Voor de treinliefhebbers hebben wij goed nieuws. Over enig tijd is het weer mogelijk om met de trein van Thailand naar Cambodja te reizen. De Thaise en Cambodjaanse overheid zijn overeengekomen om een treinverbinding tussen beide landen op te zetten.

Constructiebedrijven zijn al begonnen met de bouw van een 43 meter lange spoorbrug over een rivier, tussen de Thaise grensplaats Aranyaprathet en het grensstadje Poipet in Cambodja. Van daaruit wordt de spoorlijn doorgetrokken naar Sisophon, in totaal een traject van 42 kilometer.

In heel Cambodja liggen nog sporen, maar treinen rijden er al tijden niet meer. De laatste keer dat een trein de grens met Thailand overstak, was in de jaren ’70. De bouw van de spoorbrug is een van de eerste maatregelen om het spoornet in Cambodja weer nieuw leven in te blazen. Naar verwachting kan in 2015 de eerste trein weer de grens passeren.

Ook Thailand investeert in de treinverbinding met het buurland. De spoorlijn van Bangkok naar Aranyaphrathet wordt gemoderniseerd. Nu kun je twee keer per dag met de trein vanuit Bangkok naar de Cambodjaanse grens. Ben je eenmaal de grens overgestoken, dan moet je met de bus of de taxi verder reizen.

Bron: Wereldreizigers

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website