Reizen met de MRT metro in Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: , ,
11 februari 2016

Een snelle, schone en veilige manier van reizen in Bangkok is de metro (MRT). De metrolijn is operationeel van 06.00 uur tot 24.00 uur. De frequentie van de vertrektijden ligt tussen de 5-10 minuten.

De metrolijn heeft een lengte van 21 km en 8 stations. De lijn loopt van het centraal station Hualamphong naar het oosten richting Silom en Lumpini Park. De ondergrondse lijn buigt dan af naar het noorden richting het Sukhumvit gebied en naar Chatuchak Park. Het eindstation is Bang Sue.

Het metrosysteem is erg eenvoudig en nog gemakkelijk dan de BTS Skytrain. Een rit kost tussen de 15 tot 40 baht. Er zijn drie soorten tarieven: volwassenen, kinderen en ouderen. Je kan ook een abonnement aanschaffen voor 1 of 30 dagen. Je mag dan onbeperkt reizen met de metro.

Er is een overstapmogelijkheid van de MRT op de Airport Rail Link. Stap hiervoor uit op het MRT-station Petchaburi. Je kn dan via een voetgangersbrug naar Airport Link Station Makkasan lopen. Vandaar kan je naar de internationale luchthaven Suvarnabhumi reizen.

Video MRT metro in Bangkok

Bekijk hier de video:

[vimeo]http://vimeo.com/63323485[/vimeo]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Reizen met de MRT metro in Bangkok (video)”

 1. peter zegt op

  Als je boven de 60 jaar bent krijg je 50 procent korting op het tarief
  Je kunt ook een kaart aanschaffen en daar tegoed op laten zetten
  Er is ook een kaart voor ouderen boven 60 jaar waar je tegoed op kunt laten zetten
  Heel handig als je veel gebruik maakt van MRT

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Peter Ik heb zo’n kaart. De leeftijdsgrens die erop vermeld staat, is 65 jaar en ouder. Er kan bij aanschaf (deposit 50 baht) naar je ID worden gevraagd, maar bij mij was dat blijkbaar niet nodig. Dat geeft te denken.

 2. Dick van der Lugt zegt op

  Ik reis vaak met de MRT (ondergrondse metro) ondanks de vrieskou die doorgaans in de rijtuigen heerst. De MRT is met uitzondering van de spits minder druk dan de BTS (bovengrondse metro) en de glazen wand tussen perron en rails voorkomt ongelukken. Inderdaad een prettig vervoermiddel.
  Het filmpje vermeldt niet dat er twee overstappunten op de BTS zijn: Sukhumvit (naar Asok) en Silom (naar Sala Daeng). Een minpuntje van het openbaar vervoer vind ik dat de MRT, BTS en Airport Rail Link verschillende betaalsystemen hebben. In voorbereiding zijn plannen voor een OV-kaart.

 3. Anno Zijlstra zegt op

  ik heb er echt op gewacht toen ze met de aanleg bezig waren , een zegen, de MRT, hoop dat ze deze verder uitbreiden . Altijd snel en schoon vervoer, heerlijk de koele Metro in de wame periode . Ik ben geen 65, maar ik vraag gewoon ouderen korting, krijg ik , scheelt 50% heb nooit een ID hoeven laten zien . 🙂

  • Leo zegt op

   Het gebruik maken van de 65 jaar en ouder korting is volgens mij geen reden om daar misbruik van te maken. Het gaat hier om weinig geld, dus iedereen moet gewoon betalen volgens de regels.

 4. Christina zegt op

  Afgelopen jaar ook naar gevraagd no have. Dan is het soms net zo duur om met een taxi te gaan.
  Naar wat voor een kaart moet vragen. Lijkt ons dan wel handig en kan je nog meer met zo’n kaart doen bijvoorbeeld in musea of restaurant? Dan lijkt het ons wel wat in Hongkong hebben ze ook een 65 plus werkelijk alles kun je daarmee betalen en de laatste avond leveren we de kaart in en krijgen het tegoed terug.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Niet alleen voor zij die 65 of ouder zijn, maar ook voor kinderen.

   Vraag naar de “Children/Elder card” bij de ticket verkoop.
   http://www.bangkokmetro.co.th/ticket.aspx?Menu=60&Lang=En

   1. Children who is not more than 14 years old and is not more than 90 cm. tall will be entitled to the free ride.
   Children who is not more than 14 years old and 91-120 cm. tall will be entitled to the discount rate.

   2. From July 3, 2014- July 2, 2016, passengers aged 60 years old and over to those turning 60 during the promotion period will be entitled to the discount rate given to elder.

   • For Child (Child’s aged not more than 14 years old and 91-120 centimeters tall)

   • For Elder (65 years old or older)

   • Initial value of 180 Baht (100 Baht Travel value + 50 Baht Deposit + 30 Baht Issuing fee)

   • Issued and added value at Ticket Office

   • The card can be used in all 18 MRT stations

   • Further top-ups can be obtained at designated graduated rates from 100 to 500 Baht. No fragment of a hundred is possible and the remaining value in the card must not exceed 2,000 Baht

   Updated information about fare rates is availabled on Menu : Tickets > Fare Table

   *** Wrong use of ticket or traveling without a ticket ***
   Penalty Fees charge not exceed 20 times the maximum fare charged at that specific time

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Zoals je kan lezen loopt er momenteel nog een promotie (tot 2 juli 2016.)
    Zij die 60 of ouder zijn kunnen tijdelijk ook van het ouderentarief genieten.

 5. Leo zegt op

  Ik maak ook gebruik van de MRT en ik betaal gewoon wat ik moet betalen.
  In het overdrukke Bangkok is de MRT een geweldige oplossing. Ik betaal daar graag voor, zelfs als het driedubbel geprijsd gaat worden.

 6. Jack G. zegt op

  Ik ben/was een echte Hollandse ov beet maar in Bangkok maak ik graag gebruik van deze ‘trams.’ Ook vanaf de luchthaven neem ik de tram naar Bangkok. Ik heb meestal een vroege middaglanding en dan is het vrij rustig en kan ik met mijn uprightkoffer makkelijk alle hindernissen nemen zonder schade te rijden aan de enkels van mijn medereisgenoten. Ik moet wel 2 of 3 keer een kaartje kopen maar ik ben nu zo handig daarin dat het weinig tijd kost. Youtube is een handig hulpmiddel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website