Tooykrub / Shutterstock.com

Eindelijk is het vliegtuig geland na een kleine 12 uur van Amsterdam Schiphol naar Suvarnabhumi International Airport bij Bangkok. Vervolgens moet je nog naar je hotel in Bangkok. De luchthaven ligt in het oosten op ongeveer 28 kilometer van het centrum van Bangkok. Wat zijn de mogelijkheden om snel naar je hotel te reizen?

De belangrijkste mogelijkheden voor een betaalde transfer van Bangkok Airport naar het centrum zijn:

 • Airport Rail Link
 • Taxi
 • De bus (openbaar vervoer)
 • Limousine-diensten
 • Autoverhuur

Daarnaast kan je soms ook gebruik maken van een (gratis of betaalde) shuttle-service van je hotel. Informeer daarvoor bij je accommodatie verstrekker.

TJmedia / Shutterstock.com

Airport Rail Link 
De snelste en goedkoopste mogelijkheid is de Airport Rail Link (SA). Dat is een soort metro. De SA city lijn gaat van Phayathai Station naar het Airport Terminal Station en stopt onderweg bij 6 haltes. De totale rit duurt ongeveer 30 minuten. Een ticket kost tussen 15 – 45 THB. De Airport Rail Link rijdt dagelijks van 6.00 – 24.00 uur. Het nadeel van de ARL is dat je meestal alsnog een taxi moet nemen om van het station naar je hotel te kunnen reizen.

SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Taxi
Veruit de meeste vliegtuigpassagiers uit Nederland en de meer ervaren reizigers kiezen voor de taxi (Taxi-meter). De Airport Taxi Standplaats bevindt zich op de eerste verdieping, tussen gate 4 en 7 van de passagiersterminal. Het gaat om geregistreerde openbare taxi’s en deze zijn veel veiliger dan de taxi’s die mensen afzetten op het vertrekplatform op de vierde verdieping. De officiële taxi kost 50 THB extra vanaf de vluchthaven. Zorg ervoor dat de chauffeur de taximeter gebruikt voor de gehele afstand en houd er rekening mee dat een rit naar de stad ook over een tolweg gaat (70 THB) waarvan de prijs niet inbegrepen is in de meterprijs. Een rit van de luchthaven naar het centrum van Bangkok kost ongeveer 400 – 500 baht (inclusief tol) en duurt tussen de 30 – 45 minuten (afhankelijk van de drukte).

Bus (openbaar vervoer)
Er zijn meerdere busdiensten vanaf de Bus Terminal bij het Transport Centrum. Je kunt de gratis Shuttle Bus Express Route nemen van de hoofdterminal van de luchthaven tot het transportcentrum (ongeveer 20 minuten). Er zijn 14 busroutes die je naar elk deel van de stad kunnen brengen en andere nabijgelegen provincies. De bussen zijn de goedkoopste manier om naar Bangkok te reizen, je betaald gemiddeld 35 THB enkele reis. De bussen rijden 24 uur per dag.

Limousine
Wil je in stijl naar jouw hotel reizen? Airport Limousine staat voor je klaar in de aankomsthal op de tweede verdieping. De ritprijs staat vast en je kunt van tevoren reserveren.

Huurauto
Er zijn 6 autoverhuur maatschappijen op de luchthaven te vinden: Thai Rent A Car, AVIS, Budget, Europcar, Hertz en Sixt Rent A Car. Deze verhuurder kan je vinden op de tweede verdieping van de aankomsthal. Voor het gemak en om de wachttijd te bekorten is het aan te raden vooraf een huurauto te reserveren. Denk er wel aan dat autorijden in Bangkok speciale vaardigheden vraagt en dit niet voor iedereen geschikt is.

9 reacties op “Luchthaven transfer naar Bangkok: Airport Rail Link, Bus, Taxi of huurauto”

 1. chris zegt op

  Ik mis een mogelijkheid. Veel hotels in bangkok halen hu gatsen op op het vliegveld, hetzij met een minibusje hetzij met een luxe auto. Kost wellicht wat maar dan heb je ook helemaal geen zorgen als je in Bangkok aankomt.

  • Khun Peter zegt op

   Een goede aanvulling, heb het er bij gezet.

