Reizen tussen Thailand en Cambodja sinds 29 december 2012 eenvoudiger dankzij een nieuwe busverbinding. De bus vertrekt vanuit Bangkok naar Siem Reap en Phnom Penh in Cambodja.

De 424 kilometer tellende reis van Bangkok naar Siem Reap wordt twee keer per dag aangeboden en neemt ongeveer 7 uur in beslag. De rit kost THB 750, hetgeen omgerekend neerkomt op ongeveer € 20,- per persoon.

De busrit van Bangkok naar Phnom Penh (afstand 719 kilometer) duurt gemiddeld 11 uur. De kosten hiervoor bedragen THB 900, omgerekend ongeveer € 25,- per persoon.

De tourbussen zijn uitgerust met airconditioning en rijden voor de The Transport Company, meer informatie: home.transport.co.th

Een visum voor twee landen

Thailand en Cambodja hebben een overeenkomst gesloten ten aanzien van de visumregulering. Sinds 27 december 2012 is het mogelijk om met een single- entry visa naar beide landen te reizen. Het visum is 60 dagen geldig in Thailand en 60 dagen in Cambodja. Dit combinatie visum kan worden aangevraagd bij alle ambassades en consulaten van Thailand en Cambodja. Uitzondering hierop is het Thais consulaat in Amsterdam.

Bron: Thais verkeersbureau

[youtube]http://youtu.be/gKivjKrWCAs[/youtube]

12 reacties op “Reizen tussen Thailand en Cambodja gemakkelijker met nieuwe busverbinding”

 1. F Baarssen zegt op

  Hoi,

  Is er misschien ook info hoe ik uit pattaya die kant het beste op kan reizen?Wil graag paar dagen richting ankor wat

 2. william zegt op

  Hoi, ik heb geen antwoord op je vraag hoe te reizen van Pattaya naar Siem Reap, helaas.
  Wel ben ik vorige week (26/01/13) van Siem Reap naar Pattaya gereisd: met een big bus van SR naar de grens en vandaar met een minibus naar verschillende richtingen waaronder dus ook Pattaya. De reis geboekt in m’n hotel maar de ticket geheel in Cambodiaans dus de naam van de company is voor mij onleesbaar.
  De mogelijkheid van Cambodia naar Pattia is dus aanwezig, zeer waarschijnlijk ook in omgekeerde richting. De bus stopte bij de mosqee in Pattaya.
  Veel plezier bij de Angkor Wat: zeer de moeite waard!!!!

 3. Ed zegt op

  Ok….goed nieuws!
  Maaaar, zijn de wegen inmiddels geasfalteerd en verbreed. Ik had in 2005 een privetaxi moeten nemen vanaf grens naar Siem Reap! Wat een ramp was het….

  Kan iemand vertellen of een foto laten zien op internet met de nieuwe weg?

  Alvast bedankt

  • Michiel zegt op

   Beste Ed , die betreffende weg siem reap -piopet is al lang verhard . Heb deze weg in 2007 voor het eerst gedaan 7 uur lang stuiteren in een gare bus.

   In 2009 weer een keer gedaan lag toen een nieuwe weg,en zoef in een paar uur bij de grens.

   Weg nu nog steeds ok, een vriend heeft hem nog afgelopen november gedaan naar SR en weer terrug.

   Dat er niks aan die weg gedaan werdt, had geloof ik te maken met steekpenning naar een Cambodjaanse gouverneur door een thaise airline die op SR vloog . Ja met al die horror verhalen over die weg toendestijds kozen velen liever het vliegtuig.

   Effe googlen op : poipet siemreap road

   • Ed zegt op

    Michiel,

    Dank voor je snelle reactie.
    Ik heb op youtube gekeken en wel een film van 2007!
    https://www.youtube.com/watch?v=KCI3uXkdykk
    In 2005 reed ik ook PRECIES zo met de taxi zo! ik vond het vreselijk!!

    En dit een film van 18 nov 2012:
    https://www.youtube.com/watch?v=ML6vsNXaIi4

    Vraag: dus de weg is nu GEHEEL geasfalteerd en verbreed? En kun je mij garanderen dat de route van poipet siemreap als de laatste film is?

    Alvast bedankt.

    • Fransamsterdam zegt op

     Het afdwingen van garanties van medeforumbezoekers omtrent de toestand van de wegen in Thailand en omringende landen gaat wellicht wat ver.
     Reken er op dat er bij hectometerpaaltje 231.7 een wegversmalling is en dat ze tussen hectometerpaaltje 532.6 en 532.9 uit cultuurhistorische overwegingen een stukje onverhard hebben gelaten. Misschien valt het dan reuze mee…

    • John zegt op

     Hoi, ik ben net terug van een reis door Cambodja. De route van Poipet naar SR met de taxi gedaan. De route is volledig geasfalteerd en redelijk goed te berijden. In sommige dorpen nog wel grote gaten in de weg.

    • Paul zegt op

     Ed,

     je wil garantie dat de weg helemaal goed is? Daarvoor moet je in Duitsland zijn. Dit is nog steeds zuid-oost Azie, en de charme van deze streek brengt ook een aantal ongemakken mee. Live with it!

     • Ed zegt op

      Een weg op Thaise niveau vind ik voldoende!! Hoef geen westerse Duiste niveau!
      Live with it you!

 4. willem zegt op

  Is er iemand die me kan vertellen waar ik het vertrekpunt van de bus van bangkok naar siem reap kan vinden. waar koop je ticket? bvd.

  • Fransamsterdam zegt op

   The Transport Company launched a daily bus service between Bangkok in Thailand and Phnom Penh and Siem Reap in Cambodia on December 29, 2012. Crossing the border from Aranyaprathet on the Thailand side to Poipet in Cambodia the bus operates twice-daily service to Siem Reap and daily to Phnom Penh. The service to Siem Reap, which is about a seven-hour journey, departs from the Bangkok Northern Bus Terminal Chatuchak (Morchit).

 5. RonnyLadPhrao zegt op

  Heeft er ondertussen al iemand enige ervaring met deze nieuwe buslijn ?
  Ik ben van plan volgende maand een vriend te bezoeken die in Siem Reap woont en wil deze buslijn eens uitproberen.
  Ik vraag me nu af of er voldoen tijd is aan de grens om een visum voor Cambodja te regelen of neem je dit best op voorhand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website