onderhandelingen zijn. De bestuurder zal in iedere geval, ongeveer met een derde van de prijs moeten zakken.

Blijf tijdens de onderhandeling vriendelijk en lachen. Nooit je stem verheffen of irritatie laten blijken, dat is in Thailand erg onbeleefd. Kom je er niet uit dan loop je rustig door er zijn genoeg andere Tuk Tuk’s. Is de prijs juist erg laag dan moet je ook op je hoede zijn. Mogelijk wijkt hij dan van de route af en wordt je naar kleermakers en juwelierszaken gebracht.

Verder dien je er rekening mee te houden dat een ritje met de Tuk Tuk niet erg comfortabel is. Er zijn geen veiligheidsgordels, de ruimte is nogal krap en je wordt behoorlijk heen en weer geslingerd. Maar desondanks is het bijzondere ervaring en je hebt de mogelijkheid om een paar leuke foto’s te maken voor het thuisfront.

Video Tuk Tuk in Bangkok

Bekijk hier de video:

[vimeo]http://vimeo.com/84458049[/vimeo]

6 reacties op “Tuk Tuk in Bangkok (video)”

 1. Nynke zegt op

  Kan me heel goed mijn eerste ritje met een Tuk Tuk herrineren.. Mijn vriend en ik waren opzoek naar het MBK center, en waren dit dus met elkaar aan het overleggen met een kaart in de hand (Dom! :P). We werden aangesproken door een vriendelijke Thai, zijn vriend kon ons er wel heen brengen! Nou voor 20 Baht wilden we best een Tuk Tuk nemen.. We waren 3 meter onderweg, toen hij al stopte met het verhaal dat als hij ons even liet kijken bij een kledingmaker, dat hij dan bonnetjes kreeg voor benzine.. Nouja het was onze 2e dag in Thailand, waren nog niet op de hoogte van de scams. Wij naar een kledingmaker, hele opdringerige mensen uiteraard, gelukkig weg kunnen komen zonder iets te kopen.. Toen wilde hij het geintje nog 2x flikken, maar we kregen hem zo ver gewoon door te rijden.
  Puntje bij het paaltje, waren we uiteindelijk maar 400meter ofzo bij het MBK center vandaan toen we op de Tuk Tuk stapten, en dit ritje had ons 45 minuten gekost 😛

 2. Chantal zegt op

  Tuk tuk is zeker een leuke ervaring. Mijn advies wel overdag doen. Tijdens een harde regenbui “s avonds een ingedoken nou ik heb gevreesd voor mijn leven. Opgeschoten chauffeur, reed veel te “hard”. Had vast drugs op en op plaats van bestemming vroeg hij 2000 bath ipv. Afspraak 200. uiteindelijk te veel 500 betaald, om er maar vanaf te zijn. Wat kan je dan die paar rot centen schelen. Voortaan “s avonds maar de taxi genomen (op de meter)

 3. theoS zegt op

  Wil je met de samlor { tuk-tuk ) ergens naar toe dan moet je wel goed de weg weten en weten waar je doel ligt. Ben je niet bekent in Bangkok of waar dan ook dan helpt afdingen niets want je weet niet of je teveel betaalt of niet of dat je opgelicht wordt.
  Ik heb al meer gezegd om bij dat soort dingen een bekende Thai bij je te hebben.
  Degene die zeggen van ‘dat heb ik niet nodig, ik doe het alleen’ vinden dat wel uit.
  Meer dan 40 jr in dit land.

 4. Kees kadee zegt op

  Ja mijn ervaring met een tuk is altijd positief ik ga graag met een tuk tuk mee lekker snel door Bangkok vooral de nauwe steegjes zijn leuk om door heen te gaan en je ziet steeds nieuwe restaurants waar je lekker kan eten.en ja het kost bijna niets.

 5. Jack G. zegt op

  Wisselden ervaring met Tuktuks. In Bangkok zitten er best grootbekken bij. Zeker bij de toeristen hotspots. Over het algemeen de oude bazen en dames leveren prima werk af. Geen gewinkel maar gewoon van A naar B. Toch neem ik in Bangkok meestal een taxi. Ik ben vrij lang en in Bangkok moet ik me wel erg in en uit zo’n ding vouwen.

 6. Janny zegt op

  Tuktuk gaat prima buiten Bangkok. In Bangkok gevaarlijk, maar vooral vanwege smog. Je zit tussen de auto’s en. Bussen en al wat die uitpuffen, adem jij in! Taxi meter in Bangkok, mijn voorkeur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website