Ekamai Bus Terminal in Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: , , ,
23 december 2013

Bangkok heeft een aantal grote busstations. Vanaf hier vertrekken bussen naar alle delen in Thailand. Wie in Bangkok verblijft en met de bus naar het zuid-oosten van Thailand wil reizen zoals naar Pattaya, Koh Samet of Koh Chang, kan daarvoor naar de Ekamai Bus Terminal.

Je kunt naar deze busterminal met een taxi of met de BTS Skytrain: Ekamai BTS Station (E7). Neem uitgang twee en je bent bij het busstation.

Je kan hier kiezen uit private busondernemingen of de stads- en provincie bussen. Ook kan je kiezen uit 1e of 2e klasse. Beter is om te kiezen voor 1e klasse omdat de bussen comfortabeler zijn en de route een stuk korter (via de snelweg).

De ticketprijzen zijn afhankelijk van de afstand. Ze variëren tussen 60-300 baht. De populaire bestemmingen hebben een frequente busverbinding, zoals de bus naar Pattaya, die vertrekt iedere 20 minuten. De bus naar Koh Chang vertrekt om de twee uur maar alleen ‘s ochtends, zodat er aansluiting is met de ferry die vanaf Trat naar het eiland vaart.

Je kunt vanaf Ekamai naar meerdere bestemmingen in de provincie Chontaburi, zoals naar mooie watervallen en nationale parken.

Video Ekamai Bus Terminal in Bangkok

Bekijk hier de video:

[vimeo]http://vimeo.com/78355337[/vimeo]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Ekamai Bus Terminal in Bangkok (video)”

  1. Paul van der Hijden zegt op

    Wellicht aardig om te weten dat vanuit busstations als deze Ekamai ook heel simpel en niet te duur pakketjes en brieven snel verzonden kunnen worden met de bussen naar de busstations van bestemming. Zo kreeg ik eens vanuit Sriracha een belangrijk ‘bus-stuk’ toegezonden. De verzender gaf het af bij een speciaal loket op zijn busstation en betaalde de kosten. Enkele uren later kon ik het met een doorgegeven code afhalen op mijn busstation.

  2. Willem van Doorn zegt op

    Dat is nou allemaal wel mooi en aardig, maar op het Ekamai-station word je opgeadeld met een luchtverontreiniging, waar een kettingroker jalours op kan zijn. Daarbij komt nog dat de dienstregeling kennelijk met veel onregelmatigheden wordt uitgevoerd. Enig idee hoe lang je op een vertraagde bus moet wachten, heb je niet.
    Dat er ook eersteklas bestaat, wat inhoudt dat je dan niet met omwegen uitkomt in bijvoorbeeld Pattaya, wist ik niet; kennelijk is dat op dat busstation nergens te lezen, want ik was toch verscheidene malen op Ekamai (en inderdaad de reis naar met name Pattaya kan uren langer duren dan je geacht had).
    Een alternatief om van Bangkok naar Pattaya te komen is per skytrain te reizen naar de airport en vandaar met de bus (gaat eens per uur) naar Pattaya/Jomtien. Minder (maar toch altijd ook nog) luchtvervuiling, betrouwbaardere vertrektijden, rechtstreekse verbinding buiten (vrijwel) alle stadsrumoer om. Om echter van Bangkok uit op Koh Chang (waar ik woon) te komen is er maar EEn betrouwbare (en bijna non-stop) busverbinding per dag. Vertrektijd vanaf de airport 7:50. Over de minibusverbindingen die er ook zijn, schreef ik al eens een relaas op dit blog (samengevatte conclusie: niet doen).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website