 2. Nicky zegt op

  wij hebben zelf enkele maanden geleden gebruik gemaakt van de Airportlink.
  Omdat we maar 1 nacht overbleven in Bangkok.
  Koffer in bewaring op de airport(100 baht per koffer) Daarna met handbagage per airportlink naar het hotel.
  Met zijn tweeen dus alles bij mekaar 300 baht en supersnel zonder verkeerschaos naar het hotel.
  Super makkelijk .

 3. Kees zegt op

  Waar is de volgende zin op gebaseerd? ‘…geregistreerde openbare taxi’s en deze zijn veel veiliger dan de taxi’s die mensen afzetten op het vertrekplatform op de vierde verdieping’

  Of een taxi veilig is of niet hangt in grote mate af van de chauffeur en da’s dus simpel een kwestie van geluk hebben. Geregistreerde openbare taxi’s bieden geen enkele garantie op een goeie chauffeur of meer veligheid in welke zin dan ook. De taxi’s die mensen afzetten zijn trouwens over het algemeen ook geregistreerde openbare taxi’s; je spaart alleen die 50 Baht en wellicht een wachtrij uit. Tref je een goeie chauffeur in BKK, ze zijn zeldzaam, vraag dan z’n telefoon nummer zodat je kan boeken in de toekomst.

  Persoonlijk heb ik overigens door heel Azie betere ervaringen met de niet geregistreerde openbare taxis’ (voormalig Uber en Grab) dan met de geregistreerde openbare taxi’s, zowel wat rijstijl als service betreft. Wellicht heeft het feit dat je ze een beoordeling kunt geven daar mee te maken; een slechte beoordeling treft ze uiteindelijk in de portomonnee.

 4. Stefaan zegt op

  Thai Airport Link is een aanrader., zeker tijdens de spitsuren. Ook mijn Thaise vrouw heeft dit ontdekt. Maar al ze zeult met bagage, dan wil ze een taxi gezien haar kleine gestalte.

  Het rijgedrag van taxichauffeur vind ik verbeterd. Onlangs een rit meegemaakt waarbij een chauffeur een nerveuze tik had : voortdurend spelen met het gaspedaal. Optrekken, gas lossen, optrekken gas lossen, de hele rit door. Totaal onnodig, maar bevordert snel hoofdpijn.

 5. john zegt op

  Ik geef de voorkeur aan airportlink tot passend station in bangkok en dan taxi of tuktuk. Airportlink met name tijdens spits duidelijke voorkeur. De rit in de taxi naar de stad kost in spits veel te veel tijd. Met de airportlink vermijd je dat probleem. Nog een nuttige opmerking als je het zo doen. Juist tijdens de spits moet je goed opletten welke uitgang je neemt bij verlaten van station. Bij drukte, bij veel stilstaand verkeer, wil je liever geen u turn maken. Soms wil taxichauffeur dat ook niet. Kost je heel veel tijd tijdens de spits. Dat vermijd je door juiste uitgang te nemen.

 6. tom bang zegt op

  Mijn ervaring als je naar boven gaat waar vertrekkende passagiers gedropt worden heb je snel een taxi die je wel erop moet wijzen om de meter te gebruiken want dat doen er veel liever niet .
  En als je geen tol wilt betalen ook even vermelden maar dan krijg je geheid te horen dat het druk is traffic jam every where, maar als het dat al is dan is dat ook op de tolwegen, ligt ook beetje aan tijdstip dat je aankomt.
  Laatst ook nog gehoord dat je van een van de onderste verdiepingen rechtstreeks met shuttle bus naar khao san road kunt voor ongeveer baht 60 maar dan heb je wel een aantal stops tussendoor voordeel is je ziet wat van de stad.

 7. René Chiangmai zegt op

  Wat betreft openbaar vervoer en taxi wil ik nog de volgende opmerking maken:
  Als je alléén reist, zoals ik vaak, ben je vaak goedkoper uit met het OV.
  Maar als je met 2 of meer reist, maakt het verschil met een taxi vaak niet zoveel meer uit.
  Afhankelijk van de afstand natuurlijk.

 8. Marc zegt op

  Belangrijk om te vermelden dat de Airport Link op twee plaatsen (Makasan en Phaya Thai) onmiddellijke aansluiting geeft op het metronetwerk, wat de mogelijkheden aanzienlijk vergroot. Een blik op de kaart leert je welke kansen dit biedt: http://www.langeasy.com/images2/bkk10/orientation2.jpg


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website